Μεγάλη επιτυχία τα «3α Ποδοσφαιρικά Βραβεία»

Κανένα σχόλιο

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα στο «Σπίτι του Πολιτισμού» πραγματοποιήθηκαν τα «3α Παγκρήτια Ποδοσφαιρικά Βραβεία», την περασμένη Τετάρτη το βράδυ. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφήνοντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ικανοποιημένους. Τα 2α «Ποδοσφαιρικά Βραβεία» που διοργανώνονται από τον ΗΧΟ FM 94,2 και τους συντελεστές της εκπομπής «Ο ΗΧΟΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ», Γιώργο Σταρά και Βαλάντη Χόμπη, βράβευσαν και φέτος τους κορυφαίους της ποδοσφαιρικής περιόδου 2008 – 2009, σε Περιφερειακό πρωτάθλημα και Α’ κατηγορία Ρεθύμνου.

Η αίθουσα στο «Σπίτι του Πολιτισμού», έσφυζε από ζωή και νεολαία, που δείχνει ότι έχει αγκαλιάσει και με το παραπάνω αυτή την εκδήλωση επιθυμώντας να την κάνει θεσμό. Αν και είχαν προκληθεί, έλαμψαν δια της απουσίας τους οι τοπικές αρχές του Ρεθύμνου πλην κάποιων εξαιρέσεων. Τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου κ.κ. Άνθιμο, εκπροσώπησε ο ιερέας Γεώργιος Γαλεράκης.

"Sponsored links"

Η βουλευτής Ρεθύμνου, Όλγα Κεφαλογιάννη δεν κατέστη να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, αλλά απέστειλε χαιρετισμό με τις ευχές της για επιτυχία στη διοργάνωση και συγχαρητήρια στους βραβευμένους. Επίσης τις ευχές τους για καλή επιτυχία στην διοργάνωση απέστειλαν ο Νομάρχης Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδάκης και ο πρόεδρος του ΔΑΟΡ κ. Μανόλης Αναγνωστάκις, ενώ την ίδια ώρα διεξαγόταν Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημαρχείο Ρεθύμνου και δεν κατέστη δυνατόν να παραβρίσκεται ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης.

Οι μόνοι Δήμοι που εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση, ήταν οι Δήμοι Λαππαίων (δια του κ. Δημήτρη Λελεδάκη), Αρκαδίου (δια του κ. Γιώργου Κανακάκη) και Λάμπης (δια του κ. Δημήτρη Παπαδάκη). Το παρόν έδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ασή Γωνιάς κ. Αντώνης Σμπυράκης, όπως και ο Προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου κ. Γιάννης Ζαγουράκης.

Σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ρεθύμνου, προεξέχοντος του προέδρου της κ. Γιώργου Σταράκη, έδωσε το παρόν, όπως πρόεδροι και εκπρόσωπων πολλών ομάδων από το Περιφερειακό και τοπικά πρωταθλήματα Ρεθύμνου. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Κοντογιάννης, αλλά στο «Σπίτι του Πολιτισμού», παραβρέθηκαν άλλα μέλη του Δ.Σ., ο Αρχιδιαιτητής Ρεθύμνου κ. Κυριάκος Δελήμπασης και πολλοί διαιτητές.

Τα «3α Παγκρήτια Ποδοσφαιρικά Βραβεία» πλέον καταφέρνουν η εκδήλωση να γίνει θεσμός στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Τα «Ποδοσφαιρικά Βραβεία» ξεκίνησαν το 2007, όμως και με στόχο να κάνουν πραγματικότητα την ακόμη μεγαλύτερη είσοδο του λαοφιλέστερου σπορ, του ποδοσφαίρου, μέσα στην κοινωνία.

Τα «3α Παγκρήτια Ποδοσφαιρικά Βραβεία» ήταν αφιερωμένα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά κάνουν με τη σειρά τους μια κίνηση για την είσοδο του, στην κοινωνία. Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν τις επόμενες ημέρες κατά 50% στο Ταμείο Αρωγής Τραυματισθέντων Ποδοσφαιριστών και το υπόλοιπο 50% σε αθλητικό υλικό στο μοναδικό στο Ρέθυμνο, Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Ίκαρος».

Τη φετινή εκδήλωση παρουσίασαν ο δημοσιογράφος της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΔΩΝ Μανόλης Βαϊδάκης και ο τερματοφύλακας του Αστέρα Ρεθύμνου και ραδιοφωνικός παραγωγός του ΗΧΟΣ FM, Βαγγέλης Κιοσσές.

OΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Βραβεύτηκαν η καλύτερη ενδεκάδα, ο καλύτερος προπονητής, ο καλύτερος πρόεδρος, ο MVP, ο παίκτης – ήθους και Fair Play και ο πλέον ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής, τόσο για το Περιφερειακό πρωτάθλημα όσο και για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Και φυσικά ο καλύτερος διαιτητής και η καλύτερη διαιτητική τριάδα, για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου. Όλοι αυτοί ψηφίστηκαν και επιλέχθηκαν από τους προπονητές και τους αρχηγούς των 16 ομάδων του Περιφερειακού και της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου, αντίστοιχα.

Επίσης, για δεύτερη χρονιά δόθηκε το βραβείο των ακροατών, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέδειξαν τον κορυφαίο για αυτούς ποδοσφαιριστή της Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου. Ο εκλεκτός των ακροατών, Μιχάλης Θωμάς, εκτός από βραβείο του, παρέλαβε και ένα ρολόι VISETI, αξίας 300 ευρώ, προσφορά του καταστήματος ΗΛΑΚΑΤΙ των αδερφών Γαβρά.

"Sponsored links"

Φυσικά και βραβεύτηκαν ο πρωταθλητής Περιφερειακού Πλατανιάς, η πρωταθλήτρια Α’ κατηγορίας Ρεθύμνου Ασή Γωνιά, η πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας Ρεθύμνου, ομάδα του Σπηλίου, όπως και οι πρώτοι σκόρερ και των τριών παραπάνω κατηγοριών. Ο Κώστας Τσαφαντάκης (Γιούχτας) για το Περιφερειακό, ο Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αρκάδι Αγγελιανών) για την Α’ ΕΠΣΡ και ο Γιάννης Γαραντωνάκης (Σπήλι) για τη Β’ ΕΠΣΡ.

Τα «3α Παγκρήτια Ποδοσφαιρικά Βραβεία» ξεκίνησαν με την παράδοση του Ειδικού Βραβείου, το οποίο δόθηκε σε ένα πρόσωπο και μία ομάδα. Βραβεύτηκε ο καταξιωμένος εδώ και 15 χρόνια, Ρεθυμνιώτης δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Σήφης Βοτζάκης, που συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του Παναθηναϊκού, γράφοντας την επίσημη ιστορία των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού. Παράλληλα το ειδικό βραβείο, παρέλαβε και το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του πολυπληθέστερου Ρεθυμνιώτικου συλλόγου ΟΚΑ Αρκάδι, που κατάφερε μέσα σε μία χρονιά να κατακτήσει πρωτάθλημα Κρήτης και άνοδο στην Α2 γυναικών, αλλά και την 2η Πανελλήνια θέση σε Νεανίδες και Κορασίδες, αναδεικνύοντας το ταλέντο των εκ Ρεθύμνου αθλητριών.

Φετινή καινοτομία των «3ων Παγκρήτιων Ποδοσφαιρικών Βραβείων», η θέσπιση του Ειδικού Βραβείου Fair Play, με συνδιοργανωτές τη Forward Teamwear και τον ΗΧΟ FM και τη συμπαράσταση της ΕΠΣ Ρεθύμνου και του ΣΔΠ Ρεθύμνου. Για την ανάδειξη της ομάδας Fair Play για την αγωνιστική σαιζόν 2008-09 σε Α’ και Β’ κατηγορία Ρεθύμνου, χρησιμοποιήθηκαν τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η UEFA για το Fair Play, με κύριο γνώμονα τα Φύλλα Αγώνα. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Γαράζου, η οποία αντίκρισε μόλις μία κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη) σε όλο το πρωτάθλημα, κατακτώντας και την άνοδο στην Α’ κατηγορία (2η θέση).

Η ΚOΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚOΥ 2008 – 2009

1. Αλέξης Καλαϊτζίδης (Πλατανιάς) – Τερματοφύλακας

2. Νίκος Μποχώνης (Γιούχτας) – Ακραίος Αμυντικός

3. Χρήστος Παληγεώργος (Πλατανιάς) – Ακραίος Αμυντικός

4. Βασίλης Τσαρτσίδης (Πλατανιάς) – Κεντρικός Αμυντικός

5. Δημήτρης Ραπτάκης (Γιούχτας) – Κεντρικός Αμυντικός

6. Μανόλης Καινουργιάκης (Μοχός) – Κεντρικός Μέσος

7. Κώστας Τσαφαντάκης (Γιούχτας) – Ακραίος Μέσος

8. Γιώργος Αντιασβίλι (Πέραμα) – Ακραίος Μέσος

9. Νίκος Κουράκης (Μοχός) – Επιθετικός

10. Πάνος Καρύμπας (Πλατανιάς) – Κεντρικός Μέσος

11. Αλέξης Περογαμβράκης (ΠΑΟΚ) – Επιθετικός

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χρήστος Βασιλείου (ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σταύρος Πάτερος (ΑΟ ΧΑΝΙΑ)

OΙ ΚOΡΥΦΑΙOΙ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Αλέξης Καλαϊτζίδης (Πλατανιάς)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ: Βασίλης Τσαρτσίδης (Πλατανιάς)

ΜΕΣΟΣ: Κώστας Τσαφαντάκης (Γιούχτας)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Αλέξης Περογαμβράκης (ΠΑΟ Κρουσώνας)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χρήστος Βασιλείου (Πλατανιάς)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σταύρος Πάτερος (ΑΟ Χανιά)

MVP ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Κώστας Τσαφαντάκης (Γιούχτας)

ΠΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Αλέξης Περογαμβράκης (ΠΑΟ Κρουσώνας)

ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ FAIR PLAY: Μανόλης Μακρυδάκης (Αστέρας Περάματος) & Ανδρέας Παπαδομανωλάκης (Σπάθα)

Η ΚOΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2008 – 2009

1. Αντώνης Παπαδάκης (ΟΦ Αρμένών) – Τερματοφύλακας

2. Νίκος Δασκαλάκης (Αρκάδι Αγγελιανών) – Αμυντικός

3. Γιώργος Πετρογιαννάκης (Ποσειδώνας Γερανίου) – Αμυντικός

4. Κώστας Δρακάκης (Ψηλορείτης) – Αμυντικός

5. Ορέστης Κριτσίνης (Ρεθυμνιακός) – Αμυντικός

6. Τάσος Κάββαλος (Ασή Γωνιά) – Μέσος

7. Έντρι Τσαπόκου (Ρεθυμνιακός) – Μέσος

8. Μιχάλης Θωμάς (Ρεθυμνιακός) – Μέσος

9. Ρενάτο Νεμπιάι (Κεραυνός) – Μέσος

10. Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αγγελιανά) – Επιθετικός

11. Γιάννης Κουρνιανός (Ρεθυμνιακός) – Επιθετικός

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Θανάσης Πετράκης (ΔΟΞΑ ΠΛΑΤΑΝΕ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Χριστοδουλακης (ΑΡΚΑΔΙ ΑΓΓΕΛΙΑΝΩΝ)

OΙ ΚOΡΥΦΑΙOΙ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Αντώνης Παπαδάκης (ΟΦ Αρμένων)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ: Νίκος Δασκαλάκης (Αρκάδι Αγγελιανών)

ΜΕΣΟΣ: Τάσος Κάββαλος (Ασή Γωνιά)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αρκάδι Αγγελιανών)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Θανάσης Πετράκης (Δόξα Πλατανέ)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κώστας Χριστοδουλάκης (Αρκάδι Αγγελιανών)

MVP ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Λυκούργος Τζαγκαράκης (Αρκάδι Αγγελιανών)

ΠΙΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ: Σήφης Σ. Σηφακάκης (Ποσειδώνας)

ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ FAIR PLAY: Ορέστης Κριτσίνης (Ρεθυμνιακός)

Η ΚOΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Βοσκάκης

Ελένη Συργούνη

Παναγιώτης Κούτουλας

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live