Μ.Βολουδάκης: Ναι σε προανακριτική – τροποποίηση νόμου περί ευθύνης υπουργών

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μ.Βολουδάκης έλαβε το λόγο στη συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη. Στην τοποθέτησή του, ο Μ.Βολουδάκης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της σύστασης της επιτροπής, η οποία επικράτησε να ονομάζεται «προανακριτική», για να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα.

Σημείωσε ακόμα ο Χανιώτης Βουλευτής ότι το σημαντικό είναι με αφορμή την υπόθεση αυτή να αντλήσουμε γενικότερα συμπεράσματα, χωρίς βέβαια να προεξοφλούμε τα συμπεράσματα των εργασιών της επιτροπής. Κατά το Μ.Βολουδάκη, το βασικότερο για το οποίο ήδη μπορεί κανείς να μιλήσει, είναι ότι χρειάζεται τροποποίηση ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά και αναθεώρηση το άρθρο 86 του Συντάγματος, σε εκτέλεση του οποίου ψηφίστηκε ο νόμος. Συγκεκριμένα, πρέπει να καταργηθεί η διαφορετική αντιμετώπιση που επεφύλασσε ανέκαθεν η ελληνική νομοθεσία στους υπουργούς ως προς το χρόνο παραγραφής των αδικημάτων. Ο Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να παραγράφονται τα όποια αδικήματα πολιτικών σε συντομότερο χρόνο από αυτόν στον οποίο παραγράφονται τα αδικήματα οποιουδήποτε πολίτη.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live