Ανακοίνωση της άτυπης Επιτροπής Συντονισμού Συγκρότησης Ισχυρής Ο.Π. Εσπεριδοειδών στο Νομό Χανίων

Κανένα σχόλιο

Η μεγάλη συγκέντρωση εκατοντάδων παραγωγών στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘’Ιουλιανός Τσιράκης’’ στο Σκινέ στις 7 Απριλίου, στην οποία συζητήθηκε η συγκρότηση ισχυρής Ομάδας Παραγωγών (Ο.Π.) Εσπεριδοειδών και Υποτροπικών στο ν. Χανίων, κατάδειξε την έντονη ανησυχία για το σήμερα αλλά και το ζωηρό ενδιαφέρον για την παραπέρα τύχη και το αύριο της παραγωγής. Η συντριπτική πλειονότητα όσων συμμετείχαν επιβεβαίωσε την επιτακτική ανάγκη να ανακατανεμηθεί και να εξισορροπηθεί η συγκέντρωση, συσκευασία και η εμπορία των εσπεριδοειδών και υποτροπικών στο νομό, μεταξύ των Ο.Π. και των ιδιωτών εμπόρων, πράγμα άλλωστε που είναι μέσα στους επιδιωκόμενους στόχους της Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε ότι 9 αρχικά και σήμερα 12 Δημοτικές Παρατάξεις από τους δήμους, Αρμένων, Βουκολιών, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κολυμβαρίου, Μουσούρων και Πλατανιά σύστησαν με εκπροσώπους τους, Άτυπη Επιτροπή Συντονισμού, με έργο να επιδιωχθούν οι παρακάτω 3 στόχοι που περιλαμβάνονται σε σχετικό Υπόμνημα, που έχει κυκλοφορήσει για υπογραφή από τους παραγωγούς:

"Sponsored links"

  • Να ανεξαρτητοποιηθεί η υπάρχουσα Ο.Π. εσπεριδοειδών από την Ε.Α.Σ Κυδωνίας – Κισσάμου και να αποκτήσει δικό της Α.Φ.Μ.
  • Να συγκληθεί μια μαζική Γενική Συνέλευση των παραγωγών η οποία να εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομάδας και,
  • Η κυβέρνηση, να αποσπάσει το συσκευαστήριο από τη δεσμευμένη περιουσία της Ε.Α.Σ. πριν από την εκποίησή του και να το αποδώσει στην παραπάνω Ο.Π. σε όφελος και για χρήση όλων ανεξαίρετα των οργανωμένων παραγωγών εσπεριδοειδών και υποτροπικών του νομού Χανίων.

ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ:

  1. Ζητήσαμε με επιστολή μας στις 9 Απριλίου 2008 από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Χανίων την απλή και γρήγορη (με επιδίωξη το 10ήμερο) ρύθμιση του θέματος του Α.Φ.Μ. της Ομάδας σημειώνοντας ότι έχει ήδη περάσει η προθεσμία που έπρεπε να έχει ήδη απαντήσει στο αίτημα για το Α.Φ.Μ.
  2. Καλούμε τους παραγωγούς να υπογράψουν μαζικά τα έντυπα Υπομνήματα που έχουν διανεμηθεί και να τα παραδίδουν από αύριο στους αντιπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων που αναφέρονται στο τέλος της 2ης σελίδας του εντύπου ή να υπογράφουν στα Υπομνήματα που έχουν οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι. Επιπρόσθετα, εντός των επομένων ημερών θα ανακοινωθούν στα χωριά επί πλέον αντιπρόσωποι στους οποίους μπορούν επίσης να παραδίνονται τα υπογραμμένα Υπομνήματα.

Τα μέλη της Άτυπης Επιτροπής Συντονισμού από τις 12 δημοτικές παρατάξεις των δήμων:

Αρμένων, Βουκολιών, Ελευθ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κολυμβαρίου, Μουσούρων και Πλατανιά

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις