Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη- Μαραθώνιος ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Κανένα σχόλιο

“Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη – Lectures de Kazantzakis en Crète.
18 Μαρτίου 2017 – Πολύκεντρο Νεολαίας-10.30
Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, η Ενωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης συμμετέχει με τέσσερις πόλεις στους Μαραθώνιους Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που διεξάγονται σε 25 σημεία σε όλη την Ελλάδα στις 18 Μαρτίου 2017.

Το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και η Ιεράπετρα οργανώνουν Μαραθώνιους Ανάγνωσης και τιμούν τον μεγάλο κρητικό συγγραφέα και στοχαστή Ν. Καζαντζάκη με την εκδήλωση “Η Κρήτη διαβάζει Καζαντζάκη – Lectures de Kazantzakis en Crète».

"Sponsored links"

Στο Ηράκλειο, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας όπου 150 αναγνώστες, στην πλειοψηφία τους μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα διαβάσουν σε γαλλικά κι ελληνικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη “Αναφορά στο Γκρέκο”. Παράλληλα, στον πεζόδρομο της οδού Ανδρόγεω και στην πλατεία Καλλεργών θα στηθούν ανοιχτά εργαστήρια εικαστικής δημιουργίας. Με εργαλεία γαλλικές και ελληνικές λέξεις από το βιβλίο “Αναφορά στο Γκρέκο” μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν τα δικά τους calligrammes (!!) και θα συμμετέχουν σε μια ξεχωριστή χειροτεχνία η οποία στη συνέχεια θα προσφερθεί στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει έκθεση με τη ζωή και την εργογραφία του κρητικού συγγραφέα. Την εκδήλωση θα ανοίξει ομάδα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου με χορευτικό street art δρώμενο και απαγγελία από το βιβλίο.
Μαθητές με παραδοσιακό, σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο, θα συνοδεύσουν μουσικά τις αναγνώσεις. Η εκδήλωση πλαισιώνεται θεατρικά από τον καθηγητή γαλλικών και σκηνοθέτη Αντώνη Περαντωνάκη ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει η καθηγήτρια Μουσικής Μαρία Πιταροκοίλη.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today