Απάντηση στον κ. Μ. Βολουδάκη για τη μονάδα νεογνών

Κανένα σχόλιο

Κύριε Δ/ντά, ας με συγχωρήσετε που δράττομαι της ευκαιρίας να απαντήσω στον κ. Βολουδάκη μέσω της εφημερίδας προς σκοπό αντιπαράθεσης. Ως Χανιώτης παρακολουθώ τις ερωτήσεις των βουλευτών προς Υπουργούς για καίρια ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας. Χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν οι ερωτήσεις βρίσκουν απήχηση προς λύση.

neogna Απαντώ στον κ. Βολουδάκη πως, όταν κάποιος βουλευτής προχωρά στην κατάθεση ερώτησης για λύση ενός κοινωνικού προβλήματος, δεν είναι και ενέργεια προς λύση. Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Στις 12/4/2008, στην εφημερίδα σας, είδε το φως της δημοσιότητας ερώτηση του κ. Βολουδάκη, με τίτλο «Πρωτοβουλία Βολουδάκη για ζητήματα του τομέα Υγείας στα Χανιά».

"Sponsored links"

Μέσα στην ερώτησή του υπήρχε και το θέμα της μονάδας νεογνών. Αναγράφει σ’ ένα σημείο: «σχετικά με την ουσία της απαντήσεως του κ. Υφυπουργό, ο κ. Βολουδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις, τόνισε όμως ότι όπως η τοπική κοινωνία γενικά, έτσι και ο ίδιος είναι πλέον πολύ επιφυλακτικός σχετικά με τους χρόνους υλοποίησης.

Ζήτησε μάλιστα από τον Υφυπουργό να λάβει υπ’όψιν του ότι αναδεικνύοντας τα εν λόγω προβλήματα ο τοπικός βουλευτής και μεταφέροντας στην τοπική κοινωνία τις δεσμεύσεις του Υπουργείου, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ και ο ίδιος ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ σε περίπτωση κατά την οποία όσα σήμερα εξαγγέλλονται δεν υλοποιηθούν. Το γεγονός ότι ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ το κόστος αυτό, δείχνει το μέτρο της αγωνίας και της πίεσης από την κοινωνία για τα ζητήματα αυτά».

Σήμερα, 19/6/2008, ο κ. Βολουδάκης πάλι μας αναφέρει μία ημερομηνία΄ ότι μέχρι τέλος Μαΐου ο κ. Υφυπουργός εκτιμούσε ότι θα λειτουργούσε η μονάδα νεογνών. Ο κ. Βολουδάκης με εγκαλεί διότι θεωρεί πως τον θεωρώ υπεύθυνο για τη μη υλοποίηση των σχετικών με τη μονάδα νεογνών. Όχι κ. Βολουδάκη! Εγώ αναφέρθηκα στο πολιτικό κόστος, όπως εσείς το ορίσατε στην ενημέρωση που κάνατε στις 12 Απριλίου.

Αλλά και πάλι σήμερα, μας λέτε ότι η λύση του προβλήματος είναι θέμα ημερών. Η Χανιώτικη κοινωνία, το πρόβλημα αυτό με χαρά περιμένει να δει να λύνεται. Αλλά το θέμα ημερών, μήπως γίνει μηνών ή χρόνων; Υ.Γ. Για την «παραπληροφόρηση» ας ρωτήσει ο κ. Βολουδάκης τους υπουργούς της κυβέρνησής του

Νίκος Βαβουράκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live