Un jour a la plage: Έκθεση φωτογραφίας ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι και την Κρήτη του Κώστα Φωκά | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ο Κωστής Φωκάς επιστρέφει στον τόπο που ανέδειξε τη δουλειά του με μία έκθεση-ωδή στο ελληνικό καλοκαίρι, τις διακοπές του στην Κρήτη και το άγριο κρητικό τοπίο αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημαντική συμβολή τους στην εξέλιξη των πρότζεκτ του και στη μετέπειτα πορεία του ως φωτογράφο.

Οι εικόνες του ριζοσπαστικού αυτού καλλιτέχνη διαπνέονται από έντονο ερωτισμό και παρουσιάζουν μια μείξη στοιχείων από φωτογραφία μόδας, γυμνού και εικαστικού πορτραίτου. Με παιχνιδιάρικη και ενίοτε χιουμοριστική και σουρρεαλιστική διάθεση, ο Κωστής Φωκάς γδύνει μπροστά στο φακό τα μοντέλα-φίλους του συνθέτοντας πρωτότυπες καλοκαιρινές ημερολογιακές αφηγήσεις τοποθετημένες στο γραφικό τοπίο και τις εξωτικές παραλίες της πόλης των Χανίων.

Στην ιδιαίτερα τολμηρή φύση του έργου του έρχονται να προστεθούν διάφορα μέσα από props μέχρι φθηνές κάμερες, κατασκευάζοντας έτσι έναν κόσμο από ιδιόμορφα ανθρώπινα γλυπτά, ένα τοπίο όπου το παράξενο συναντά το συνηθισμένο. Mέρος της διαδικασίας της φωτογράφισης αποτελεί η χρήση του γυμνού και η κάλυψη των προσώπων-αντικειμένων του τα οποία αλληλεπιδρούν στο χώρο σε συχνά αλλόκοτες στάσεις σηματοδοτώντας μια αδυναμία να ανταποκριθούν και να ταυτιστούν με τις προδιαγεγραμμένες νόρμες της σωματικής διάπλασης και ύπαρξης.

"Sponsored links"

Σε αυτήν την αλληλεπίδραση γυμνών σωμάτων, τοπίων και αντικειμένων, το ανθρώπινο σώμα – αν και όχι πάντα στην ολότητά του, βρίσκεται στο επίκεντρο του διαλόγου αυτού, ενεργώντας ως αντικείμενο στο υποκείμενο που το κατοικεί, ένα υποκείμενο που πολλές φορές μοιάζει εγκλωβισμένο και παγιδευμένο, ανίκανο να διαφύγει την εστία της υποταγής.

Σιωπηλές επιθυμίες συναντούν ενδόμυχες φαντασιώσεις και επτασφράγιστες αναστολές κάτω από το λαμπερό καλοκαιρινό ήλιο των Χανίων, ένα σύνολο προσωπικών ενσταντανέ που αποτυπώνουν τη ματιά του φωτογράφου κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κρήτη.

Επιμέλεια // Κατερίνα Γναφάκη
Βοηθός παραγωγής // Γιάννης Σκαράκης

Εγκαίνια // Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
// 20:30-00:00 // dj set: deep meditation

Ημέρες και ώρες λειτουργίας // Τρίτη-Παρασκευή 14:00-18:00 και Σάββατο 12:00-16:00 μέχρι και τις 10 Σεπτέμβρη 2015.
Πλατεία 1866 και Κορκίδη // Χανιά
Είσοδος ελεύθερη

Tα limited edition έργα του καλλιτέχνη θα είναι διαθέσιμα προς πώληση κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Ο Κωστής Φωκάς ζει τα τελευταία χρόνια μεταξύ Χανίων και Λονδίνου. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί με εκτενή αφιερώματα στο Dazed and confused, Vice, Juxtapoz, iGNANT, το γαλλικό Lui, στο Metal Magazine, στο Beautiful/Decay, στην Καθημερινή, την Ελευθεροτυπία καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή έντυπα και ιστοτόπους.

 

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις