To TEE/ T.Δ.K. για το Εθνικό Στάδιο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Το ΤΕΕ/ΤΔΚ, στα πλαίσια του ρόλου του ως Θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Πολιτείας συμμετέχει στις διεργασίες που αφορούν το Ε.Σ.Χ, με την πάγια θέση του για την ανάγκη ολικής ανακατασκευής του. Η σημασία του για τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και τη νέα γενιά, ταυτόχρονα με την καίρια θέση στο κέντρο του πολεοδομικού ιστού της πόλης μας, θεωρούμε ότι είναι δεδομένη. Όπως δεδομένη είναι δυστυχώς και η δυσάρεστη εικόνα και κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του.

stadchan Ακόμη περισσότερο, όταν σε αυτό το χώρο είναι υποχρεωμένη να αθλείται η Χανιώτικη νεολαία, που όπως είναι γνωστό σε ορισμένα μάλιστα αθλήματα διεκδικεί και πρωταθλητισμό. Επιπρόσθετα το Εθνικό Στάδιο Χανίων βρίσκεται σε μια από τις πιο ευαίσθητες θέσεις της πόλης των Χανίων από άποψη ιστορική (είναι ένα από τα έργα του Ελευθερίου Βενιζέλου), αρχιτεκτονική , αρχαιολογική , περιβαλλοντική αλλά και κυκλοφοριακή.

"Sponsored links"

Θεωρούμε αυτά που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, όσον αφορά τις εξαγγελίες για την ανακατασκευή του και τις διαδικασίες που ακολούθησαν, θα πρέπει να λειτουργήσουν ως παραδείγματα προς αποφυγή. Ως ΤΕΕ/ΤΔΚ με το υπ αριθμ.πρωτ.936 στις 30-6-2003, έγγραφό μας εκφράσαμε τις απόψεις της ΔΕ του Τμήματος επί της προμελέτης που είχε ανατεθεί από τον Γ. Γραμματέα Αθλητισμού. Με αναλυτικό υπόμνημα του Προέδρου τοποθετηθήκαμε και στη σχετική συνεδρίαση του Νομ. Συμβ. Χανίων στις 10-5-2004. .

Μετά από την πάροδο μιας τεραετίας και με δεδομένη την ακόμη χειρότερη εικόνα των εγκαταστάσεων, λαμβάνει χώρα μια περιορισμένης κλίμακας παρέμβαση για την αλλαγή χλοοτάπητα κ.λ.π.

Με την ευκαιρία αυτή θεωρούμε αναγκαία:

  • Την άμεση σύγκλιση σύσκεψης, υπό το Νομάρχη Χανίων, για το ζήτημα με τη συμμετοχή των αρμοδίων φορέων στους οποίους κοινοποιούμε το παρόν έγγραφο.
  • Την άμεση ενημέρωση όλων μας για την εκπονούμενη μελέτη ανακατασκευής του Ε.Σ.Χ από τη ΓΓΑ. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό αποτελεί αίτημα όλων των αρμόδιων φορέων το οποίο διατυπώθηκε ομόφωνα στην κοινή σύσκεψη στις 22-3-2007 στο Δημαρχείο Χανίων για το ζήτημα (αρ. πρωτ. 15596 – επισυνάπτεται) ενώ ουδέποτε έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση, παρότι πληροφορούμαστε ότι η μελέτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Με δεδομένη την ανάγκη δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης στο Ε.Σ.Χ. για την εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας (που αποτελεί επίσημη θέση και του Δήμου Χανίων) , είναι λογικό και απαραίτητο ταυτόχρονα με της εργασίες αλλαγής του χλοοτάπητα να λάβουν χώρα και οι απαιτούμενες προς τούτο εργασίες από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, αφού επιτέλους εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι γι αυτό, ώστε να διερευνηθεί η παραπάνω δυνατότητα..
Να επισπευσθούν κατά το δυνατό οι παραπάνω εργασίες ώστε να αποδοθεί το Ε.Σ.Χ στη νεολαία και του αθλούμενους του τόπου μας που τόσο το έχουν ανάγκη

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά την πάγια θέση μας για μια ήπια ολική ανακατασκευή του Σταδίου, με κυρίαρχο την προπόνηση και άθληση της νεολαίας και η οποία να εναρμονίζεται στον περιβάλλοντα χώρο που προαναφέραμε.

Για το ΤΕΕ/ΤΔΚ

Ο Πρόεδρος

Αντώνης Πιταριδάκης

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live