Φ. Ποντικάκης: Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Χανίων

Κανένα σχόλιο

Οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Χανίων ξεπερνούν τις 356 στην πρωινή ζώνη, χωρίς να υπολογίσουμε τους ωρομίσθιους που εργάζονται στα ολοήμερα τμήματα των σχολείων. Για να λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων τουλάχιστον όπως πέρσι, θα χρειαστούν το διορισμό 221 δασκάλων, 77 νηπιαγωγών, 12 εκπαιδευτικών Αγγλικής, 23 Φυσικής Αγωγής και 23 Μουσικής.

Συγκεκριμένα, έφυγαν με μεταθέσεις 175 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, με αποσπάσεις άλλοι 94, ενώ σε λίγες μέρες απολύονται 127 αναπληρωτές και 38 ωρομίσθιοι που εργάζονταν στην πρωινή ζώνη (Αγγλικών, Γυμναστές και Μουσικοί). Την ίδια στιγμή, ήρθαν με μεταθέσεις 25 εκπαιδευτικοί και με αποσπάσεις άλλοι 53.

"Sponsored links"

Σε ό,τι αφορά τους δασκάλους, έφυγαν με μετάθεση 123, με απόσπαση 55 και απολύονται 101 αναπληρωτές που υπηρετούν αυτή τη στιγμή. Έτσι, για τη νέα σχολική χρονιά, για να δουλέψουν τα σχολεία όπως πέρσι, θα χρειαστούν το διορισμό τουλάχιστον 221 δασκάλων.

Σε ό,τι αφορά τις νηπιαγωγούς, έφυγαν με μετάθεση 44, με απόσπαση 25 και απολύονται 18 αναπληρωτές. Ήρθαν με μετάθεση 1 και με απόσπαση 11. Οπότε, θα χρειαστεί ο διορισμός τουλάχιστον 77 νηπιαγωγών.

Σε ό,τι αφορά τη Φυσική Αγωγή, έφυγαν με μετάθεση 2, με απόσπαση 14 και απολύονται 4 αναπληρωτές και 9 ωρομίσθιοι. Ήρθαν με απόσπαση 4, οπότε θα χρειαστεί ο διορισμός 23 εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά τα Αγγλικά, έφυγαν με μετάθεση 2 και 2 με απόσπαση, ενώ απολύονται 4 αναπληρωτές και 7 ωρομίσθιοι. Ήρθαν 2 με μετάθεση και 1 με απόσπαση. Θα χρειαστεί δηλαδή ο διορισμός 12 εκπαιδευτικών Αγγλικής.

Σε ό,τι αφορά τη Μουσική, έφυγαν 2 μετάθεση και απολύονται 22 ωρομίσθιοι που εργάζονταν στην πρωινή ζώνη. Ήρθε 1 με απόσπαση. Θα χρειαστεί ο διορισμός 23 εκπαιδευτικών Μουσικής.

Σημειώνουμε ότι στα παραπάνω κενά δεν υπολογίζονται οι εκπαιδευτικοί που θα χρειαστεί να διοριστούν για την πλήρη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων, δηλ. εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που το Υπουργείο Παιδείας επιμένει να διορίζει ωρομίσθιους αντί μόνιμους όπως εμείς προτείνουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα, με αποτέλεσμα και τη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την αποδιοργάνωση του ολοήμερου σχολείου, που φτάνουν Χριστούγεννα μέχρι να μπει σε πλήρη λειτουργία. Επιπλέον, το Υπουργείο επιμένει σε απαράδεκτους αριθμούς μαθητών ανά δάσκαλο στα ολοήμερα τμήματα (υπερδιπλάσιους από αυτούς που υπάρχουν στην τάξη), με αποτέλεσμα να γίνεται σχεδόν αδύνατη η προετοιμασία των μαθητών στο σχολείο για την επόμενη ημέρα, κι έτσι πολλοί μαθητές εγκαταλείπουν το ολοήμερο.

Φώτης Ποντικάκης

Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Χανίων

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live