Απάντηση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων στον Νομάρχη Γρηγόρη Αρχοντάκη

Κανένα σχόλιο

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ με αφορμή τον 9μηνο κοινοβουλευτικό απολογισμό του βουλευτή Χανίων του Κινήματος κ. Μανόλη Σκουλάκη και την ανάδειξη των μεγάλων θέματων που απασχολούν το Νομό μας και τις απαράδεκτες «απαντήσεις» και «ανταπαντήσεις» του Νομάρχη Χανίων κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη, θέλει να καταθέσει τα παρακάτω σχόλια:

pasok-logo 1. Η υποβάθμιση του λιμανιού της Σούδας και Αεροδρομίου ως τοπικού χαρακτήρα, που προβλέπεται στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ παρά τις φραστικές βελτιώσεις, θίγει άμεσα τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου μας και υπονομεύει τις προοπτικές ανάπτυξης της Χανιώτικης Οικονομίας.

"Sponsored links"

Ποια η στάση των φορέων που είναι επιφορτισμένοι με την προάσπιση των θεμάτων του τόπου μας? Ενημερώνουν το λαό και τους φορείς ή προσπαθούν να πνίξουν το μέγα αυτό θέμα στην ομίχλη της σιωπής και της συγκάλυψης; Γιατί δεν έλαβε υπ’ όψη του ο Νομάρχης τις απόψεις του Τ.Ε.Ε. Δ. Κρήτης; Γιατί δεν κάλεσε στη συνάντηση με τον Υπ. ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά έναν εκπρόσωπο του Τ.Ε.Ε. Δ. Κρήτης του καθ’ ύλην αρμόδιου αναπτυξιακού φορέα ;

2. Τα προβλήματα και οι ελλείψεις του Νοσοκομείου, το βάλτωμα στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων και του παλιού Νοσοκομείου, η πλήρης ακινησία στο θέμα του στρατοπέδου Μαρκόπουλου και του αεροδρομίου του Μάλεμε, η αποδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών και οι ελλείψεις ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας, η στασιμότητα στο πιεστικό πρόβλημα της σχολικής στέγης, ειδικά μέσα στη πόλη των Χανίων , εκτός από τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής μαρτυρούν και την ανεπάρκεια των πολιτικών παραγόντων των Χανίων, που διαχειρίζονται τις τύχες και τα συμφέροντα μας και αντί για τη διεκδίκηση επιλέγουν την τακτική της υπεράσπισης της αδράνειας , της ανυπαρξίας έργου και της εγκατάλειψης των Χανίων από τη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

3. Η αγροτική οικονομία του νομού μας και το εισόδημα των ανθρώπων της υπαίθρου συρρικνώνονται και συμπιέζονται από την αύξηση του κόστους παραγωγής και τη ληστρική τακτική των μεσαζόντων. Καμία πρωτοβουλία δεν έχει αναληφθεί σε τοπικό επίπεδο για την οργάνωση του αγροτικού κόσμου, την καθοδήγηση του σε νέες και δυναμικές καλλιέργειες και την έμπρακτη υποστήριξή του μόχθου του.

Ποιους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχει ενεργοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για τη προστασία εισοδήματος του παραγωγού και του καταναλωτή;

4. Παρακαλούμε τον κ. Νομάρχη να μας κατονομάσει ένα έργο, αφού μιλάει για το «γιγαντιαίο» πρόγραμμα έργων σε όλο το Νομό, που είναι προϊόν δικού του σχεδιασμού και υλοποίησης.

5. Η απάντηση του Νομάρχη Χανίων, ενός Νομού με δημοκρατικές παραδόσεις και αγωνιστικές παρακαταθήκες, δεν είναι επιτρεπτό να περιλαμβάνει σε απάντηση στην πολιτική κριτική που δέχεται για την αδράνεια του, την απουσία έργου και τη μη εμπλοκή όλων των συναρμόδιων φορέων του Νομού στο σχεδιασμό και τη διεκδίκηση, χαρακτηρισμούς όπως «παραλήρημα του βουλευτή», «ανευθυνότητα και μικροκομματική σκοπιμότητα» και το ύφος που απαξιώνει την αξία της δημόσιας κριτικής και τον ποιοτικό διάλογο.

Δεν είναι απλά θέμα αλαζονείας και υπεροψίας. Αυτή η στάση δεν ωφελεί την ανάδειξη των προβλημάτων του τόπου μας και την επίλυσή τους.

Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Κανέναν Χανιώτη δεν ενδιαφέρουν οι κόντρες των πολιτικών παραγόντων της Ν.Δ. στα Χανιά ούτε η εσκεμμένη δια της σιωπής και της αδράνειας, συγκάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης της Ν.Δ.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live