Ξανθός: Πολλή επικοινωνία και λίγη ουσία από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Κανένα σχόλιο

“Έχουμε ένα σύστημα Υγείας το οποίο εξαιτίας της κρίσης και των μέτρων λιτότητας, έχει μια πολύ οριακή χρηματοδότηση. Αυτή την χρηματοδότηση καταφέραμε μέσα στο μνημόνιο να την ενισχύσουμε λίγο από περίπου 4,6% σε 5,2%” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, ανέφερε ότι “προφανώς χρειάζεται να υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση το πόσο αποδοτικά με κοινωνική ανταποδοτικότητα αξιοποιούνται αυτοί οι πόροι”.

“Ο κάθε υπουργός μπορεί να θέλει να εφαρμόσει ένα δικό του πλάνο. Αυτό είναι σεβαστό. Αυτό που δεν μπορώ εγώ να καταλάβω είναι δύο μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης ενός τόσο σημαντικού υπουργείου, η πολιτική ηγεσία και ο νέος υπουργός να δίνει την πρώτη συνέντευξη Τύπου και να κάνουν καταγραφή προβλημάτων και μάλιστα διαχρονικών προβλημάτων και ελλείψεων στο σύστημα υγείας, όπως για παράδειγμα ότι δεν έχουν όλα τα νοσοκομεία ένα σύστημα διαλογής στην εφημερία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Το να κάνεις απλή καταγραφή και να μη λες τίποτα για το πως θα το αντιμετωπίσεις θεωρώ ότι είναι προβληματικό και υπάρχει πολλή επικοινωνία και λίγη ουσία μέχρι στιγμής από τα πρώτα δείγματα γραφής που βλέπω από τη νέα πολιτική ηγεσία” πρόσθεσε.

"Sponsored links"

“Η εικόνα που προσπάθησαν να αποτυπώσουν στη συνέντευξη Τύπου ότι παραλάβαμε καμένη γη και ότι τα πράγματα είναι στα όρια της διάλυσης και ότι χειροτέρευσε η εικόνα του συστήματος υγείας από το 2015 και μετά, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, είναι ένα τεράστιο ψέμα και νομίζω ότι το ξέρουν πολύ καλά αυτό οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας” τόνισε.

“Βεβαίως υπάρχουν προβλήματα κυρίως σε δυσπρόσιτες, άγονες νησιωτικές περιοχές όπου είχαμε μειωμένη ανταπόκριση σε θέσεις που προκηρύσσαμε και δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους γιατρούς” υπογράμμισε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live