Vivid street theatre για δεύτερη χρονιά στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Vivid street theatre “Τα Δυτικά Τείχη”
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου – Κυριακή 10 Νοεμβρίου
Παλιά πόλη Χανίων

Φέτος πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά η παράσταση Vivid street theatre διάρκειας 5 εβδομάδων με συμμετοχή ηθοποιών και από το εξωτερικό.

Δέκα σημεία της παλιάς πόλης των Χανίων συνθέτουν ένα σουρεαλιστικό μονοπάτι ενός ταξιδιώτη του υποσυνείδητου του μυαλού.

"Sponsored links"

Οι Ηθοποιοί, άριστοι επαγγελματίες και με κάποιους από αυτούς σε μεγάλη αναγνωσιμότητα στο χώρο του θεάματος, έρχονται από τα Χανιά, Κύπρο, Αυστρία, Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία.

Γιώργος Καραμαλέγκος, Βαρβάρα Λάρμου, Φανή Γεωργακάκη, Αθηνά Μαθιουδάκη, Άννα Μαρία Πατσουράκη, Judith von Orelli, Sophie Aujesky, Leurant Deshayes, Josef Ellersdorfer and Chasen Tylerbauer.

Παραγωγή: Αρχόντισσα Κοκοτσάκη, YouCA
Εκτέλεση Παραγωγής: Αρχόντισσα Κοκοτσάκη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμαλέγκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Καρακατσάνη, Leurant Deshayes

Κοστούμια-σκηνική επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη, Γιώργος Κοκολάκης

Σχεδιασμό Φωτισμού: Γιώργος Μπομπολάκης

Βοηθός Φωτισμού: Σπύρος Καρακώστας

Μουσική και πρωτότυπη Μουσική: Γιάννης Φουρναράκης (unified method)

"Sponsored links"

Βοηθός Ήχου: Νίκος Ρούβαλης

Προτζεκτιακά και σχεδιασμό: Βασιλική Ρούβαλη

Φωτογραφίες: Eduard Pike

Παραστάσεις

24-27/10, 31/10-3/11 και 7-10/11

Μόνο Πέμπτη έως Κυριακή

Ώρες: 19:00 και 21:30

Σημείο Έναρξης: Συναγωγή Cafe Bar. Πάροδος Κονδυλάκη, Παλιό Λιμάνι

Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ, προπώληση-μειωμένο 13 ευρώ

Τηλ επικοινωνίας-κρατήσεων: 698 2908 433 και 694 6632 733

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής σχετικά με την ιδέα πίσω από την παράσταση:

Με όλο μας το πάθος για το θέατρο και τη δημιουργία που υπάρχει πίσω και γύρω από αυτό, έχουμε ενωθεί στην ιδέα μιας μοναδικής συλλογικής διαδικασίας για την δημιουργία μίας παράστασης «εκτός πλαισίου» που θα λάβει χώρα εκτός συμβατικών θεατρικών χώρων στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης των Χανίων και όχι μόνο.

Την ιδέα αυτή θέλουμε να την στηρίξουμε, να την συνεχίσουμε ως Θεσμό που θα διεξάγεται κάθε χρόνο μεταξύ Σεπτέμβρη και Νοέμβρη, με όραμα, σκοπό και διάθεση για φιλοξενία διεθνούς φήμης καθηγητών του θεάτρου αλλά και ηθοποιών του εξωτερικού. Πάντα, με τελικό προϊόν μία παράσταση φιλοσοφίας “Θεάτρου Δρόμου”, με κείμενα γραμμένα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και θεατρική σκηνή, εξωτερικούς φυσικούς χώρους της πόλης των Χανίων ή των γειτονικών χωριών.

Με βάση τη φιλοσοφία και την ενέργεια του “Θεάτρου Δρόμου” που για εδράζεται πάνω στη θεωρία του Devised Theatre, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση με την καθοδήγηση των ηθοποιών, που λειτουργούν στο πρώτο αυτό στάδιο ως ξεναγοί, κι έτσι θα οδηγούνται όλοι μαζί στα διαφορετικά σημεία της παράστασης.

Το μεγάλο στοίχημα της ομάδας και η καινοτομία της πρότασης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα δομηθεί η παράσταση. Είναι η αναζήτηση δυναμικών για τη δημιουργική συνάντηση μιας ομάδας μέσα από εσωτερική πνευματική και εναλλακτική σωματική άσκηση του κάθε μέλους της ομάδας. Μια «μυητική» διαδικασία ζύμωσης, που το αποτέλεσμά της θα είναι η «ζωντανή» δημιουργία του έργου που θα παρουσιαστεί στο κοινό. Κατά αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί κάτω από την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, θα συνθέτουμε τις εικόνες και τους διαλόγους της παράστασης. Εμπνευσμένοι στη φετινή μας παράσταση από τα όνειρα και τη δύναμη του υποσυνειδήτου.

Η διαδικασία χωρίζεται σε 3 στάδια.

Της δημιουργίας των κειμένων διάρκειας 1 εβδομάδας από όλα τα μέλη της ομάδας μαζί. Τις πρόβες διάρκειας 2 εβδομάδων και των παραστάσεων συνολικά 12 ημερών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις