To Φεστιβάλ της Άμμου επιστρέφει στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Το 6ο Φεστιβάλ της Άμμου θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Κομμός στο Ηράκλειο από Παρασκευή 21 έως Κυριακή 23 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ λόγω των ειδικών συνθηκών επιστρέφει στην Κρήτη και προσκαλεί συγγραφείς και ποιητές σε μια από τις ωραιότερες και ανεξερεύνητες παραλίες της. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην σειρά Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη και είναι καλεσμένοι συγγραφείς και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα βιβλία της σειράς. Φυσικά το φεστιβάλ, στο οποίο θα έχουν ληφθεί όλα τα προστατευτικά μέτρα λόγω των συνθηκών της εποχής θα πλαισιωθεί και από άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο. Για το λόγο αυτό το Φεστιβάλ είναι ανοιχτό σε συμμετοχές από κάθε είδους καλλιτέχνες.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές είναι σε εγρήγορση για να προστατεύσουν με κάθε τρόπο το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον της περιοχής – και σε συνεργασία με τον σύλλογο προστασίας χελώνων «Αρχελών».

"Sponsored links"

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020 στο strangedaysbooks@gmail.com.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ – ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ της Άμμου σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr -ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Το φεστιβάλ της Άμμου είναι μια διοργάνωση που βασίζεται στον αυθορμητισμό όσων συμμετέχουν. Αυτοσχεδιάζουμε στον τρόπο που θα γίνει, στον τρόπο που θα διαβαστούν τα κείμενα, στην μουσική και στο παραδοσιακό μας πάρτυ στην άμμο. Κοινό μας σημείο η αγάπη για τη γραφή αλλά αυτή είναι μόνο μια αφορμή για να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα που γιορτάζει στην άμμο ενός νησιού τις τελευταίες μέρες κάθε καλοκαιριού.

Στηρίζεται μόνο στον αυθορμητισμό μας!

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σε μερικές υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά με σκοπό να υπάρχει μια μικρή αποζημίωση για τους καλλιτέχνες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας χωρίς να προσδοκούν κανένα «κέρδος». Οι διοργανωτές του φεστιβάλ δεν είχαν ούτε και θα έχουν ποτέ την παραμικρή υλική απολαβή από αυτό. Μας αρκεί ότι δημιουργούμε κάτι μοναδικό κάθε καλοκαίρι!

Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2015 στην παραλία του Άη Γιάννη στο νησί της Γαύδου και συνεχίσαμε το καλοκαίρι του 2016 στην παραλία του Σαρακήνικου της Γαύδου.  Το 2017 ανεβήκαμε στο Αιγαίο και διοργανώσαμε το φεστιβάλ στα Κουφονήσια. Στις 25 και 26 Αυγούστου διαβάσαμε κείμενα στο Κουφονήσι και στο Κάτω Κουφονήσι, διοργανώσαμε έκθεση ζωγραφικής στη Χώρα και μουσική συναυλία στην άμμο και τις δύο μέρες. Παράλληλα έγινε και παρουσίαση βιβλίων. Οι συγγραφείς των διηγημάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με το κοινό και να συμμετέχουν σε workshop της άμμου με συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους στις Παράξενες Μέρες.

"Sponsored links"

   Το 2018 το φεστιβάλ έγινε στη Χιβαδόλιμνη της Μήλου την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Δημιουργήσαμε έκθεση φωτογραφίας στην άμμο ενώ μας συντρόφεψε η μουσική από το συγκρότημα των Εράν από το Ηράκλειο.

Το 2019 το φεστιβάλ έγινε δεκτό στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τα φεστιβάλ της Ευρώπης Festivals for Europe κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα να διεθνοποιήσουμε τη διοργάνωση και να καλέσουμε συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Το 5ο φεστιβάλ έγινε στις 23 και 24 Αυγούστου στην παραλία Ποσείδι στη Χαλκιδική.

Τα κείμενα που διαβάστηκαν στα φεστιβάλ έγιναν βιβλία όπως η συλλογή «Αμμογραφήματα» από το πρώτο φεστιβάλ, Από το τρίτο φεστιβάλ τα κείμενα εκδόθηκαν στη συλλογή «Μικρές επαναστάσεις» το φθινόπωρο του 2017. Στο τέλος του 2018 κυκλοφόρησε η συλλογή κειμένων από το 4ο φεστιβάλ με τίτλο: «Μια μέρα σαν κι αυτή», ενώ από την  Χαλκιδική κυκλοφόρησε το 2019 η συλλογή με τίτλο: «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι».

 Το 2020 το φεστιβάλ επιστρέφει στην Κρήτη, στην παραλία Κομμός στο Ηράκλειο».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις