Σοβαρά προβλήματα στα Σώματα Ασφαλείας του Ν. Χανίων

Κανένα σχόλιο

Aναφορά προς τους υπουργούς Εσωτερικών & Δημοσίας Τάξης κ. Π. Παυλόπουλο και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκη κατέθεσε χθες ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων Μανώλης Σκουλάκης αναφορικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας στο Ν. Χανίων.Ειδικότερα, ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως τα Σώματα Ασφαλείας στο Ν. Χανίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε τεχνικά μέσα, σύμφωνα και με στοιχεία που παρουσίασαν σε κοινή ημερίδα οι ενώσεις προσωπικού των τριών σωμάτων ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) στα Χανιά.

Με δεδομένο ότι:

  1. η Αστυνομία στο Ν. Χανίων αντιμετωπίζει σοβαρό έλλειμμα προσωπικού, με τα κενά στις μάχιμες υπηρεσίες να ξεπερνούν τα 100, την ίδια ώρα που η περίφημη αναδιάρθρωση του Σώματος στη Κρήτη προχωρά με ρυθμούς χελώνας, το δε μέγεθος του προβλήματος μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό από το γεγονός ότι μόλις πέντε (5) αστυνομικοί με τρία περιπολικά – σύμφωνα με την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων – αποτελούν την αστυνομική δύναμη που διατίθεται τις βραδινές κυρίως ώρες στην πόλη των Χανίων για την αντιμετώπιση των όποιων συμβάντων.
  2. στο Λιμενικό Σώμα οι ελλείψεις σε υπηρεσίες αιχμής, όπως είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, είναι πολύ μεγάλες και φτάνουν στο μισό της οργανικής δύναμης που έχει προβλεφθεί από το υπουργείο, ενώ σε ότι αφορά τα πλωτά μέσα, λειτουργούν με την ελάχιστη δυνατή σύνθεση, αντιμετωπίζοντας παράλληλα προβλήματα συντήρησης και εκσυγχρονισμού λόγω έλλειψης κονδυλίων
  3. στη Πυροσβεστική καταγράφεται μια τρομερή έλλειψη προσωπικού που φτάνει στο 40 % των οργανικών θέσεων λόγω αθρόων αποστρατεύσεων τα τελευταία χρόνια που έχουν κάνει την κατάσταση μη αναστρέψιμη, με συνέπεια οι υπηρεσίες να λειτουργούν με βάρδιες 3-4 ατόμων, όταν η σύγχρονη πυροσβεστική τεχνική απαιτεί 5 άτομα για ένα τροχαίο ή 8 για ένα σοβαρό αστικό συμβάν.
  4. το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης των σωμάτων ασφαλείας και της ανεπάρκειας των μέσων που έχουν στη διάθεση τους για έλεγχο, ΔΕΝ αποτελεί ένα στενά συντεχνιακό ζήτημα αλλά επηρεάζει άμεσα τόσο τη κοινωνική συνοχή όσο και την ανάπτυξη του νομού Χανίων (οικονομική, τουριστική), ιδιαίτερα εν’ όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου,

image ο κ. Σκουλάκης καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σώματα ασφαλείας, προβαίνοντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η λειτουργική αρτιότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και να εμπεδωθεί επιτέλους το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες του Ν. Χανίων.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις