Tην Τετάρτη η κινητοποίηση αγροτών στα Κέντρα Υγείας των Χανίων

Κανένα σχόλιο

Κινητοποίηση στα Κέντρα Υγείας του νομού θα πραγματοποιήσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων την Τετάρτη 12 Ιούλη στις 11 το πρωί. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για να εκφράσουν οι αγρότες την αγανάκτησή τους για το μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της υγείας που παρουσιάζεται στην ύπαιθρο.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει, μαχητικά, στον αγώνα κατά της “ανθυγιεινής” πολιτικής της που εφαρμόζεται τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις, για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας στην υπηρεσία του λαού. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στα Κέντρα Υγείας του Νομού (Βάμου, Κισσάμου και Κανδάνου) την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 11πμ

"Sponsored links"

Οι αγρότες στην ύπαιθρο αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο θέμα της Υγείας, καθώς:

* Σε πάρα πολλά χωριά δεν υπάρχουν αγροτικά ιατρεία, μας εξετάζουν σε αποθήκες και καφενεία στην χάση και στην φέξη, κι όπου υπάρχουν είναι εφοδιασμένα με ένα πιεσόμετρο και λίγες ασπιρίνες, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες των χωρικών.

* Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν, δεν έχουν τα απαραίτητα υλικά, έχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και γενικά σε προσωπικό  και πάνε για κλείσιμο.

* Τα νοσοκομεία στις έχουν “παραλύσει” λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε υλικά.

* Για την εξέταση σε γιατρό του ΠΕΔΥ, ή και για μια απλή συνταγογράφηση, πρέπει να πληρώσουμε κι από την τσέπη μας, ενώ δεν υπάρχει μία στην τσέπη για να αποταθούμε στον ιδιωτικό τομέα, ιδιώτες γιατρούς, ιδιωτικά διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα και κλινικές.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι κοντά το 50%  των αγροτών είμαστε ανασφάλιστοι και δεν έχουμε Βιβλιάρια Υγείας, καθώς οι εισφορές στον ΟΓΑ ήταν, ήδη, πολύ υψηλές και εκτοξεύονται στα ύψη με το νέο νόμο που ψηφίστηκε για το Ασφαλιστικό.

Τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειροτερεύουν την κατάσταση, αφού η “μεταρρύθμιση” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οδηγεί σε οριστική εγκατάλειψη της δημόσιας, δωρεάν, καθολικής υγείας και περίθαλψης και σε μεταφορά ακόμα μεγαλύτερων βαρών στα ταμεία, αλλά και στην τσέπη των ασφαλισμένων.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες υγείας είναι μια απάτη, όπως απάτη αποδείχτηκαν και οι περισσότερες από τις υποσχέσεις που μας έδωσε στη συνάντηση που είχαμε μαζί του στη διάρκεια των μπλόκων.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση. Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα των οικογενειών μας στην υγεία, το δικαίωμα στη ζωή.

"Sponsored links"

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today