Xρυσό βραβείο για το ΙΤΕ στην κατηγορία «ηλεκτρονική υγεία: ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας»

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) έλαβε χρυσό βραβείο στην κατηγορία «ηλεκτρονική υγεία: ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας», για την οικογένεια εφαρμογών που έχει αναπτύξει με την ονομασία Integrated Care SolutionsΤΜ, κατά τη φετινή τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2019 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στην Παιανία.

Η βράβευση αφορά στο σύνολο των καινοτόμων και δοκιμασμένων λύσεων που έχουν αναπτυχθεί από το Κέντρο, οι οποίες ξεκίνησαν να λειτουργούν παραγωγικά σε μεγάλο αριθμό μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα ήδη από το 2000. Επιμέρους εφαρμογές αξιοποιούνται ήδη στη διεθνή αγορά. Πρόκειται για προϊόντα μακροχρόνιας και διαρκώς εξελισσόμενης έρευνας αιχμής που διεξάγεται στο ΙΤΕ τα τελευταία 30 χρόνια. Υποστηρίζουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας, απλοποιώντας διαδικασίες και ροές εργασίας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, στον καλύτερο έλεγχο δαπανών, στην υποστήριξη επαγγελματιών υγείας, καθώς και στη βελτίωση της πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, κ. Δημήτριος Κατεχάκης: «Τα τελευταία δέκα χρόνια βιώσαμε έναν ψηφιακό μετασχηματισμό του τομέα της υγείας, άνευ προηγούμενου. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, η τάση αυτή αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μία μικρή, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχα και εργατική ομάδα στο Ινστιτούτο μας, κατάφερε να βοηθήσει στην πρόοδο της χώρας αυτής, δημιουργώντας προϊόντα που αξιοποιούνται, μεταξύ άλλων, στο εθνικό σύστημα υγείας μας. Παρά τη διαφορετικότητά της, η δραστηριότητα του σημερινού Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας έχει υποστηριχθεί διαχρονικά από όλες τις Διοικήσεις του ΙΤΕ, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο επιχειρησιακό μοντέλο εντός ενός κορυφαίου Ερευνητικού Κέντρου, ως τμήμα του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Το βραβείο αυτό μας δίνει δύναμη για την αντιμετώπιση νέων, μεγαλύτερων προκλήσεων στο μέλλον».

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις