«Κάτω τα χέρια από τους Μετανάστες» – Κάλεσμα για την πορεία σήμερα Πέμπτη 18.00 στην πλ. Αγοράς

Κανένα σχόλιο

Κάλεσμα από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών — Τους τελευταίους μήνες και στην πόλη μας παρακολουθούμε την ένταση της αστυνόμευσης με διαρκείς περιπολίες, παράλληλα με την ενισχυμένη παρουσία δυνάμεων ασφαλείας σε κάθε εκδήλωση του προοδευτικού κινήματος των Χανιωτών. Είδαμε την απρόκλητη παρουσία αστυνομίας στην εργατική πρωτομαγιά, καθώς και στη συμβολική δράση στο διήμερο του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Από την πλευρά του αντιρατσιστικού κινήματος στα Χανιά, ζούμε μια πρωτοφανή επιχείρηση συλλήψεων μεταναστών και ιδιαίτερα στοχοποιημένων συλλήψεων αγωνιστών – μεταναστών, νύχτα, σαν να πρόκειται για «εγκληματίες», με στόχο να κάμψουν τις αντιστάσεις των μεταναστών, να εμποδίσουν την οργάνωσή τους και να τους βυθίσουν στη σιωπή και στο φόβο.

Περιστατικά όπως το προκλητικό σκίσιμο του Κορανιού από αστυνομικό, αλλά και η καθημερινότητα των μαζικών συλλήψεων, και των ξυλοδαρμών στην Πέτρου Ράλλη, η πρωτοφανής συγκάλυψη των Χρυσαυγιτών στα γεγονότα στο Εφετείο από την πλευρά της αστυνομίας, συμπληρώνουν την εικόνα. Γι’ αυτό, και στα Χανιά, οι σκούπες ενάντια στους μετανάστες, οι μαζικές κρατήσεις στα τμήματα, οι απελάσεις «νύχτα» και χωρίς δικηγόρο. Μέχρι που έφτασαν ακόμα και στην άρνηση παροχής ιατρικής περίθαλψης σε μετανάστη κρατούμενο, που χρειάστηκε να μεταφερθεί 3 φορές στο νοσοκομείο ώσπου να «πειστεί» τελικά η αστυνομική αρχή ότι χρήζει άμεσης νοσηλείας! Μιλάμε για μια απροκάλυπτη πολιτική «εκκαθάρισης» και τρομοκράτησης των μεταναστών, καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκφασισμού της κοινωνίας.

"Sponsored links"

Ο στόχος του κράτους όπως εκφράζεται από την πολιτική της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της μετανάστευσης σαν να είναι έγκλημα . Αυτή είναι η «γραμμή» που δίνει στην αστυνομία ο συντοπίτης μας υπουργός.

Εγκληματίες, όμως, δεν είναι οι μετανάστες. Είναι αυτοί που δημιουργούν τη φτώχεια και τα κοινωνικά αδιέξοδα για όλο και περισσότερο κόσμο. Οι ίδιοι που ξετινάζουν ολόκληρες χώρες, οδηγώντας τους λαούς στη μετανάστευση και την προσφυγιά. Οι ίδιοι που εκμεταλλεύονται μετανάστες και έλληνες εργαζόμενους, φορτώνοντας στην πλάτη μας την κρίση τους. Οι ίδιοι είναι οι μόνοι που έχουν συμφέρον από το διχασμό ανάμεσα σε έλληνες και ξένους εργάτες. Αυτοί θέλουν τους μετανάστες παράνομους και χωρίς δικαιώματα, για να τους εκμεταλλεύονται χωρίς περιορισμούς κι έπειτα να τους πετάνε στις φυλακές και να τους απελάνουν. Σ’ αυτούς τους μεγάλους εγκληματίες, στους «κουμπάρους» και στα μεγάλα αφεντικά, η κυβέρνηση δίνει «άσυλο». Στους ξένους εργάτες και τους πολιτικούς πρόσφυγες δίνει απελάσεις και σε όλους εμάς τους εργαζόμενους, έλληνες και ξένους, παραπάνω φτώχεια, ανασφάλεια και… αστυνομία! Από ποιους μας προστατεύετε, συντοπίτη μας κύριε Μαρκογιαννάκη;

Απαιτούμε να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες για χαρτιά μετανάστες

Διαδηλώνουμε την Πέμπτη 28 / 5 στην πλ Αγοράς, ώρα 6:00

Έλληνες και Ξένοι Εργάτες Ενωμένοι

Για εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα για όλους μας

Για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση των καπιταλιστών

Για να αλλάξει ο φόβος στρατόπεδο!

Αλληλεγγύη στους μετανάστες – Η μετανάστευση είναι δικαίωμα και όχι έγκλημα!

"Sponsored links"

Να σταματήσουν οι συλλήψεις για χαρτιά, οι φυλακίσεις, οι απελάσεις

Να απελάσουμε το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Κάλεσμα από το ΚΚΕ (μ-λ)

Εργάτες, εργαζόμενοι

Με τον πιο απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο συνεχίζεται η δράση των κρατικών μηχανισμών καταστολής ενάντια στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι διαβόητες «επιχειρήσεις-σκούπα», οι προσαγωγές, οι εξευτελισμοί και η ωμή βία ενάντια σε εκατοντάδες μετανάστες, σε ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου που -εξαιτίας της φτώχιας και των πολέμων που σκορπά «απλόχερα» ο ιμπεριαλισμός- ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους αναζητώντας μία καλύτερη τύχη.

Σε μια τέτοια «επιχείρηση-σκούπα» αστυνομικός έσκισε το κοράνι μουσουλμάνου μετανάστη στον οποίο γινόταν έλεγχος, προσβάλλοντας τα θρησκευτικά του αισθήματα. Όμως, φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Η μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας που έκαναν εκατοντάδες μετανάστες την Παρασκευή 22 Μάη το απόγευμα δέχτηκε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τη σύλληψη 46 μεταναστών και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι 500 μετανάστες που στοιβάζονται στο παλιό κτίριο του Εφετείου, χωρίς καν νερό, οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεση φασιστοσυμμοριών με την ανοιχτή συγκάλυψη της αστυνομίας. Ένας μακρύς κατάλογος που ξεκινάει από τη Νέα Μανωλάδα και φτάνει στους νεκρούς του αστυνομικού τμήματος της Πέτρου Ράλλη. Και ο οποίος αναμένεται να γίνει ακόμη μακρύτερος.

Διότι όλη αυτή η έξαρση των διώξεων και των επιθέσεων στους μετανάστες αποτελεί επιλογή και εντολή της ίδιας της ΕΕ –με αφορμή και την οικονομική κρίση- και την οποία υλοποιεί προθυμότατα η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ. Στη βάση αυτής της επιλογής είδαμε την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι να απελαύνει 227 μετανάστες στη Λιβύη, στη βάση αυτής της επιλογής γίνονται και οι απανωτές συσκέψεις των ντόπιων κυβερνητικών επιτελείων που μελετάνε ακόμη και τη δημιουργία πλωτών στρατοπέδων για τους λεγόμενους «λαθρομετανάστες».

Εργάτες, εργαζόμενοι

Η επίθεση απέναντι στους μετανάστες είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Διότι αυτοί που ζητούν τη συναίνεσή μας σε αυτή την επίθεση, αυτοί που υποδαυλίζουν τα ρατσιστικά αισθήματα και κάνουν κηρύγματα μίσους και φανατισμού, το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι οι ίδιοι που χτυπούν και τα δικά μας δικαιώματα, στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη μόρφωση. Είναι οι ίδιοι που ποινικοποιούν τους αγώνες μας, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Είναι οι ίδιοι που μας ζητούν καθημερινά να θυσιάσουμε όλο και περισσότερα για λογαριασμό του κεφάλαιου.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εχθροί και όχι οι μετανάστες, τα ταξικά μας αδέλφια που σήμερα ζουν αυτά που έζησε στο παρελθόν ο δικός μας λαός, αυτά που μπορεί και στο άμεσο μέλλον να ξαναζήσει.

Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους μετανάστες εργάτες. Το αντίθετο, μάλιστα. Έχουν κάθε λόγο να δώσουν μαζί τους τον κοινό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχια και την εξαθλίωση. Στο σύστημα που γεννά το μίσος και την έχθρα ανάμεσα στους λαούς.

Ανακοίνωση και κάλεσμα από Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης αποκαθιστώντας την παράθεση των πραγματικών γεγονότων, σχετικά με το πως παρουσιάστηκαν (εκ παραδρομής ελπίζουμε) σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην εντατικοποίηση της αστυνομικής επιτήρησης και την προκλητική στάση της αστυνομίας και στα Χανιά, που στοχεύει κάθε ατομική και συλλογική διεκδίκηση ελλήνων και μεταναστών, ενημερώνει ότι :

1. Δεν είναι το Φόρουμ Μεταναστών και το Κοινωνικό Στέκι, που διοργανώνουν τη διαμαρτυρία της Πέμπτης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Φοιτητών, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε στον τύπο, μετά και από την συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι παραπάνω συλλογικότητες την Τρίτη έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά όλοι μαζί από κοινού, και άλλες ακόμα ομάδες και συμπολίτες μας, που απουσίαζαν από τη συγκεκριμένη συνέντευξη.

2. Η πρωτοβουλία για την κοινή αντίδραση ομάδων, ανθρώπων και φορέων της πόλης, ενάντια στα “νέα ήθη” της αστυνομίας που ζούμε στα Χανιά, πάρθηκε από ανθρώπους και ομάδες που σταθερά τα τελευταία χρόνια, με λόγο και δράση, στέκονται αλληλέγγυοι στους μετανάστες και τη δράση τους για ίσα δικαιώματα, αλλά και απέναντι στην αστυνομοκρατία και την τρομοκρατία που επιβάλλεται απέναντι σε κάθε συλλογική διεκδίκηση στην πόλη, και που οι ίδιοι συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και υπόλογοι στα δικαστήρια, για τη στάση τους αυτή. Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης εκτιμά και τιμά την πολύτιμη για μας αλληλέγγυα στάση των ανθρώπων και ομάδων αυτών στα Χανιά, σεβόμενο ταυτόχρονα την επιλογή τους να μην δημοσιοποιούν ονόματα, τίτλους και δράση μέσω των ΜΜΕ και να μην συμμετέχουν σε συνεντεύξεις.

3. Απευθυνόμενοι σε κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα, θέλουμε να ξανατονίσουμε το εξής :

Αν εμείς οι μετανάστες είχαμε την ευκαιρία από το κράτος να ζούμε και να δουλεύουμε νόμιμα, δε θα κατηγορούμασταν για τα πάντα.

Δε θα μπορούσαν να μας ρίξουν το φταίξιμο για την οικονομική κρίση, για την εγκληματικότητα, για την ανεργία, για …οτιδήποτε. Γιατί απλά θα φταίγαμε όσο όλοι….

Προτείνουμε και διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής. Αυτό το στόχο είχε και η κίνηση αλληλεγγύης που οργανώσαμε στις 17/5, έξω από το εγκαταλελειμμένο ΙΚΑ. Να γίνει ξενώνας για έλληνες και μετανάστες, για ανθρώπους που ζουν σε παγκάκια και τρύπες.

Όμως δεν το βλέπουν όλοι το ίδιο.. Κάποιοι έφερναν τρόφιμα και ρούχα στο πεζοδρόμιο, κάποιοι άλλοι έφερναν την αστυνομία να μας απειλήσει.

Η ποινικοποίηση των διεκδικήσεων μας είναι πρόβλημα. Σήμερα δοκιμάζεται σε μας πρώτα, που είμαστε ευάλωτοι, αύριο θα εφαρμοστεί σε όλους. Ας το φωνάξουμε δυνατά όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες, την Πέμπτη 28/5 στις 6:00 στην Αγορά.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Νέα κρατική αυθαιρεσία ενάντια στους Μετανάστες στα Χανιά

Στις 16 με 17 Μαΐου η αστυνομική δύναμη Χανίων διεξάγει επιχείρηση-σκούπα και συλλαμβάνουν συνολικά 45 πρόσφυγες,. Παρακολουθούν σπίτια μεταναστών απειλούν με απελάσεις και συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους μετανάστες και τις επόμενες ημέρες. Είναι φανερό ότι ο στόχος της αστυνομίας είναι εκείνοι οι μετανάστες που προσπαθούν να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους. Καθώς οι περισσότεροι είχαν πρωταγωνιστήσει στο κίνημα αλληλεγγύης στους 15 απεργούς πείνας τον περασμένο Νοέμβρη. Οι ασφαλίτες επιδεικνύαν φωτογραφίες στους μετανάστες από τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και τους ζητούσαν εξηγήσεις.

Επίσης συλλαμβάνεται ο Φαραχάτ Γκανάρι, μια από τις πιο γνωστές μορφές μεταξύ των μεταναστών, που ζει εδώ και 5 χρόνια στα Χανιά. Η υπόθεσή του εκδικάζεται με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς η «εκδίκασή» της έγινε μέσα σε ένα γραφείο ερήμην του ιδίου. Η απόφαση ήταν συνεπής με τις προθέσεις τους: να τελειώνουν γρήγορα με κάθε έναν που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Μετά΄από αυτό ο Φαραχάτ θα πρέπει να μεταφερθεί στον Πειραιά κι από εκεί στο Μεταγωγών. Μετά από τρεις μήνες στα μπουντρούμια του Μεταγωγών, θα απελαθεί. Για τους υπόλοιπους, το καθεστώς ομηρίας θα συνεχιστεί καθώς εκκρεμεί η απόφαση για το τι θα τους κάνουν

Στα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου των Χανίων, 45 μετανάστες – που συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες – στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, όπου και όπως μπορούν: στους διαδρόμους και τα πατώματα. Είναι άγνωστος (φυλαγμένος σαν πολύτιμο μυστικό) ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκεται υπό κράτηση χωρίς χαρτιά. Για τους πιο «επικίνδυνους» από αυτούς, δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα μιας «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης ή μιας «δίκαιης» δίκης

Οι τελευταίες επιθέσεις της αστυνομίας, ενάντια στους μετανάστες, στα Χανιά, είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που η κυβέρνηση με τη συμπαράσταση του ΛΑ.Ο.Σ. και της Χρυσής Αυγής, έχουν εξαπολύσει ενάντια στους μετανάστες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα συνολικότερο κλίμα ρατσιστικής υστερίας δημιουργώντας αποδιοπομπαίους τράγους προκειμένου να ρίξουν επάνω τους τις ευθύνες για την κρίση

Για την ελληνική κυβέρνηση – και τους ευρωπαίους συναδέλφους τους – το μάθημα του Δεκέμβρη ήταν σκληρό. Είναι αποφασισμένοι να μην το αφήσουν να ξανασυμβεί. Φοβούνται την οργή των καταπιεσμένων. Φοβούνται τη σύγκλιση, την αλληλεγγύη και την κοινή δράση των ντόπιων και ξένων εργαζόμενων και άνεργων. Φοβούνται πως οι μετανάστες στα μπουντρούμια των αστικών κέντρων, στα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Κρήτης, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα απάνθρωπα κρατητήρια αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως δεν είναι μόνοι Πρώτα ξεκίνησαν με τις επιθέσεις κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών σε στέκια και πολιτικούς χώρους. Εφάρμοσαν τα πιο σκληρά κατασταλτικά μέτρα και τους τρομονόμους σε μαθητές, φοιτητές και νέους εργαζόμενους. Οργάνωσαν με ακόμα σκληρότερη δομή και μεθόδους την – ήδη πάνοπλη και δολοφονική – ελληνική αστυνομία.

Μετά τα πογκρόμ στον καταυλισμό των Αφγανών στο λιμάνι της Πάτρας, τις μαζικές απελάσεις, τις δολοφονίες μεταναστών στο αλλοδαπών της Π. Ράλλη, τις επιχειρήσεις-σκουπα και τους ξυλοδαρμούς στο κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης, τους βασανισμούς και τις απελάσεις στα σύνορα, το ελληνικό κράτος αποφασίζει να δείξει και στα Χανιά τα άγρια σχέδιά του.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στη ήδη τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι μετανάστες Από τον Έβρο ως τα Χανιά κι από τα νησιά του Α. Αιγαίου ως τα βόρεια σύνορα, η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για αυτούς που καταφέρνουν να φτάσουν ως εδώ. Η κυβέρνηση ΝΔ (συνεχίζοντας τη μεταναστευτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ) , σε άμεσο συντονισμό και κοινό σχεδιασμό με την Ε.Ε., προωθεί νέα δρακόντεια μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες.

Η Ευρώπη-Φρούριο με την ωμή κρατική βία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα πλοία φυλακές στα διεθνή ύδατα, αποτελεί αιτία των μεταναστευτικών ρευμάτων συμμετέχοντας σε όλες τις «ειρηνευτικές αποστολές», στηρίζοντας βάρβαρα καθεστώτα σε Ασία-Αφρική για να επιβάλλει τα συμφέροντα των πολυεθνικών της. Οι Ευρωπαίοι εργοδότες, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, εκμεταλλεύονται τα ποτάμια της προσφυγιάς, βάζοντας τους να εργαστούν στα βιομηχανικά τους κάτεργα με τους χειρότερους όρους. Το πλέγμα καταστολής και εκμετάλλευσης σε ολόκληρη την Ευρώπη ακονίζει τα μαχαίρια του, ετοιμάζεται να θυσιάσει ακόμα περισσότερους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευόμενους στο βωμό της κρίσης του.

Οι εργαζόμενοι όμως έχουμε μια τελείως διαφορετική παράδοση. Απέναντι στη θηριωδία των μηχανισμών καταστολής έχουμε να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη μας. Απέναντι στο ρατσισμό της κυβέρνησης και της ακροδεξιάς έχουμε να αντιτάξουμε τους κοινούς μας αγώνες για ανθρωπιά και ελευθερία. Για μια ακόμη φορά οι Χανιώτες εργαζόμενοι πρέπει να σταθούμε δίπλα στους μετανάστες όπως τον περασμένο Νοέμβρη που η συγκινητική συμπαράσταση μας στον αγώνα των 15 απεργών πείνας οδήγησε στη νίκη και στη δικαίωσή τους.

 • Καλούμε το δικηγόρο που χειρίζεται την υπόθεση, να δημοσιοποιήσει τις αυθαιρεσίες των δικαστικών και κατασταλτικών μηχανισμών, να μην επιτρέψει τη νομική επιβολή της τρομοκράτησης των μεταναστών
 • Καλούμε την κοινωνία των Χανίων συνδικάτα, συλλόγους φοιτητών και εκπαιδευτικών να απαντήσουν άμεσα στη νέα προκλητική και «προληπτική» επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στον πιο ευάλωτο κρίκο της – τους πρόσφυγες.
 • Να μην τολμήσει κανείς να σκεφτεί να επιχειρήσει τη, γνωστή και προσφιλή για την ΕΛΑΣ, μέθοδο της «απαγωγής» μεταναστών και της φυγάδευσής τους από τα Χανιά στις φυλακές της Αθήνας.
 • Να δωθεί τώρα πολιτικό άσυλο στον Φαραχατ Γκαναρι και τους υπόλοιπους μετανάστες που κρατούνται στα κρατητήρια και το δικαστικό μέγαρο των Χανίων
 • Να αναγνωριστούν άμεσα όλα τα δικαιώματα στους μετανάστες
 • Νομιμοποίηση των μεταναστών

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ για την πορεία αλληλεγγύης

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων στηρίζει την κοινή προσπάθεια των φορέων-συλλoγικοτήτων της πόλης μας και καλεί τα μέλη της στην πορεία αλληλεγγύης για τους διωκόμενους μετανάστες και ενάντια στην αύξηση της αστυνομικής βίας.

Απέναντι:

 • στην ελλιπή και προβληματική μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας και Ε.Ε.
 • στην ασυδοσία της αστυνομίας
 • στην ξενοφοβική υστερία που φτάνει μέχρι ρατσιστικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς
 • στην οικονομική εκμετάλλευση
 • στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης με εμφανή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων

Πολλοί μετανάστες της πόλης μας προέταξαν την αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά όταν διαδήλωναν στους δρόμους της πόλης μας, κατά τη δίκαια νικηφόρα απεργία πείνας των 15, διεκδικώντας την επέκταση των κριτηρίων νομιμοποίησής τους για να πάψουν να είναι διάφανοι… Βιώνουν τώρα το εκδικητικό μένος της αστυνομίας, η οποία επιδεικνύει σε συλληφθέντες φωτογραφίες τους από τις κινητοποιήσεις για την απεργία πείνας και ζητά το λόγο για τη δράση και την αλληλεγγύη τους!!!

…ταυτόχρονα στις 2 Απρίλη στο Πανεργατικό συλλαλητήριο στην παράδοση ψηφίσματος στην περιφέρεια οι δυνάμεις είχαν γεμίσει προκλητικά το κτίριο,στην εργατική Πρωτομαγιά δίπλα στους διαδηλωτές διμοιρίες επιτηρούν και με πολιτικά ασφαλίτες τους φωτογραφίζουν . Όταν οι μετανάστες καλούν σε γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης του χώρου του παλιού ΙΚΑ για τους άστεγους της πόλης, ειδικές δυνάμεις με πλήρη εξάρτυση δίνουν τελεσίγραφα για την διάλυση της εκδήλωσης.

Έρχεται έτσι στην επιφάνεια η στοχοποίηση αγωνιστών που κινείται στο γενικότερο πλαίσιο της πιο συντηρητικής κρατικής πολιτικής μετά την μεταπολίτευση και αναγκαίο συμπλήρωμα της πολιτικής “εξόδου” από την κρίση. Με απόψεις και πρακτικές όπως αυτές που προβάλλονται από την σημερινή κυβέρνηση και αφορούν την κατάργηση των διαδηλώσεων και του ασύλου, οδη-γούν στην σκλήρυνση της αστυνομικής βίας, στη σύλληψη διαδηλωτών με βάση τον αντιτρομο-κρατικό νόμο, στην παρακολούθηση με κάμερες και στην ενεργοποίηση ακραίων φαινομένων από ρατσιστικές οργανώσεις και ενεργοποίηση των «αγανακτισμένων πολιτών».

 • Η μετανάστευση είναι δικαίωμα κι όχι έγκλημα
 • Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες – Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
 • Όχι στην ποινικοποίηση της συλλογικής διεκδίκησης και στο φακέλωμα πολιτών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live