Απάντηση στον Πανελλήνιο Κτηνιατρ. Σύλλογο (παράρτημα Χανίων)

Κανένα σχόλιο

Εντιμότατοι, Αξιοτιμότατοι, Ευγενέστατοι κύριοι, ζητώ ταπεινά συγνώμην, που καθυστέρησα να απαντήσω στο ευγενικό σας ραβασάκι, της 24ης Ιουλίου. Αναδιφούσα όμως το αρχείο της εφημερίδας, για να βρω την ανακοίνωσή σας την οποία – όπως φάνηκε – αρνείστε και όσο γι’ αυτό δεν σας αδικώ. Γιατί η ανακοίνωση που βρήκα, έχει σχέση με το δεύτερο «φιλοζωικό» σωματείο, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσα. Νομίζοντας πως υπήρχε μόνο ένα και εκπρόσωπός του ήταν η κυρία που μου απάντησε. Όμως… υπάρχει ένα όμως: Το κειμενάκι σας της 24ης Ιουλίου (το οποίο θα εντάξω στην παρούσα) είναι μνημείο κυνισμού και απρέπειας! Και σας το λέγω ευθαρσώς. Το παραθέτω, και για να σας το θυμίσω, αλλά και για να δουν οι αναγνώστες τη δεοντολογία του… ορθού και κόσμιου λόγου!

Που αναδεικνύει την επιστημονική σας παιδεία. Ίσως κάποιοι κακεντρεχείς υποθέσουν πως σας ειρωνεύομαι. Σαφώς δεν είναι στις προθέσεις μου, όμως μου θυμίζετε το «έξεστιν τοις κλαζομενίοις ασχημονείν» (Σημ. από τη λέξη Κλαζομένιος – ο κάτοικος των Κλαζομενών της Μικράς Ασίας – παράγεται η λέξη κλανιά ή πορδή…). Άρα το «ασχημονείν», καθ’ όσον σας αφορά, μπορεί να σημαίνει πως τα λόγια σας είναι… πορδές. Κι όπως το πάρετε…

"Sponsored links"

Ας δούμε όμως το επίμαχο κειμενάκι σας, που ορθώς με εξόργισε: «Διευκρίνιση – απάντηση, στην επιστολή του κ. Αντώνη Χαρχαλάκη, για τη ζωοφιλία, στην εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», της Τετάρτης 23 Ιούλη 2008. Ουδέποτε οι κτηνίατροι των Χανίων, κατηγόρησαν τον σύλλογο «Η προστασία των ζώων», αντιθέτως αισθανόμεθα υπερήφανοι για την νέα όαση, μέσα στην έρημο των αρτηριοσκληρωτικών καθυστερημένων απόψεων, που εκφράζονται πλέον με θράσος, ακόμα και στις εφημερίδες. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Χαρχαλάκη. Με απαξιωτική διάθεση, ‘‘Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος’’, Παράρτημα Χανίων».

Σαφώς αγαπητοί μου, κάποιος ή κάποιοι πρέπει να ντρέπονται, όχι όμως η ταπεινότητά μου, αλλά εσείς! Ναι εσείς που λόγω του ό,τι επέπρωτο να είναι οι πελάτες σας τετράποδοι, δεν επιμείνατε να εισαχθεί στην διδακτέα ύλη της Κτηνιατρικής Σχολής, και μάθημα αγωγής!

Οπότε θα μπορούσε κάποιος… αλητήριος, να πεί – εγώ δεν το λέω – «Κρίμα στη μόρφωσή σας!». Και το χειρότερο; Να βάλει τη λέξη μόρφωση εντός εισαγωγικών… Ομολογουμένως σε όαση εργάζεστε, μακράν «καθυστερημένων απόψεων», που μυρίζουν… Ψωροκωστίλα, κι εμπεριέχουν πολύ θράσος! Όσο για το θράσος, τι να πώ… Θα μπορούσα να σας καταλογίσω απύθμενο, όπως από των… υψιπετών πολιτών – συμπολιτών, που βλέπουν τη σκιά τους και τη συγχέουν με το πραγματικό τους ανάστημα…

Δεν αισθάνομαι όμως κάν, την ανάγκη να απολογηθώ για την άγνοιά μου περί του δεύτερου φιλοζωικού σωματείου. Όμως σε σας καταλογίζω θράσος και απρεπή συμπεριφορά, που δεν συνάδει με την επιστημοσύνη σας!

Από τα όσα, επομένως, σας καταλόγισα πιο πάνω, δεν αναιρώ και δεν ανασκευάζω ούτε ένα ιώτα!

Για να κατανοήσετε επί τέλους, πως η λεκτική ακράτεια – ακόμα και σε περιπτώσεις που πιστεύετε πως σας αδικούν – δεν κοσμεί τους άκρατους. Φυσικά, σφάλλω ή όχι, είμαι κάθετος στις απόψεις μου για σας. Και ούτε αισθάνομαι ποσώς την ανάγκη για περισσότερες διευκρινήσεις. Αποδίδοντας «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» δεν μπορώ να μην κλείσω με απαξιωτική διάθεση και με οίκτο για το θυμώδες και άστοχο κειμενάκι σας…

Υ.Γ. Αν είσαστε σωστοί, δεν θα πράττατε όπως πράξατε, στην προσπάθεια να με μειώσετε. Θα διευκρινίζατε πως η ανακοίνωσή σας εκείνη, είχε στόχο το «Φιλοζωικό» σωματείο της κ. Κ. Στούπη – Νόρμπαχ και όχι το σωματείο της κυρίας που μου απάντησε. Αυτά εντιμότατοι…

Υ.Γ.2: Και για πληροφόρησή σας, σας γνωρίζω πως αγαπώ και περιθάλπω τα ζώα. Γιατί ούτως ή άλλως ζούνε μαζί μας. Γι’ αυτό είναι άστοχος ο χαρακτηρισμός σας περί αρτηριοσκληρωτισμού.

Αυτά

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live