Opinion Poll: Μετά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 68.3% των πολιτών πιστεύει ότι οι διαχωρισμοί Δεξιάς – Αριστεράς δεν έχουν νόημα – 17 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.

Κανένα σχόλιο

Η έρευνα της Opinion Poll καταγράφει πλήρη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, της ατζέντας, των πολιτικών επιλογών και της πολιτικής τακτικής του. Το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση , την στιγμή που μόνο το 21.8% συμφωνεί με την αντιπολιτευτική τακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

OΡIΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ OPINION POLL

Από τον Υπεύθυνο Ερευνών της OPINION POLL Ζαχαρία Ζούπη

"Sponsored links"

1. Η ΄Ερευνα καταγράφει μία πλήρη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, της ατζέντας, των πολιτικών επιλογών και της πολιτικής τακτικής του. Το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση , την στιγμή που μόνο το 21.8% συμφωνεί με την αντιπολιτευτική τακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή, το 49.9% θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι ενός 16.8% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα, ενώ ο ΚΑΝΕΝΑΣ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 29.8%.

2. Η κυριαρχία αυτή επιβεβαιώνεται και στην πρόθεση ψήφου, αφού η Ν.Δ προηγείται με 17%. ( 40% η Ν.Δ έναντι 23% ο ΣΥΡΙΖΑ). Το ΚΙΝΑΛ και το Κ.Κ.Ε βρίσκονται με διαφορά ανάσας στην τρίτη και τέταρτη θέση με 5.3% και 5% αντίστοιχα. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη με 4.5%, ενώ η ΜΕΡΑ 25 βρίσκεται ακριβώς στο κατώφλι του 3%.

3. Η Κυβέρνηση συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά αποδοχής των επιλογών της, με το αχίλλειο πτέρνα το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό όπου η ικανοποίηση φτάνει το 27.4%. Η Πρωτοβουλία για διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού συγκεντρώνει ικανοποίηση 76.7%, η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου 74%, η πρόβλεψη στο Σύνταγμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος 72.2% , ενώ το 64% θεωρεί ότι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα νέο, πιο αισιόδοξο κλίμα για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας. Επίσης η πρόβλεψη μίας μέρας άδεια για όλες της εργαζόμενες στο Δημόσιο για γυναικολογικές εξετάσεις συγκεντρώνει την συμφωνία του 75.3%. Η κυριαρχία σ΄όλα τα θέματα της ατζέντας συνιστά βασικό λόγο της κυριαρχίας του Κ. Μητσοτάκη.

4. Ο άλλος λόγος που στηρίζει την κυριαρχία του Πρωθυπουργού είναι η αντίληψη του 68.3% ότι οι διαχωρισμοί Δεξιάς – Αριστεράς δεν έχουν νόημα, έναντι ενός 28.1%. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, το 67.5% συμφωνεί με το άνοιγμα του Πρωθυπουργού σε στελέχη που δεν ανήκουν στην Ν.Δ . Δεν είναι τυχαίο, ότι οι δύο από τους πέντε πρώτους Υπουργούς που επιλέγονται για το έργο τους και την παρουσία τους είναι οι Μ. Χρυσοχοϊδης και Τ. Θεοδωρικάκος με καταβολές από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

5. Θεωρούμε ότι σημαντικό ενδιαφέρον έχουν ορισμένα κρίσιμα ευρήματα :

– Στην βασική καταγγελία το τελευταίο διάστημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης ότι οικοδομείται ένα Κράτος της Ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, το 69.7% διαφωνεί, ενώ συμφωνεί το 25.2%.
– Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51.8% απαντά αρνητικά έναντι ενός 37.8% απαντά θετικά.
– Το 20.4% όσων απάντησαν πιστεύει ότι το τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ώθηση για μια πιο δυναμική παρέμβαση και το δυνάμωμα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το 71.8% έχει αντίθετη άποψη .

6. Οι πέντε πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους Υπουργοί είναι οι Ν. Δένδιας, Μ. Χρυσοχοίδης, Κ. Χατζηδάκης, Τ. Θεοδωρικάκος και Χ. Σταικούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γ. Βρούτσης, Ν. Κεραμέως, Α. Γεωργιάδης , Β. Κικίλιας και Γ. Γεραπετρίτης.

Δείτε ΕΔΩ σε γραφήματα τα αποτελέσματα της Opinion Poll

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις