Μ. Σκουλάκης: Αναγκαία η δημιουργία πάρκου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Τουριστικής Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ κατέθεσε χθες ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης με την οποία ζητάει τη δημιουργία στο Ν. Χανίων κυνοκομείου ή ενός πάρκου φιλοξενίας για τη προστασία των αδέσποτων ζώων. Στην ερώτηση του ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει το γεγονός ότι «αρκετά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν εικόνες, οι οποίες απεικονίζουν νεκρά ζώα που έχουν πέσει θύματα κυρίως τροχαίων ή δηλητηριασμών» χαρακτηρίζοντας τις ως «εικόνες ντροπής τόσο για τη Κρήτη όσο και για τη χώρα μας».

adespota1 Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, όπως επισημαίνει ο Χανιώτης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε κατ’ ελάχιστον έως και σήμερα παρά τις διαβεβαιώσεις των συναρμόδιων Υπουργείων», οι οποίες δόθηκαν σε προηγούμενη παρέμβαση του στη Βουλή, συμπληρώνοντας πως «οι εικόνες που καταγράφονται καθημερινά, με τα νεκρά ζώα κατά μήκος του ΒΟΑΚ αλλά και με τα αδέσποτα ζώα να βρίσκονται εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα και σκελετωμένα από την πείνα να αναζητούν την τροφή τους στα σκουπίδια και λίγο νερό στα αυλάκια που σχηματίζονται μετά το πότισμα στα παρτέρια των δήμων, είναι φυσικό να προκαλούν δυσφορία στους πολίτες των Χανίων και στους χιλιάδες επισκέπτες του Νομού».

"Sponsored links"

Στα παραπάνω ο κ. Σκουλάκης προσθέτει πως «η παρ.10 του άρθρου 75 του νόμου 3463/2006 που ορίζει αποκλειστικά αρμόδιους τους Δήμους και τις Κοινότητες για “την περισυλλογή και εν γένει μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και τη δημιουργία καταφυγίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία” αγνοείται συστηματικά, όχι μόνο στα Χανιά αλλά σ’ ολόκληρη τη χώρα, με συνέπεια τις εικόνες με τα αδέσποτα νεκρά ζώα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live