Μ. Σκουλάκης: «Δίχως σχέδιο αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων της υγείας, η Κυβέρνηση»

Κανένα σχόλιο

«Δεν έχει σχέδιο η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της υγείας». Αυτό επισήμανε ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Τομεακού Συμβουλίου των «Εργαζομένων στα Υπουργεία και στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής» του ΠΑΣΟΚ, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο “TITANIA” των Αθηνών την Τρίτη 17 Μαρτίου, στην οποία ήταν παρόντες επίσης, οι κ.κ. Χριστοφιλοπούλου, Φλωρίδης, Κουτρουμάνης, Καρανίκας, Χάϊδος.

Αναφερόμενος στα χρέη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ο κ. Σκουλάκης έκανε λόγο για «παρατεταμένη καθυστέρηση αποπληρωμής των προμηθευτών του συστήματος, που διεκδικούν πάνω από 5,2 δισ. ευρώ» ενώ εξέφρασε την αμφιβολία του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ρύθμισης τους. Παράλληλα αμφισβήτησε τη λειτουργία του νέου συστήματος προμηθειών, αφού όπως ανέφερε «είναι απορίας άξιο πως θα πραγματοποιηθεί η εφαρμογή του νέου νόμου των προμηθειών από τη στιγμή που στο προϋπολογισμό του 2009 απουσιάζει η εγγραφή οποιουδήποτε κονδυλίου για την εξόφληση των νοσοκομειακών χρεών».

"Sponsored links"

Όσον αφορά τις χιλιάδες εξαγγελθείσες προσλήψεις του Υπουργού Υγείας, ο κ. Σκουλάκης σημείωσε πως «αυτές ακόμα αναζητούνται την ίδια ώρα που το προσωπικό στις μονάδες υγείας στενάζει» αμφισβητώντας τις 5.500 νέες προσλήψεις νοσηλευτών και 4.500 γιατρών που (ξανά)εξήγγειλε χθες ο κ. Αβραμόπουλος καθώς όπως τόνισε «δεν υπάρχει η αναγκαία πολιτική βούληση να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι και να υλοποιηθούν αυτές».

Ο κ. Σκουλάκης δεν παρέλειψε να επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψυχιατρικές δομές λόγω υποχρηματοδότησης τους, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «κίνδυνο κατάρρευσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» ενώ καυτηρίασε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα ζητήματα της πρόληψης και καταπολέμησης των ναρκωτικών κάνοντας λόγο για «κυβερνητική αδιαφορία και εγκατάλειψη των Κέντρων Πρόληψης αλλά και όλων των δράσεων κατά των Ναρκωτικών».

Τέλος, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας αναφέρθηκε στις βασικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το χώρο της υγείας τονίζοντας πως «έχουμε δεσμευτεί, μεταξύ άλλων, για την αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης του ΕΣΥ κατά 1% του ΑΕΠ, σε ορίζοντα 4ετίας και την πρόσληψη τουλάχιστον 3.000 ατόμων κάθε χρόνο, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα σημερινά κενά στο ΕΣΥ εντός 5ετίας», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως αυτή τη περίοδο το Κίνημα επικαιροποιεί το πρόγραμμα και τις θέσεις του για το τομέα της υγείας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live