23 – 24 Σεπτέμβρη, τo “Υπερκοπέλι” για 8η συνεχή χρονιά στους Αγίους Αποστόλους – Διαβάστε το πρόγραμμα

Κανένα σχόλιο

Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση, θα διεξαχθεί για όγδοη χρονιά φέτος στα Χανιά. Πρόκειται για το γνωστό πια σε όλους μας «Υπερκοπέλι», που διοργανώνει η Αθλητική Παρέα του Ορίζοντα, για τη στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Το Υπερκοπέλι και φέτος είναι διήμερο και αγκαλιάζει πολλές δράσεις, αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, όλες με πνεύμα αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης.

Η πρώτη μέρα, το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη, ξεκινά με τον αγώνα ολυμπιακού τριάθλου, το Υπερκοπέλι Olympic, που απευθύνεται σε αθλητές και, αντίθετα με το Υπερκοπέλι, θα έχει χρονομέτρηση και κατάταξη. Ακολουθούν για δεύτερη χρονιά, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες», αγώνας δρόμου δυναμικού περπατήματος 5 χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το μισό κόστος της συμμετοχής τους σε όποιο σωματείο / ίδρυμα της πόλης μας επιθυμούν από όσα δήλωσαν συμμετοχή (βλ. παρακάτω). Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Ευγένιο Δερμιτάσογλου και τον Γιάγκο Χαιρέτη καθώς και «Πιλάφι πάρτι» για τους συμμετέχοντες. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με Camping night, δηλαδή διανυκτέρευση των συμμετεχόντων σε σκηνές στο χώρο των Αγίων Αποστόλων.

Η δεύτερη μέρα, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, αποτελείται από τις γνωστές και αγαπημένες σε όλους μας πια δράσεις του Υπερκοπελιού. Ξεκινά με το Υπερκοπελάκι, για τέταρτη χρονιά φέτος. Ακολουθεί το Υπερκοπέλι, στη συνέχεια πάρτι στην παραλία με live τους Freak Tones και dj set και, τέλος, για τρίτη χρονιά, ο διασκεδαστικός αγώνας «Σούπερ ήρωες».

"Sponsored links"

Στο Υπερκοπέλι μπορούν να συμμετέχουν και ομάδες απαρτιζόμενες από δύο(2) ή τρία(3) άτομα, με την προϋπόθεση ο ένας εξ αυτών να είναι Άτομο ΜΕ Αναπηρία. Σκοπός είναι να υπάρξει πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και αλληλεπίδραση των αθλητών του τοπικού πληθυσμού με μαθητές – αθλητές με αναπηρία.

Τρέξε να γραφτείς! Τρέξε να στηρίξεις όσους σε έχουν ανάγκη!

Print

Οι εγγραφές για όλες τις αθλητικές δράσεις του Υπερκοπελιού ξεκίνησαν. Για το Υπερκοπέλι Olympic, το Υπερκοπέλι και το Υπερκοπελάκι θα γίνονται έως τις 15 Σεπτέμβρη στα γραφεία του Ορίζοντα (Μανουσογιαννάκηδων 17, τηλ.: 2821079650, 9π.μ – 3μ.μ., Δευτερα έως Παρασκευή) και στο κατάστημα Aqua Fit (Κορωναίου 4, τηλ.: 2821093498, ώρες καταστημάτων).

Οι εγγραφές για τον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» θα πραγματοποιούνται στο συμμετέχον σωματείο / ίδρυμα, έως τις 15 Σεπτέμβρη. Στη συνέχεια οι εγγραφές συνεχίζονται αποκλειστικά για τη στήριξη του Ορίζοντα, στα γραφεία του (Μανουσογιαννάκηδων 17).

Τα συμμετέχοντα σωματεία στον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι: Αρίων, ΕΛΕΠΑΠ, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, Κύτταρο Χαλέπας, Ορίζοντας, Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Συνάνθρωπος, Santa Run.

Bάλε την οικογένεια στην παρέα της αλληλεγγύης

Φέτος εγκαινιάζεται και νέο οικογενειακό πακέτο: Δύο συμμετοχές στο Υπερκοπέλι, τρεις συμμετοχές στο Υπερκοπελάκι και πεντε συμμετοχές στους Ανοιχτούς Ορίζοντες, μόνο 60 ευρώ.

Στηρίζουμε τον άνθρωπο,

"Sponsored links"

δεν ξεχνάμε το περιβάλλον

Φέτος οι συμμετέχοντες στο Υπερκοπέλι (ολυμπιακό και κανονικό) θα πάρουν την πάνινη τσάντα με το λογότυπο της διοργάνωσης, ώστε όλα τα υπερκοπέλια να συμβάλλουμε στην κατάργηση της πλαστικής τσάντας

Γίνε κι εσύ εθελοντής ή χορηγός

Yperkopeli 7

Επικοινώνησε με τον Ορίζοντα στο τηλέφωνο 28210 79650 ή μπες στο facebook στη σελίδα www.facebook.com/chaniayperkopeli?fref=ts

 

Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Αθλητική Παρέα του συλλόγου «Ορίζοντας», με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας».

Ο «Ορίζοντας» είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια στην πόλη μας, με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η Αθλητική Παρέα του Ορίζοντα φέτος συμπληρώνει 9 χρόνια ύπαρξης.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η διοργάνωση Υπερκοπέλι προτείνει το θεσμό «Επίσημοι αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα» για την επόμενη χρονιά. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της Αθλητικής Παρέας και του Ορίζοντα, «Αγώνας για ζωή». Παράλληλα, ο Ορίζοντας θα μπορεί να παρέχει και σε όποιον άλλον επιθυμεί να διαδώσει το μήνυμα του, την επίσημη αθλητική εμφάνιση, με τα χρώματα και τα λογότυπα του Ορίζοντα.

Την πρώτη μέρα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Yperkopelaki3_

* Το Υπερκοπέλι Olympic είναι αγώνας ολυμπιακού τριάθλου, που περιλαμβάνει 1.500 μέτρα κολύμπι, 40 χλμ ποδηλασία και 10 χλμ τρέξιμο. Έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, με επίσημη χρονομέτρηση και κατάταξη. Τέσσερις πρωτεύσαντες αθλητές, ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα, ο πρώτος νέος και η πρώτη νέα, θα αναδειχθούν σε «Επίσημους αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα». Δηλαδή, θα τους δοθεί η διαπίστευση να εκπροσωπούν επίσημα τον Ορίζοντα σε αγώνες όλη την επόμενη χρονιά. Ο Ορίζοντας θα τους παρέχει την πλήρη αθλητική εμφάνιση στα χρώματα του και με τα λογότυπα του. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της Αθλητικής Παρέας και του Ορίζοντα «Αγώνας για ζωή». Οι αθλητές αυτοί, στο επόμενο Υπερκοπέλι ή θα διατηρούν τον τίτλο (ανάλογα με τα κριτήρια) ή θα τον απονέμουν στους επόμενους.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΖΩΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: 14.00, ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ: 14.30, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 40 ευρώ, ΠΑΡΟΧΕΣ: ηλεκτρονική χρονομέτρηση (τσιπάκι) τεχνικό μπλουζάκι, σκουφάκι, μετάλλιο, έπαινος, πάνινη τσάντα, κουπόνι για πιλάφι, 2 σουβλάκια και μπίρα, ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 19.00 – 19.30

* Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι αγώνας δρόμου και δυναμικού περπατήματος 5 χλμ όπου οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να είναι αθλητές, ενώ δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση και κατάταξη. Στόχος είναι η προβολή και ενίσχυση των φιλανθρωπικών σωματείων της πόλης μας, αφού ο κάθε συμμετέχων θα επιλέγει ένα σωματείο από όσα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα, στο οποίο θα προσφέρει το μισό του κόστους συμμετοχής του. Τα συμμετέχοντα σωματεία είναι: Αρίων, ΕΛΕΠΑΠ, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, Κύτταρο Χαλέπας, Ορίζοντας, Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Συνάνθρωπος, Santa Run.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 17.30, ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 18.30, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ (5 ευρώ στη διοργάνωση + 5 ευρώ στο επιλεγόμενο σωματείο), ΠΑΡΟΧΕΣ: μετάλλιο, έπαινος, αριθμός συμμετοχής, ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: στα σωματεία / ιδρύματα που συμμετέχουν.

* Συναυλία + «Πιλάφι πάρτι»: όλοι οι συμμετέχοντες είναι καλεσμένοι στη συναυλία με τους Ευγένιο Δερμιτάσογλου και Γιάγκο Χαιρέτη, που θα ακολουθήσει τις απονομές της πρώτης μέρας. Παράλληλα, θα προσφέρεται πιλάφι στους συμμετέχοντες ενώ θα είναι ανοιχτή και η ψησταριά και το μπαρ μας.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΤΙ: 19.30, ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: 20.00

Yperkopeli 7_o

Τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

* Το Υπερκοπελάκι είναι μίνι αγώνας τριάθλου, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Οι μικροί αθλητές θα κολυμπήσουν 50 μέτρα, ύστερα θα διανύσουν 2 χλμ με τα ποδήλατα και τέλος θα τρέξουν 500 μέτρα. Σκοπός του μίνι τριάθλου είναι η μετάδοση του μηνύματος του Υπερκοπελιού στους μικρούς μας φίλους. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε παιδί της παραπάνω ηλικιακής κατηγορίας, ενώ προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα που να του επιτρέπει τη συμμετοχή του στον αγώνα. Η υπεύθυνη δήλωση και η δήλωση συμμετοχής μπορεί να συμπληρώνεται στο σημείο εγγραφής.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 8.00, ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 9.00, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ, ΠΑΡΟΧΕΣ: μακό μπλουζάκι, μετάλλιο, έπαινος, κουπόνι για σουβλάκι και αναψυκτικό.

* Το Υπερκοπέλι είναι αγώνας ερασιτεχνικού χαρακτήρα, στον οποίο ο αθλητής συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα χωρίς κενό, πέραν αυτού που χρειάζεται για να φορέσει ρούχα ή να προσαρμόσει τον εξοπλισμό του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει με κολύμπι απόστασης 400μ. Στη συνέχεια, οι αθλητές θα επιβιβαστούν στα ποδήλατα τους και θα πραγματοποιήσουν διαδρομή 15χλμ και τέλος θα τρέξουν 4 χλμ γύρω από το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, 4 αθλητές/τριες (μία γυναίκα / ένας άνδρας και μία νέα / ένας νέος) από το κλασικό ερασιτεχνικό Υπερκοπέλι που θα προκύψουν με κλήρωση ανεξάρτητου θέσεως, αφού ο στόχος δεν είναι η διάκριση, θα αναδειχθούν σε «Επίσημους αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα». Δηλαδή, θα τους δοθεί η διαπίστευση να εκπροσωπούν επίσημα τον Ορίζοντα σε αγώνες όλη την επόμενη χρονιά. Ο Ορίζοντας θα τους παρέχει την πλήρη αθλητική εμφάνιση στα χρώματα του και με τα λογότυπα του. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της Αθλητικής Παρέας και του Ορίζοντα «Αγώνας για ζωή».

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 9.00, ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 10.00, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ, ΠΑΡΟΧΕΣ: μακό μπλουζάκι, σκουφάκι, μετάλλιο, έπαινος, πάνινη τσάντα, κουπόνι για 2 σουβλάκια και μπίρα.

* Πάρτι στην παραλία με συναυλία από τους Freak Tones και dj set, σουβλάκια και μπίρες, αλλά και με τους αγαπημένους «Σούπερ ήρωες», μια διασκεδαστική μάχη στην άμμο. Ένας στίβος μάχης στην παραλία των Αγίων Αποστόλων θα περιμένει όλους όσοι συμμετέχουν, ενώ μια ομάδα θα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες κάνοντας τους να μοιάζουν με παρωδία των σούπερ ηρώων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Οι εγγραφές για το Υπερκοπέλι Olympic, το Υπερκοπέλι και το Υπερκοπελάκι θα γίνονται έως τις 15 Σεπτέμβρη στα γραφεία του Ορίζοντα (Μανουσογιαννάκηδων 17, τηλ.: 2821079650, 9π.μ – 3μ.μ., Δευτερα έως Παρασκευή) και στο κατάστημα Aqua Fit (Κορωναίου 4, τηλ.: 2821093498, ώρες καταστημάτων).

Οι εγγραφές για τον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» θα πραγματοποιούνται στο συμμετέχων σωματείο / ίδρυμα, έως τις 15 Σεπτέμβρη. Στη συνέχεια οι εγγραφές συνεχίζονται αποκλειστικά για τη στήριξη του Ορίζοντα, στα γραφεία του (Μανουσογιαννάκηδων 17).

Οικογενειακό πακέτο: Νέο οικογενειακό πακέτο! Δύο συμμετοχές στο Υπερκοπέλι, τρεις συμμετοχές στο Υπερκοπελάκι και πεντε συμμετοχές στους Ανοιχτούς Ορίζοντες, μόνο 60 ευρώ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ EΓΓΡΑΦΕΣ: www.yperkopeli.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ:

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου: 10.00 – 20.00

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου: 8.00 – 9.30

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τεχνικό μπλουζάκι: 15 ευρώ επιπλέον

Ειδικές τιμές σε Υπερκοπελάκια των οποίων οι γονείς συμμετέχουν στο Υπερκοπέλι ή στο Υπερκοπέλι Olympic: κόστος συμμετοχής 5 ευρώ και σε συμμετέχοντες στο Υπερκοπέλι Olympic που επιθυμούν να συμμετάσχουν και στο Υπερκοπέλι: κόστος συμμετοχής στο Υπερκοπέλι 10 ευρώ.

Στους αγώνες υπάρχουν όρια συμμετοχών γι’ αυτό επισπεύστε την εγγραφή σας. Για περισσότερες πληροφορίες ή για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 2821079650 «Ορίζοντας».
E-mail: yperkopelichania@gmail.com

www.facebook.com/yperkopelichania και www.orizondas.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today