“Tα εξώδικα και οι ύβρεις δε θα μας κάμψουν”: Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Πολιτών σε διαδήλωση στο Αεροδρόμιο Χανίων σήμερα Μ. Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι

Κανένα σχόλιο

Σε νέα κινητοποίηση καλούν οι πολίτες που συμμετάσχουν στην Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκποίηση του Αεροδρομίου Χανίων μετά και την προχθεσινή υπουργική απόφαση με την υπογραφή από την κυβέρνηση των πρωτοκόλλων παράδοσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του «Ι. Δασκαλογιάννης» της Δυτικής Κρήτης

Όπως αναφέρουν “είναι ημέρα ντροπής για το πολιτικό προσωπικό που υπέγραψε ή και συναίνεσε, στην εκχώρηση των πυλών εισόδου της χώρας στη γερμανική Fraport. Επί της ουσίας η παράδοση των αεροδρομίων ήταν ένα προαπαιτούμενο για να κλείσει η λεγόμενη αξιολόγηση και να επανέλθουν οι “Θεσμοί” στη “διαπραγμάτευση.””. Σημειώνουν ότι παρά τις ύβρεις και τα εξώδικα δε θα καμφθούν και καλούν τους πολίτες του τόπου να δώσουν μήνυμα με την παρουσία τους σε διαδήλωση στο αεροδρόμιο Χανίων σήμερα Μ. Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα Δικαστήρια στις 2.

Πιο αναλυτικά η Πρωτοβουλία αναφέρει:

"Sponsored links"

Η ανοικτή πρωτοβουλία καταγγέλλει για μία ακόμα φορά την κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές για την πράξη παράδοσης. Υπενθυμίζουμε ότι η θέση τους ως αξιωματική αντιπολίτευση ήταν κατά της εκχώρησης και μάλιστα με δημόσιες δηλώσεις υψηλής έντασης. Είναι οφθαλμοφανές ότι παραπλάνησαν προεκλογικά τους Έλληνες πολίτες απλά για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Ειδικά οι τοπικοί υπουργοί και βουλευτές πρέπει να θεωρηθούν ανεπιθύμητοι σε αυτό το τόπο για την στάση τους αυτή και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα η πρωτοβουλία μας οφείλει να ασκήσει αυστηρή κριτική σε αυτοδιοικητικούς οι οποίοι, ενώ με δημόσιες  δηλώσεις ήταν ενάντια στη Fraport, στην πραγματικότητα δεν έπραξαν τίποτα για να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια αποτροπής της παράδοσης των αεροδρομίων. Ούτε όμως ενεργοποίησαν τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων όπου αυτά υπήρχαν καλώντας τους πολίτες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η πρωτοβουλία μας είναι μία δυναμική εστία αντίστασης και ανυπακοής σε όποια άδικη πολιτική και ως τέτοια θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην ακύρωση της αποικιακής σύμβασης και της εκχώρησης των πυλών εισόδου της χώρας.

Τα εξώδικα και οι προσωπικές ύβρεις δεν θα μας κάμψουν από όπου και να προέρχονται. Αντιθέτως με αλληλεγγύη και μεθοδικότητα θα αναπτύξουμε τις δράσεις μας την επόμενη περίοδο όπως αυτές αναλύθηκαν στη προχθεσινή μας συνέντευξη τύπου.

Η πρωτοβουλία καλεί κάθε Χανιώτισσα και Χανιώτη κάθε Έλληνα δημοκρατικό πολίτη να διαδηλώσει ενάντια στην παράδοση του «Ι. Δασκαλογιάννης» στους Γερμανούς της Fraport την Δευτέρα  10 Απριλίου στις 15.00 στο Αεροδρόμιο. Η συνάντηση/προσυγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 14.00 στη Πλατεία Δικαστηρίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας προχωρά σε μήνυση στον Εισαγγελέα Ποινικής Διώξεως για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ενώ χθες, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η Πρωτοβουλία ανέφερε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στα Χανιά των φορέων που τάσσονται απέναντι στην εκχώρηση των αεροδρομίων ενώ έχει αρχίσει η συλλογή υπογραφών ώστε να αναγκαστούν οι φορείς της αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα. Θα συνεχιστεί ο αγώνας και με ένδικα μέσα ενώ θα τυπωθεί και φυλλάδιο στα αγγλικά το οποίο θα μοιράζεται στους επισκέπτες του νομού και θα ενημερώνει για τον εκβιασμό που υπέστη η Ελλάδα για να παραχωρήσει τα αεροδρόμια. Μέσα στα σχέδια είναι και η πραγματοποίηση δημοσκόπησης για την αποτύπωση της εναντίωσης των Χανιωτών στην εκποίηση του αεροδρομίου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today