Αναφορά Μ. Σκουλάκη στη Βουλή για υποβάθμιση της εξέλιξης των αξιωματικών που προέρχονται από τις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών

Κανένα σχόλιο

Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη κατέθεσε χθες ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης για το ζήτημα της υποβάθμισης της εξέλιξης των Αξιωματικών που προέρχονται από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) [πρώην Σχολές Τεχνικών Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων), σύμφωνα με το σχέδιο αναθεώρησης του Ν. 2439/1996 που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εθν. Άμυνας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκουλάκης – ο οποίος συμπληρωματικά με την ερώτηση κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό και υπόμνημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ) – Παράρτημα Χανίων – «με το συγκεκριμένο σχέδιο και με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα, προκύπτουν μια σειρά δυσμενών ρυθμίσεων οι οποίες αφορούν τη Προέλευση και Διάκριση των Αξιωματικών (Άρθρο 1), την εξέλιξη των Αξιωματικών (Άρθρο 3), την αρχαιότητα των Αξιωματικών (Άρθρο 4), το Χρόνο Παραμονής ανά Βαθμό στην υπηρεσία (Άρθρο 5), το Χρόνο Διοίκησης ή Ειδικής Υπηρεσίας (Άρθρο 6) και τα κριτήρια αξιολόγησης – ουσιαστικά προσόντα αυτών (Άρθρο 8)»

"Sponsored links"

Παράλληλα, όπως τονίζει ο κ. Σκουλάκης «ο καταληκτικός βαθμός των αποφοίτων της Σ.Τ.Υ.Α., οι οποίοι (εν ενεργεία και αποστρατεία) είναι περίπου 11.000 και αποτελούν τη μεγαλύτερη αριθμητικά δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας, υποβαθμίζεται με το νέο σχέδιο από το βαθμό του Σμηνάρχου κατά δύο βαθμούς (Αντισμηνάρχου και Σμηνάρχου), επηρεάζοντας σημαντικά και τις συντάξεις της εν λόγω κατηγορίας», ενώ «αλλάζουν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την εξέλιξη αξιωματικών και καθιερώνεται ελάχιστη παραμονή στο στράτευμα η 35ετία «ως υποχρέωση της υπηρεσίας και όχι του αξιωματικού». Σύμφωνα δε με τα όσα επισημαίνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας– Παράρτημα Χανίων, οι προτάσεις του προσχεδίου νόμου – αντί αναβάθμισης – «τραυματίζουν το ηθικό και κοινωνικό κύρος των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις ακόμα και στην επιχειρησιακή διαθεσιμότητα των οπλικών μας συστημάτων».

Ως εκ τούτου ο κ. Σκουλάκης καλεί τον Υπουργό Εθν. Άμυνας να προβεί στην άμεση απόσυρση του υπό επεξεργασία σχεδίου αναθεώρησης του Ν. 2439/1996 και στη διαμόρφωση ενός νέου σωστού και λειτουργικού σχεδίου νόμου, για τη σύγχρονη ιεραρχία και τη δίκαιη-αξιοκρατική εξέλιξη των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες ενός σύγχρονου στρατεύματος.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live