Κάλεσμα των παρατάξεων «Κίνημα Αυτοδιοίκησης» και «Ανεξάρτητη Νομαρχία» για κλείσιμο των νομαρχιών στις 18 Απριλίου

Κανένα σχόλιο

Ανοικτό κάλεσμα στους εκπροσώπους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας για κλείσιμο των νομαρχιών στις 18 Απριλίου με ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών απευθύνουν οι παρατάξεις «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» και «Ανεξάρτητη Νομαρχία» διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του θεσμού. Προβλήματα όπως η μεταφορά της αρμοδιότητας για τη συντήρηση του οδικού δικτύου χωρίς τους απαραίτητους πόρους, οι πιστώσεις για τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών, η πενιχρή χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των νομαρχιών, η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η καθυστέρηση ψήφισης του νέου Κώδικα, οι διαδικασίες του ΕΣΠΑ 2007-2013, τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, οι αμοιβές των μηχανικών και πολλά ακόμη.

Δυστυχώς η πλειοψηφούσα παράταξη στη διοίκηση της ΕΝΑΕ αποφάσισε τελικά να υπαναχωρήσει, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ την αρχική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της 20ης Μαρτίου 2008, για κλείσιμο των νομαρχιών το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη, επιφέροντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία του συλλογικού οργάνου των νομαρχιών της χώρας.

"Sponsored links"

Χωρίς να υπάρχει καμία έγγραφή διαβεβαίωση από την Κυβέρνηση ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα της ΕΝΑΕ όπως αυτά είχαν τεθεί σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς και παρά τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις τους ότι αυτά θα επιλυθούν μέσα στον Φλεβάρη, η διοίκηση επέλεξε να προτείνει στο σώμα μια απόφαση που συνιστά πισωγύρισμα στους αγώνες των νομαρχιών. Για να περάσει μάλιστα η πρόταση της πλειοψηφούσας παράταξης χρειάστηκε να επιστρατευθεί η διπλή ψήφος του Προέδρου της ΕΝΑΕ καθώς στην ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία (10/10).

Κατά την τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «οι νομαρχίες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης είχαν δεσμευτεί ενώπιον όλων ότι εντός Φεβρουαρίου θα απαντούσαν στα αιτήματά μας. Δεν το έπραξαν. Τους αφήσαμε περιθώριο όλο τον Μάρτη και πάλι τίποτε. Τους θέσαμε τελεσίγραφο στις 31/3 και απάντηση και πάλι δεν πήραμε. Περίοδος χάριτος όμως τέλος».

Κατά την παρέμβασή του ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της ΕΝΑΕ της παράταξης «Ανεξάρτητη Νομαρχία» νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης επεσήμανε ότι «η παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία δυστυχώς γίνεται αποδεκτή από την πλειοψηφία της ΕΝΑΕ, υπονομεύει τον κοινό αγώνα των νομαρχιών, ώστε να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τον θεσμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις και των εννέα μελών της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» που τόνισαν την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε όχι μόνο να μην απαξιωθούν οι νομαρχίες της χώρας, αλλά να ενισχυθεί η παρεμβατική τους δυναμική στην κοινωνία. Η πρόταση και των δύο παρατάξεων περιλαμβάνει το κλείσιμο των νομαρχιών στις 18 Απριλίου και την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live