Παράσταση του Διδασκαλείου Λαογραφίας στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου

Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, ώρα 21:30 και την Τρίτη 8 Ιουλίου 2008, ώρα 21:00 το Διδασκαλείο Λαογραφίας παρουσιάζει παλαιούς, λησμονημένους, τοπικούς αλλά και ευρύτερα διαδεδομένους χορούς της Κρήτης στη μεγάλη πλατεία Ελευθερίας της πόλεως του Ηρακλείου απέναντι από το κτίριο της Νομαρχίας Ηρακλείου. Η ομάδα παραστάσεων του Γιάννη Παναγιωτάκη συμμετέχει με δυο παραστάσεις στο επταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) και το Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης των ατόμων με αναπηρίες «Ροδαυγή».

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο πλαίσιο της μεγάλης Συναυλίας Παραδοσιακής Μουσικής με τη «Χορωδία Κρητικών Ασμάτων» και καλλιτεχνικών συγκροτημάτων του «Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής» στην οποία θα συμμετέχουν και τα τμήματα Χορωδίας, Γυμναστικής και Χορού του Π.ΑΜΕΑ. «Ροδαυγή». Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 8 Ιουλίου 2008, στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο της Συναυλίας «Τα Τραγούδια της Στράτας, οι Καντάδες της Ροδαυγής» (ώρα έναρξης 21:00) με παλαιούς, διακεκριμένους και καταξιωμένους κρητικούς παραδοσιακούς καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ιστορία της Κρητικής Μουσικής.

"Sponsored links"

Η δεύτερη εκδήλωση θα κλείσει υπό τους ήχους του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής Νίκου Ηλιάκη, με παλιούς σκοπούς στους οποίους θα χορέψει η ομάδα παραστάσεων του Διδασκαλείου Λαογραφίας. Και στις δυο εκδηλώσεις πριν από την μουσικοχορευτική παρουσίαση θα γίνεται εισαγωγική ενημέρωση για τα μυθολογικά, ιστορικά, χορολογικά, υφολογικά κλπ στοιχεία που σχετίζονται με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του κάθε χορού.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live