Tι λέει το TEE Τμήμα Δυτικής Κρήτης για την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στην οδό Νεάρχου – Αναγκαιότητα η λήψη μέτρων για να μη θρηνήσουμε θύματα

Κανένα σχόλιο

Αναστάτωση δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης, όταν επί των οδών Νεάρχου και Γιαμπουδάκη κατάρρευση η στέγη νεοκλασσικού κτιρίου.

Όπως αναφέρει το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης, πρόκειται για ιδιωτικό εγκαταλελειμμένο κτίριο το οποίο όμως έχει κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο. Πάραυτα, η κατάστασή του είναι άθλια και έχει κριθεί εξαιρετικά επικίνδυνο ενώ οι ιδιοκτήτες του δεν ενδιαφέρονται για την επισκευή του.

Το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης επισημαίνει ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τέτοια κτίρια, τόσο για διερχόμενους όσο και για άστεγους που πολλές φορές επιλέγουν να μείνουν μέσα τους. Καλεί την πολιτεία να πάρει πρωτοβουλία ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν συγκεκριμένοι τρόποι πρόληψης, για να μειωθούν σημαντικά οι επιπτώσεις.

"Sponsored links"

Διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης:

Με αφορμή την σημερινή κατάρρευση τμήματος στέγης του διπλανού μας κτηρίου (οδός Νεάρχου 21) επανερχόμαστε στην από 10-10-2018 επιστολή μας και στην πρόθεση μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων για την διαπίστωση και επίλυση τέτοιων επικίνδυνων και γνωστών προβλημάτων στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα το διπλανό μας κτήριο, είναι ένα ιδιωτικό εγκαταλελειμμένο κτήριο το οποίο έχει κηρυχτεί διατηρητέο μνημείο ενώ μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν καθώς η δομική του κατάσταση είναι άθλια και έχει κριθεί εξαιρετικά επικίνδυνο . Το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του δεν ενδιαφέρονται για την επισκευή του ή τουλάχιστον για προσωρινή άρση της ετοιμορροπίας του δεν θα πρέπει να πτοεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να λειτουργήσουν όπως πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις και να μην θρηνήσουμε θύματα την επόμενη φορά.

Όπως είχαμε επισημάνει και στο προαναφερόμενο έγγραφο μας «…Εκτός του ότι ένα εγκαταλειμμένο κτίριο μπορεί να καταστραφεί και να χαθεί έτσι ένας πολύτιμος οικονομικός και πολιτισμικός πόρος, μπορεί να σκοτώσει κόσμο είτε που έχει βρει καταφύγιο μέσα, ή και διερχόμενους. Οι αρμόδιες αρχές για να αντιμετωπίσουν τις απειλές, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις κινδύνου, χαρτογραφώντας το ρίσκο για κάθε μια από αυτές, καταγράφοντας εγκαταλειμμένα μνημεία και άλλα κτίρια, όπως και τα ήδη γνωστά για την πολιτική προστασία σημεία ενδιαφέροντος. Θα πρέπει λοιπόν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν συγκεκριμένοι τρόποι πρόληψης, έτσι ώστε να μην λάβουν χώρα οι απειλές ή να μειωθούν σημαντικά οι επιπτώσεις…»

Βάσει των παραπάνω θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάληψη δράσης τόσο σε πολιτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις