To “θέλω” του Γιώργου Αμυρά

Κανένα σχόλιο

Για τους Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό είναι το “θέλω” του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος συμμετέχει στην καμπάνια του Ποταμιού #thelopotami λέγοντας “Θέλω να μπορούν να επιστρέψουν”.

Διαβάστε το “Θέλω” του Γιώργου Αμυρά:

«Εμείς είμαστε η αιτία της μεγάλης φυγής. Το βάρος της επιστροφής τους πέφτει αποκλειστικά σε εμάς που μείναμε εντός. Εμείς πρέπει να κατεδαφίσουμε την αναξιοκρατία, την διαφθορά, ένα κράτος φτιαγμένο οθωμανικά, την ανομία και γενικώς τα 1002 κακά που όλοι τα ζούμε και τα ξέρουμε απ´έξω κι ανακατωτά….

"Sponsored links"

Σήμερα στη χώρα θα πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρεις μια οικογένεια που να μην έχει στο εξωτερικό για δουλειά, μια κόρη, ένα γιο, φίλο, γείτονα ή έστω ένα γνωστό.

Γιατροί, σερβιτόροι, αρχιτέκτονες, μουσικοί, …. απ´ όλα έχει ο μπαξές της ελληνικής μετανάστευσης προς Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Ασία, Αφρική, Αυστραλία, σχεδόν παντού επί της γης θα βρεθεί ο Έλληνας που αποφάσισε να χτίσει τη ζωή του μακριά απ´ την πατρίδα.

Σε 427.000 ξενιτεμένους τους υπολογίζει η ΤτΕ, και μάλιστα σε ηλικίες όλου του φάσματος!

«Δεν ξέρω τι είναι πιο δύσκολο, να μιλήσεις για τα νέα παιδιά που έφυγαν κατά χιλιάδες σε σμήνη κυνηγώντας το όνειρο ή για τις εκατοντάδες των συνταξιούχων άνω των 70 ετών που μετανάστευσαν στη «φθηνή» Βουλγαρία για να αποφύγουν τον εφιάλτη της φτώχειας εδώ;» αναρωτιέται ο Γιώργος Αμυράς και συνεχίζει : «Δεν ξέρω τι είναι βαρύτερο, το να αναγκάζεσαι να αρχίσεις τη ζωή σου στο εξωτερικό ή το να την τελειώσεις;».

Ο κάθε ένας που έφυγε, νέος ή ηλικιωμένος, είχε τους λόγους του να το κάνει. Ο γενικός τίτλος είναι «κρίση» αλλά πίσω από αυτόν θα βρεις όλες τις παθογένειες του κράτους, της παρασιτικής οικονομίας και της εχθρικής προς την παραγωγή κυβερνητικής πολιτικής. Κρατισμός, κομματικό κράτος, αναξιοκρατία, υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία. Όλα αυτά που εμποδίζουν την χώρα να πάει μπροστά, όλα αυτά που την κρατούν χαμηλά. «Εμείς είμαστε η αιτία της μεγάλης φυγής», λέει τολμηρά ο Γιώργος Αμυράς. «Το βάρος της επιστροφής τους πέφτει αποκλειστικά σε εμάς που μείναμε εντός. Εμείς πρέπει να κατεδαφίσουμε την αναξιοκρατία, την διαφθορά, ένα κράτος φτιαγμένο οθωμανικά, την ανομία και γενικώς τα 1002 κακά που όλοι τα ζούμε και τα ξέρουμε απ´έξω κι ανακατωτά…. Όταν λοιπόν λέω “Θέλω να μπορούν να επιστρέψουν!’’, στην πραγματικότητα λέω ‘’Θέλω να αλλάξουμε!’’, ‘’Θέλω να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα’’. Τότε θα έχουν λόγο να επιστρέψουν».

Ας αρχίσουμε λοιπόν την δύσκολη δουλειά που έχουμε να κάνουμε και ίσως μας βοηθήσει η μόνιμη ατάκα του Σέρλοκ Χομς προς τον βοηθό του: Αυτονόητο δόκτωρ Γουάτσον, αυτονόητο!

Φωτογραφία:  Αφροδίτη Χουλάκη

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις