ΚΚΕ (μ-λ) & νΑΡ-ΝΚΑ : Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες – Όχι στα νέα πογκρόμ και τις απελάσεις

Κανένα σχόλιο

Εργάτες, εργαζόμενοι, Με τον πιο απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο συνεχίζεται η δράση των κρατικών μηχανισμών καταστολής ενάντια στους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι διαβόητες «επιχειρήσεις-σκούπα», οι προσαγωγές, οι εξευτελισμοί και η ωμή βία ενάντια σε εκατοντάδες μετανάστες, σε ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου που -εξαιτίας της φτώχιας και των πολέμων που σκορπά «απλόχερα» ο ιμπεριαλισμός- ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους αναζητώντας μία καλύτερη τύχη.

Σε μια τέτοια «επιχείρηση-σκούπα» αστυνομικός έσκισε το κοράνι μουσουλμάνου μετανάστη στον οποίο γινόταν έλεγχος, προσβάλλοντας τα θρησκευτικά του αισθήματα. Όμως, φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Η μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας που έκαναν εκατοντάδες μετανάστες την Παρασκευή 22 Μάη το απόγευμα δέχτηκε τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τη σύλληψη 46 μεταναστών και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

"Sponsored links"

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι 500 μετανάστες που στοιβάζονται στο παλιό κτίριο του Εφετείου, χωρίς καν νερό, οι οποίοι δέχτηκαν την επίθεση φασιστοσυμμοριών με την ανοιχτή συγκάλυψη της αστυνομίας. Ένας μακρύς κατάλογος που ξεκινάει από τη Νέα Μανωλάδα και φτάνει στους νεκρούς του αστυνομικού τμήματος της Πέτρου Ράλλη. Και ο οποίος αναμένεται να γίνει ακόμη μακρύτερος.

Διότι όλη αυτή η έξαρση των διώξεων και των επιθέσεων στους μετανάστες αποτελεί επιλογή και εντολή της ίδιας της ΕΕ –με αφορμή και την οικονομική κρίση- και την οποία υλοποιεί προθυμότατα η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμφωνία και του ΠΑΣΟΚ. Στη βάση αυτής της επιλογής είδαμε την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι να απελαύνει 227 μετανάστες στη Λιβύη, στη βάση αυτής της επιλογής γίνονται και οι απανωτές συσκέψεις των ντόπιων κυβερνητικών επιτελείων που μελετάνε ακόμη και τη δημιουργία πλωτών στρατοπέδων για τους λεγόμενους «λαθρομετανάστες».

Εργάτες, εργαζόμενοι, η επίθεση απέναντι στους μετανάστες είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Διότι αυτοί που ζητούν τη συναίνεσή μας σε αυτή την επίθεση, αυτοί που υποδαυλίζουν τα ρατσιστικά αισθήματα και κάνουν κηρύγματα μίσους και φανατισμού, το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι οι ίδιοι που χτυπούν και τα δικά μας δικαιώματα, στη δουλειά, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη μόρφωση. Είναι οι ίδιοι που ποινικοποιούν τους αγώνες μας, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Είναι οι ίδιοι που μας ζητούν καθημερινά να θυσιάσουμε όλο και περισσότερα για λογαριασμό του κεφάλαιου.

Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εχθροί και όχι οι μετανάστες, τα ταξικά μας αδέλφια που σήμερα ζουν αυτά που έζησε στο παρελθόν ο δικός μας λαός, αυτά που μπορεί και στο άμεσο μέλλον να ξαναζήσει.

Η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους μετανάστες εργάτες. Το αντίθετο, μάλιστα. Έχουν κάθε λόγο να δώσουν μαζί τους τον κοινό αγώνα ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχια και την εξαθλίωση. Στο σύστημα που γεννά το μίσος και την έχθρα ανάμεσα στους λαούς.

ΝΑΡ – νΚΑ

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε ένα έντονο πογκρόμ μεταναστών με συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων που είχαν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση τους τελευταίους μήνες. Αυτή η στάση της αστυνομίας δεν αποτελεί μεμονωμένο τοπικό περιστατικό αλλά εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο αυταρχικής θωράκισης του κράτους και καταστολής που Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και κεφάλαιο έχουν επιβάλλει εντονότερα μετά την νεολαιίστικη-λαϊκή έκρηξη του Δεκέμβρη με πληθώρα μέτρων.

Αθροίζεται στην απροκάλυπτη προστασία της φασιστικής συγκέντρωσης στην Ομόνοια, στην προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων με το σκίσιμο του Κορανιού, στις γενικευμένες επιχειρήσεις «σκούπα» ενάντια σε μετανάστες σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί εφαρμογή της ευρωπαϊκής αντιμεταναστευτικής πολιτικής του «συμφώνου Σαρκοζί». Φανερώνει το απάνθρωπο- εκμεταλλευτικό πρόσωπο της ΕΕ

Αυτή η έντονη δράση των δυνάμεων καταστολής έχει διπλή ερμηνεία:

"Sponsored links"

  • Πρώτον: Ο αστικός συνασπισμός εξουσίας θέλει να κλείσει το κεφάλαιο “Δεκέμβρης” παίρνοντας εκδίκηση από την εξεγερμένη νεολαία στοχεύοντας αρχικά στο πιο αδύναμο τμήμα, τους μετανάστες, που με την δυναμική απεργία πείνας έχουν δημιουργήσει δυναμικό κίνημα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.
  • Δεύτερον: στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης προωθείται η αυταρχική θωράκιση του κράτους που υπαγορεύει να συνωστίζονται στα κρατητήρια ή να απελαύνονται οι μη-παραγωγικοί μετανάστες., ενώ παράλληλα αναβαθμίζει με κάθε τρόπο (νομικά, πολιτικά, ιδεολογικά) το οπλοστάσιο των αστικών δυνάμεων προκειμένου να προλάβουν τους κοινωνικούς αγώνες της νέας εποχής .

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε η μαζική παρουσία των δυνάμεων καταστολής στις τελευταίες πορείες στα Χανιά.Επιδιώκουμε η υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών να γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος από ταξική σκοπιά.  Τα δικαιώματα ξένων και ελλήνων εργατών να μπουν μπροστά!

  • Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  • ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Στηρίζουμε την αγωνιστική δράση των μεταναστών για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΈΜΠΤΗ 28/05 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live