O ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ενάντια σε όποια επιχείρηση καταστολής στην κατάληψη Rosa Nera και στην εμπορευματική χρήση του κτιρίου

Κανένα σχόλιο

“Στις Δημοκρατίες δεν ταιριάζουν η βία και η καταστολή”. Με αυτό τον τίτλο ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρεται στην επιχείρηση καταστολής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στην προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera ώστε να μετατραπεί το κτίριο σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απροκάλυπτη καταστολή με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει κάθε διεκδίκηση της νεολαίας και κάθε αυτόνομη συλλογικότητα. Αφού πρώτα έχει εξαπολύσει μια συστηματική εκστρατεία κατασυκοφάντησης των φοιτητικών και νεολαιίστικων χώρων και πρωτοβουλιών, απειλεί με τελεσίγραφα ότι τα ΜΑΤ θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

"Sponsored links"

Στην πόλη μας χαρακτηριστικότερη περίπτωση αποτελεί η αντιπαράθεση γύρω από το κτήριο της 5ης Μεραρχίας στο λόφο Καστέλλι. Με αφορμή το απαράδεκτο τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θέλει να αποσαφηνίσει τα εξής:

α) Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε εμπορευματική χρήση η οποία δεν συνάδει ούτε με την ιστορικότητα του κτηρίου, ούτε με το ακαδημαϊκό έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

β) Για την συντήρηση και  την ανάδειξη του κτηρίου το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο των νεώτερων χρόνων πρέπει να διεξαχθεί  συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων:

i.            την πανεπιστημιακή κοινότητα στην ολότητά της (καθηγητές, φοιτητές, διοικητικοί),

ii.            την πόλη και τους πολίτες δια του Δήμου και της επιτροπής κατοίκων Παλαιάς Πόλης και

iii.            τις υπηρεσίες της Αρχαιολογίας, καθώς το κτήριο αποτελεί μνημείο.

γ) Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το 1984  στο Πολυτεχνείο Κρήτης για κάλυψη εκπαιδευτικών σκοπών. Για πολλά χρόνια έμεινε ανεκμετάλλευτο και ασυντήρητο με αποτέλεσμα να καταστεί εστία μόλυνσης και παραβατικότητας.

Εδώ και 15 χρόνια το κτήριο τελεί υπό κατάληψη από την συλλογικότητα ROSA NERA.

δ) Οι όποιες μικρές και μεγάλες διαφωνίες με την πολιτική έκφραση της συλλογικότητας σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε επιχείρηση καταστολής και καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να κρατήσει τα ΜΑΤ μακριά από τον λόφο Καστέλλι. Τη θέση της καταστολής πρέπει να πάρει ο διάλογος.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις