STOP στις ομαδικές απολύσεις από τη Διεύθυνση ΠΕ Χανίων

Κανένα σχόλιο

Η ΟΙΕΛΕ έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα σοβαρά στοιχεία για ομαδικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία της περιφέρειας, ένα εκ των οποίων είναι τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου στα Χανιά.

Η Ομοσπονδία απέστειλε τα στοιχεία και στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και βρίσκεται ακόμη σε αναμονή κάποιας παρέμβασης για το όνειδος του πογκρόμ εναντίον δεκάδων ιδιωτικών εκπαιδευτικών που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Ευτυχώς, πάντως, κάποιες υπηρεσίες του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. διασώζουν την τιμή της δημόσιας διοίκησης. Η Δ/νση ΠΕ Χανίων δια εγγράφου του Διευθυντή της κ. Η. Ποντικάκη ζητά με έγγραφό της από το Υπουργείο Παιδείας να υπάρξει άμεση έρευνα για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων εκπαιδευτικών στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου και για τις συνέπειες των απολύσεων αυτών στην αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών.

"Sponsored links"

Όπως έχουμε τονίσει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, οι σχολάρχες που προβαίνουν σε ομαδικές απολύσεις στο τέλος του έτους και σε επαναπροσλήψεις των ίδιων εκπαιδευτικών το Σεπτέμβριο έχουν βρει έναν ευφάνταστο τρόπο να αποφεύγουν την πληρωμή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να μετακυλίουν το κόστος στο κράτος (μέσω του ΟΑΕΔ), το οποίο για μια ακόμη φορά (μετά από τις δεκάδες περιπτώσεις φοροαποφυγής των τελευταίων ετών) καλείται να πληρώσει την αντικοινωνική, αντεργατική και ακραία πλεονεκτική πολιτική των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ακατανόητο και προκλητικό σε καιρό βαθύτατης οικονομικής κρίσης τα δημόσια ταμεία να πληρώνουν τα «καπρίτσια» κάποιων ιδιοκτητών, οι οποίοι μάλιστα στο δημόσιο λόγο τους χαρακτηρίζουν το κράτος «υπερτροφικό και σοβιετικό», στην πραγματικότητα όμως ζητούν από αυτό να τους χρηματοδοτεί συνεχώς. Ας μην ξεχνάμε ότι την προηγούμενη περίοδο μέσω διαφόρων νομοθετημάτων οι σχολάρχες έχουν κερδίσει σε κόντρα κάθε λογικής 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα οποία αφαιρούνται από τους εκπαιδευτικούς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Ομοσπονδία έστειλε σήμερα ακόμη μία επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία. Ο άδικος και εκδικητικός διωγμός των εργαζόμενων και η σκανδαλώδης, χαριστική κρατική «επιχορήγηση» των σχολαρχών πρέπει να λάβει τέλος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις