Οργάνωση επισκέψεων παιδιών και νέων αποδήμων στην Ελλάδα: Από 23 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη του Ρεθύμνου

Κανένα σχόλιο

Σε ξενοδοχείο της πόλης του Ρεθύμνου θα φιλοξενηθούν από το Σαββάτο 23 Αυγούστου δεκαπέντε νέοι 18 έως 25 ετών από της Ελληνόφωνες περιοχές της Καλαβρίας της κάτω Ιταλίας στα πλαίσια του προγράμματος «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ 2008». Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Διεύθυνση Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού, ύστερα από προκήρυξη του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.)., Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και Ε.Ν.Α.Ε.

rethymnoStores Με το πρόγραμμα αυτό δίνεται η ευκαιρία στους νέους να επισκεφθούν την Ελλάδα και να φιλοξενηθούν για 15 ημέρες στην πόλη μας, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες με Εκπαιδευτικό- Πολιτιστικό- Αθλητικό- Περιβαλλοντολογικό-Ψυχαγωγικό και Περιηγητικό χαρακτήρα. Με αυτόν τον τρόπο οι νέοι:

"Sponsored links"

  • θα γνωρίσουν τη χώρα μας και τους ανθρώπους της, θα μιλήσουν την γλώσσα των προγόνων τους και θα αναπτύξουν επαφή και γνωριμία με τον ντόπιο πληθυσμό και τους φορείς του.
  • θα επισκεφθούν Ιστορικούς και Αρχαιολογικούς χώρους και θα γνωρίσουν την Ιστορία, την Γλώσσα και τον Πολιτισμό της πατρίδας απ’ την οποία κατάγονται.
  • θα αναδείξουν και θα ενδυναμώσουν την Ελληνικότητα τους, ώστε επιστρέφοντας στην χώρα διαμονής τους να είναι φορείς του πολιτισμού και της σημερινής ταυτότητας της Ελλάδας.
  • Θα παρακολουθήσουν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικών παραδοσιακών χορών .

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει πραγματοποίηση εκδρομών και περιηγήσεων στο Νομό αλλά και στους διπλανούς Νομούς, επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς καθώς και χώρους λαογραφικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία και με δήμους του νομού, σχετικά με τον τρόπο ζωής εντός και εκτός Ελλάδας. Ακόμη θα παρακολουθήσουν συναυλίες, με παραδοσιακή μουσική θα γευθούν την κρητική παραδοσιακή διατροφή στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται στο Νομό Ρεθύμνης την καλοκαιρινή περίοδο .

Οι φιλοξενούμενοι θα παραμείνουν στην πόλη του Ρεθύμνου μέχρι και την 6η Σεπτεμβρίου οπότε θα αναχωρήσουν για τη χώρα διαμονής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου διαθέτει μια αξιόλογη εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων ενεργειών, που θα εξασφαλίσει την υλοποίηση ενός προγράμματος φιλοξενίας με οργανωτική αρτιότητα και τις καλύτερες εντυπώσεις για τους φιλοξενούμενους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live