Δεν υπάρχει…πρόβλημα στην αγορά καυσίμων της Κρήτης δηλώνει ο υπουργός Ανάπτυξης

Κανένα σχόλιο

Δεν εντοπίζει πρόβλημα στην αγορά των καυσίμων της Κρήτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην απάντηση που έδωσε στο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων, Μ. Σκουλάκη, σε σχετική ερώτηση του τελευταίου στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πως στη παρέμβαση του ο κ. Σκουλάκης ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό τη «λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινόμενου των υψηλών τιμών των καυσίμων στη Κρήτη, οι οποίες δεν ακολουθούν την πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου». Αντί όμως αυτού ο κ. Χατζηδάκης προβαίνει στη διαπίστωση πως «η διακύμανση των τιμών λιανικής στη Κρήτη είναι αντίστοιχη με την υπόλοιπη Ελλάδα, με βάση τις τιμές από 18/7/2008 έως 27/2/2009».

Σε ότι αφορά τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού επισημαίνει πως «η Επιτροπή Ανταγωνισμού έθεσε από το 2007 σε άμεση εφαρμογή τα πρώτα μέτρα στο κλάδο αγοράς και εμπορίας πετρελαιοειδών που κρίθηκαν ως απολύτως αναγκαία». Η μεταβολή της τιμής των καυσίμων δύο φορές το μήνα…ισοδυναμεί με πλαφόν!

"Sponsored links"

Αναφορικά με τη πρόταση του κ. Σκουλάκη «να υιοθετηθεί το μέτρο της μεταβολής της τιμής των καυσίμων, το πολύ δύο φορές το μήνα, σε όλα τα στάδια της διακίνησης του (διυλιστήριο- εταιρείες καυσίμων – πρατήρια), γεγονός που θα συνεισέφερε στον έλεγχο των τιμών από τους καταναλωτές και τη συγκράτηση αυτών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς διακίνησης των καυσίμων», ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει πως «το μέτρο αυτό ισοδυναμεί με την επιβολή πλαφόν, μέτρο το οποίο, βάσει του Ν.3054/2002, έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς μπορεί να επιβάλλεται για χρονικό διάστημα έως και δύο μηνών κάθε φορά».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι πως στην απάντηση του κ. Χατζηδάκη δεν δίνεται καμία πληροφορία για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες της επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη καρτέλ στο κλάδο της αγοράς καυσίμων, θέμα για το οποίο είχε ζητήσει ενημέρωση ο κ. Σκουλάκης ενώ καμία εξήγηση δεν δίνεται από τον υπουργό στα ερωτήματα «γιατί στη Κρήτη, τα καύσιμα πωλούνται κατά 8-10 λεπτά ακριβότερα σε σχέση με το μέσο όρο της χώρας» και «γιατί ανάμεσα στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης που πωλούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων στον νομό Χανίων, καταγράφεται μια αδικαιολόγητη «ψαλίδα» η οποία αγγίζει τα 6-10 λεπτά/λίτρο».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live