Άμεση αντίδραση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το κλείσιμο των Δημοτικών Σφαγείων Χανίων

Κανένα σχόλιο

Αυγενάκης και Μαρκογιαννάκης ζητούν την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου και παράταση της λειτουργίας τους

Την άμεση αντίδραση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Λ. Αυγενάκη και Χρ. Μαρκογιαννάκη, προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί στο άμεσο κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων Χανίων. Ως εκ τούτου, και πριν μάλιστα την εφαρμογή της απόφασης, κατέθεσαν συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση στον αρμόδιο υπουργό κ. Κ. Σκανδαλίδη, με την οποία του ζητούν όπως επανεξετάσει τη θέση του και εγκρίνει την παράταση της λειτουργίας τους έως ότου κατασκευαστεί νέο, σύγχρονο διαδημοτικό σφαγείο.

Ειδικότερα, οι Βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. αναφέρουν στο έγγραφό τους ότι «η αρμόδια Υφυπουργός, κα. Μ. Αποστολάκη, έδωσε εντολή για την αναστολή λειτουργίας των σφαγείων εκείνων που λειτουργούσαν σε καθεστώς παρεκκλίσεων-παρατάσεων και εν γένει μη συμμόρφωσης με τη κοινοτική και εθνική νομοθεσία για την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία του καταναλωτικού κοινού» και τονίζουν ότι «σύμφωνα με όσα προέκυψαν από επιτόπιους ελέγχους των κτηνιατρικών υπηρεσιών, τα σφαγεία που κλείνουν είναι:

"Sponsored links"

1. Δημοτικό σφαγείο Αμφιλοχίας,

2. Δημοτικό σφαγείο Θέρμου,

3. Δημοτικό σφαγείο Αγιάς Λάρισας,

4. Δημοτικό σφαγείο Μετσόβου,

5. Δημοτικό σφαγείο Ερεσού,

6. Δημοτικό σφαγείο Καλαμπάκας,

7. Δημοτικό σφαγείο Ληξουρίου,

8. Δημοτικό σφαγείο Χανίων».

Στο πλαίσιο αυτό, οι κκ. Αυγενάκης και Μαρκογιαννάκης, ζητούν να τους «παραθέσει το Υπουργείο τις ελλείψεις που έχουν επισημανθεί στα δημοτικά σφαγεία Χανίων και οι οποίες οδήγησαν στην απόφασή του να τα κλείσει», ενώ καταθέτουν την πρόταση «το Υπουργείο να δρομολογήσει άμεσα τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων, ώστε η λειτουργία τους να πάρει μια παράταση 1 – 2 ετών, έως ότου δρομολογηθεί η κατασκευή νέου σύγχρονου διαδημοτικού σφαγείου».

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live