Στο «σκοτάδι» παραμένει ο Β.Ο.Α.Κ. λόγω μη ηλεκτροφωτισμού

Κανένα σχόλιο

Νέα παρέμβαση στη Βουλή – την τρίτη τους τελευταίους 7 μήνες – πραγματοποίησε χθες ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης για το ζήτημα της μη ηλεκτροδότησης των κόμβων του ΒΟΑΚ στο Ν. Χανίων. Στην ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει πως:clip_image002

  1. η σχετική εργολαβία για την ηλεκτροδότηση αυτών έχει υπογραφεί από τα τέλη του 2005,
  2. στις απαντήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ υπογραμμιζόταν ότι «οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού των κόμβων του Ν. Χανίων, εκτελούνται σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο αναθεωρήθηκε με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ στις 5-11-2007 και βάση της οποίας δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την 26η Ιουνίου 2008», δίχως ωστόσο τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε αυτό το χρονοδιάγραμμα και οι κόμβοι του ΒΟΑΚ στο Ν. Χανίων να συνεχίζουν να βρίσκονται στο σκοτάδι.
  3. αρκετά τροχαία ατυχήματα – ορισμένα εκ των οποίων θανατηφόρα – συνέβησαν κατά μήκος του ΒΟΑΚ Χανίων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε σημεία του οδοστρώματος όπου δεν υπήρχε ο απαραίτητος ηλεκτροφωτισμός.
  4. το συγκεκριμένο θέμα προκαλεί τη συνεχιζόμενη αγανάκτηση των πολιτών-επισκεπτών του Ν. Χανίων αλλά και των Δήμων των περιοχών όπου δεν έχει γίνει η ηλεκτροδότηση των κόμβων, όπως για παράδειγμα του Δήμου Βουκολιών, όπου με επανειλημμένα έγγραφα (επισυνάπτονται) προς την αρμόδια υπηρεσία της ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ, έχει επισημανθεί το μέγεθος του προβλήματος και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του.
  5. η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα και διάχυση ευθυνών ένα τόσο σημαντικό έργο αναπτυξιακής πνοής για τη Κρήτη, όπως είναι αυτό της ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ και της μετεξέλιξης του σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Καταλήγοντας ο κ. Σκουλάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

  • ΓΙΑΤΙ δεν έχουν ολοκληρωθεί έως και σήμερα, οι εργασίες ηλεκτροδοτήσεως και ηλεκτροφωτισμού των εγκαταστάσεων του οδικού τμήματος του ΒΟΑΚ Ν. Χανίων; Ποιος ευθύνεται για τις καταγεγραμμένες αποκλίσεις από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα;
  • iΠΟΤΕ συγκεκριμένα θα ολοκληρωθεί ο πλήρης ηλεκτροφωτισμός των κόμβων του ΒΟΑΚ Ν. Χανίων;

ενώ παράλληλα ζητά να κατατεθεί στη Βουλή το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ηλεκτροδότησης και ηλεκτροφωτισμού για καθένα κόμβο ξεχωριστά (κόμβοι Ταυρωνίτη, Κολυμπαρίου, Νοπηγίων, Απτέρων, Σούδας, Γαλατά, Γεωργιούπολης και Καλυβών καθώς και για το τμήμα Σούδας μέχρι τον κόμβο Μουρνιών) καθώς και στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα (θανατηφόρα και μη) που συνέβησαν από 1.1.2004 έως και σήμερα και ανά έτος, στο κομμάτι του ΒΟΑΚ Ν. Χανίων.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live