Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ σε Μ. Σκουλάκη για περίφραξη ΒΟΑΚ και περισσυλογή νεκρών ζώων

Κανένα σχόλιο

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων Μανώλης Σκουλάκης για το θέμα της περισυλλογής των σκοτωμένων ζώων από τον Βόρειο οδικό άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) καθώς και την ανάγκη περίφραξής αυτού, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θ. Ξανθόπουλος. Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Υφυπουργός «η αρμοδιότητα συντήρησης του πρωτεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου του ΒΟΑΚ ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης και στην ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ επαναδημοπράτησε το έργο «Συλλογή / απομάκρυνση και υγειονομική απόρριψη σκοτωμένων ζώων από το σώμα των Εθνικών Οδών της Περιφέρειας Κρήτης», προϋπολογισμού 45.000 €, από πιστώσεις του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας».

Η νέα δημοπρασία – σύμφωνα με το κ. Ξανθόπουλο «έγινε κανονικά, ανακηρύχτηκε ανάδοχος η επιχείρηση “ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ” και η σύμβαση υπογράφηκε στις 17.1.2008» ενώ η καθημερινή συχνότητα των επεμβάσεων του εργολάβου για τη συλλογή, απομάκρυνση και υγειονομική απόρριψη σκοτωμένων ζώων από το σώμα των Εθνικών Οδών της Περιφέρειας Κρήτης έληγε (σύμφωνα με τη σύμβαση) στις 30.4.2008».

"Sponsored links"

Όπως συμπληρώνει ο Υφυπουργός «με απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, μετετράπη η καθημερινή παρέμβαση σε εβδομαδιαία, με σκοπό να καλυφθεί και μέρος της τουριστικής περιόδου, συνδράμοντας και με ίδια μέσα στο χρονικό κενό που δημιουργήθηκε».

Αναφορικά με το θέμα της περίφραξής του ΒΟΑΚ ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρει ότι «αυτό αντιμετωπίζεται στα πλαίσια της αναβάθμισης του άξονα, σε δρόμο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και διαχωριστικό στηθαίο στη μέση», συμπληρώνοντας πως «εκπονούνται ή βρίσκονται στο στάδιο της ανάθεσης μια σειρά μελετών αναβάθμισης του κατά τμήματα προϋπολογισμού 23 εκατ. €».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live