Spiegel προς Μέρκελ: Σταμάτα την παράλογη πολιτική στην Ελλάδα, ενοποίησε την Ευρώπη

Κανένα σχόλιο

Να κάνει βήματα για την ενοποίηση της Ευρώπης και να σταματήσει την παράλογη πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα καλεί ο Γερμανός Jakob Augstein, εγγονός του ιδρυτή του Spiegel, τη Γερμανίδα καγκελάριο με άρθρο του υπερ της Ελλάδας στο γερμανικό περιοδικό.

Με άρθρο – ανοιχτή επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ ο αναλυτής τονίζει ότι η πολιτική του Βερολίνου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ρήγματα κι έχει υπονομεύσει το πνεύμα ειρήνης που διέπνεε την Ε.Ε. από την ίδρυσή της ενώ αποκαλεί “ανοησία” την γερμανική πολιτική που δέχεται μεν τις εξαγωγές και το ευρώ αλλά λέει όχι στην πολιτική ενοποίηση.

Μάλιστα, η ίδια η Μέρκελ έχει επιτρέψει να γίνεται αυτή η υπονόμευση με δηλώσεις της όπως εκείνη του 2011 που έκανε λόγο για τεμπέληδες Έλληνες, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε στην Ευρώπη ο ένας να έχει όλη την ώρα διακοπές κι ο άλλος να μην έχει σχεδόν καθόλου».

"Sponsored links"

Όμως, όπως λέει το περιοδικό ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ 2039 ώρες το χρόνο, ενώ οι Αμερικανοί 1786, οι Ιταλοί 1786 και οι Γερμανοί μόλις 1405.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί μαι τελείως ανισόρροπη πολιτική λιτότητας που έχει οδηγήσει σε απώλεια 25% του ΑΕΠ, τα φτωχά νοικοκυριά σε απώλεια του 86% του εισοδήματός τους ενώ τα πλούσια μόνο σε 20%. Η ανεργία ανέβηκε από το 7,6 στο 26% και στους νέους είναι στο 44%. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα μακροοικονομικό νόημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επικαλούμενος έρευνα του Gustav Horn για τα παραπάνω στοιχεία.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο ο Augstein κάνει λόγο για χαμένη ευκαιρία συμφιλίωσης αλλά και για χάσιμο της ευκαιρίας να μιλήσει με περισσότερη θέρμη για μια κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση.

Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι η Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να γίνει η “μητέρα” μιας περαιτέρω ενοποίησης της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συνοδευτεί από την επανεκλογή της. Επομένως η Άνγκελα Μέρκελ, πρέπει να αποφασίσει ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές, αλλά, σύμφωνα με τον Augstein τι σημασία έχει μια τέταρτη θητεία με μια θέση στην ιστορία για την ενοποίηση της Ευρώπης;

«Ε, και; Φανταστείτε να μπείτε στο Πάνθεον των Ευρωπαίων ηγετών για την ενοποίηση της Ευρώπης, όπως ο Κολ για την ενοποίηση της Γερμανίας. Βάλτε τα θεμέλια για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης!» γράφει χαρακτηριστικά.

newmoney

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις