Ναυάγιο του ΟΑΕΕ δείχνει το τραγικό μέλλον των ενοποιήσεων των ταμείων που προωθεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος

Κανένα σχόλιο

Σε πλήρες αδιέξοδο έχει οδηγηθεί ο ΟΑΕΕ ο οποίος δεν έχει να πληρώσει ούτε τις συντάξεις του Μαΐου, ενώ για να ανταπεξέλθει μέχρι τώρα στις υποχρεώσεις του, έχει πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ομόλογα και μετοχές από τα περιουσιακά του στοιχεία και έχει εισπράξει, ήδη, περίπου το 80% της προβλεπόμενης κρατικής επιχορήγησης.

Το πρόβλημα για τα Χανιά παίρνει δραματικές διαστάσεις, δεδομένου ότι η πόλη μας και ο Νομός όλος, είναι στις πρώτες θέσεις από όλους τους Νομούς της Ελληνικής περιφέρειας, σε αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ οι συνταξιούχοι των κλάδων αυτών αυξάνονται καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς.

"Sponsored links"

Το αδιέξοδο αυτό του ΟΑΕΕ καταδεικνύει το πλήρες αδιέξοδο των πραξικοπηματικών ενοποιήσεων των Ταμείων που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ με τον αντιασφαλιστικό νόμο. Η ζοφερή εικόνα του ΟΑΕΕ προδιαγράφει το τραγικό μέλλον των 13 ενοποιημένων Ταμείων που αυθαίρετα, χωρίς μελέτες και χωρίς κάλυψη των ελλειμμάτων, προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου για ετήσια κρατική επιχορήγηση στον ΟΑΕΕ που θα φτάνει στο 0,68% του ΑΕΠ.

ΣΥΡΙΖΑ – Συντον.Γραμματεία Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live