To ΕΠΑΜ για την απόπειρα βεβήλωσης του μνημείου της Βιάννου

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ αναφέρεται στην απόπειρα βεβήλωσης του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Βιάννο από Γερμανούς φασίστες:

Η απόπειρα βεβήλωσης του μνημείου Ολοκαυτώματος της Βιάννου από παρέα Γερμανών τουριστών, μπορεί να αποτελεί μια απλή πράξη απερισκεψίας ενός ανεγκέφαλου και ανιστόρητου νεαρού τουρίστα. Μπορεί και να είναι όμως, μια συνειδητά στοχευμένη πράξη χλευασμού και βεβήλωσης της Ιστορίας μας, από υμνητές και νοσταλγούς του ναζισμού. Τι από τα δύο συνέβη, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ. Οι δράστες εξαφανίστηκαν, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους κι εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τα αποτελέσματα…

Το μήνυμα που δίνεται σε όλον τον κόσμο είναι ότι ο καθένας μπορεί να επισκέπτεται τα ιερά μνημεία μας και να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς συνέπειες, αρκεί να είναι αρκετά γρήγορος στα πόδια!

"Sponsored links"

Όμως, οι γιορτές μνήμης και τιμής των «βετεράνων της Βέρμαχτ» τις οποίες διοργανώνει το γερμανικό κράτος, με συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, χωρίς καμία αναφορά στις απίστευτες ωμότητες που διέπραξαν στην Ελλάδα καίγοντας δεκάδες χωριά, δεν είναι ούτε τυχαία περιστατικά, ούτε προϊόν «απερισκεψίας». Η πεισματική άρνηση της Γερμανίας να αναλάβει τις ευθύνες των αποζημιώσεων και επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόγονοί τους, δεν είναι καθόλου «τυχαία».

Όπως τυχαία δεν είναι και η τάση των τελευταίων χρόνων για ξαναγράψιμο της Ιστορίας, με στόχο την άμβλυνση των «αιχμηρών» πλευρών της, ουσιαστικά, την τήρηση ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο θύμα και στον θύτη. Και σίγουρα δεν οφείλεται σε «αμέλεια» η έλλειψη οποιασδήποτε σοβαρής αντίδρασης από πλευράς των ελληνικών αρχών.

Στην πραγματικότητα, είναι απαραίτητο στην εποχή μας να «ξεπλυθούν» οι παλαιοί ναζί κατακτητές, καθώς το σύγχρονο ναζιστικό μόρφωμα που λέγεται ΕΕ, με πρωτοστάτη και πάλι τη Γερμανία, και με συνεργούς τους σύγχρονους δωσίλογους (το πολιτικό σύστημα της χώρας) προχωρά στο να ολοκληρώσει το έργο που εκείνοι απέτυχαν να φέρουν εις πέρας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις