“…Tα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα…” – Χωρίς αιδώ: Ελληνικού Οπορτουνισμού το Ανάγνωσμα

Κανένα σχόλιο

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου *

Προσοχή στο τι ακριβώς μας είπε ο κ. Τσίπρας: “εάν η Πολωνία επιλέξει να προχωρήσει στην επίλυση της διαφοράς σε επίπεδο διεθνούς δικαστηρίου θα δημιουργήσει ένα προηγούμενο…” !

ΕΑΝ Η ΠΟΛΩΝΙΑ – ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ “ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ” – ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ – Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ – ΑΝΤΙΘΕΣΗ – ΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ – “ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ” ΤΙΣ ΓΕΡΜ. ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 72 ΧΡΟΝΙΑ !

"Sponsored links"

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ -ΠΟΤΕ – “ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ” ΣΤΙΣ “ΕΤΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΥΣ” ΤΟΥΣ ! Επειιδή όπως είπε και ο Πρόεδρος της πιο “δυνατής δημοκρατίας” στον κόσμο, κ. Πρ. Παυλόπουλος , δήλωση την οποία μάλιστα επικαλέστηκε (! )και ο κ. Αλ. Τσίπρας σαν “απάντηση” σε ερωτημα για το τι έχει κάνει η “θα” κάνει για τις “Επανορθώσεις” : “Οι απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία είναι ιστορικά τεκμηριωμένες , νομικά ενεργές & διεκδικήσιμες … ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΙΑ “ΜΟΝΟΜΕΡΗ” ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, θα προσπαθήσει να δώσει λύση φιλική με τη Γερμανία στο θέμα, στα πλαίσια του …( προσδεθείτε ) “ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού” !!! ( δηλαδή ποτέ ).

Από το έτος 2000 ο ακατάσχετος, χωρίς ντροπή και αιδώ ελληνικός δεξιο -“αριστερός” οποροτουνισμός μας λέει “θέλουμε να αποζημιωθούν οι κληρονόμοι των θυμάτων του Διστόμου , ακόμα και με κατάσχεση των ακινήτων και εσόδων του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα, αλλά αυτό ας γίνει καλύτερα στο Ινστιτούτο Γκαίτε του Κόμο της Ιταλίας! ( διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει ), όχι σε αυτό της Αθήνας…” ( γιατί να “μαλώνουμε” εμείς με τη Γερμανία, ας το κάνει η Ιταλία…).

Τώρα μας λένε “θέλουμε” την “ΕΝΕΡΓΟ” διεκδίκηση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δικαστήριο του (“Χάγη”), αλλά αυτό ας το κάνει καλύτερα , ας ανοίξει το δρόμο η Πολωνία ! ( γιατί να “μαλώνουμε” εμείς με την καλή Γερμανίδα Καγκελάριο και τον ακόμα πιο καλύτερο Μάρτιν Σούλτς , ας το κάνει η Πολωνία !).

Και τέλος ο κ. Τσίπρας για να ευχαριστήσει περισσότερο τους Κηδεμόνες δεν παράλειψε να μας πει ( στεφάνωμα & και επιστέγασμα του πολιτικού οπορτουνισμού/ καιροσκοπισμού) , να υποστηρίξει το Κονκλάβιο της Ε.Ε. στη διαμάχη του με την Πολωνία.

Σαν “συνεπής και άκαμτος δημοκράτης” και μάλιστα “left” δήλωσε και με αυτό τον τρόπο άφησε έμμεσα να εννοηθεί πως δεν υποστηρίζει το αίτημα των “ακροδεξιών” της Πολωνίας για “Επανοριώσεις” από τη Γερμανία, αλλά το… “μη – αίτημα” των … “ακροαριστερών” της Ελλάδας πως …: “Η κυβέρνηση της Πολωνίας, δεν θέλω να την κρίνω αλλά δεν χαρακτηρίζεται για την προσήλωσή της στις αξίες της Ευρώπης”

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ “ΕΥΡΩΠΗΣ” ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ !

DANKE DEUTSCHLAND

ΕΥΓΕ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ “ΟΛΩΝ ΜΑΣ”

*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

"Sponsored links"

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today