«Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια»: Αγρια κόντρα μεταξύ Δήμου Ιναχωρίου και KΥΔΩN TV

Κανένα σχόλιο

Απαγορεύτηκε στους ρεπόρτερ του σταθμού να παρευρίσκονται αίθουσα συνεδρίασης του Δ.Σ. – Ανακοίνωση του Δήμου Ιναχωρίου — Για το επεισόδιο που έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέκου Αλαβάνου στο Δήμο Ιναχωρίου, όπου απαγορεύτηκε σε συνεργείο και δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού ΚΥΔΩΝ να παρευρίσκονται στην αίθουσα της συζήτησης , από το Δήμο Ιναχωρίου εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:

hellada_grecja_elafonisi2 Κατά την επίσκεψη στο Δήμο Ιναχωρίου του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκου Αλαβάνου και στελεχών του και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις της E.Π.M. Ελαφονησίου, αλλά και του σχετικού ρεπορτάζ του Τηλεοπτικού σταθμού «ΚΥΔΩΝ» που προβλήθηκαν αντίστοιχες δηλώσεις Βουλευτών του Νομού, συνέβη ένα γεγονός το οποίο οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη όχι τόσο από τον τηλεοπτικό σταθμό ΚΥΔΩΝ, αλλά από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τη Χανιώτικη Κοινωνία τα Μ.Μ.Ε. τα οποία προσπαθούν να εκτελέσουν με συνέπεια και αντικειμενικότητα το δημοσιογραφικό τους καθήκον. ,

"Sponsored links"

Με γρήγορη συνεννόηση και, κάτω από καθεστώς πίεσης και αγανά1m1σης, για την επί 10 χρόνια στάση του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΚΥΔΩΝ» ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρακάλεσε με τον ευγενικότερο τρόπο, τους δύο εργαζόμενους στον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΚΥΔΩΝ» να μην παρευρίσκονται στην αίθουσα, αλλά να παραμείνουν στον αύλειο χώρο να κάνουν ρεπορτάζ και να πάρουν σχετικές δηλώσεις.

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός «ΚΥΔΩΝ» με 10λεπτες ανακοινώσεις διαμαρτυρόταν υποκριτικά για μια άτυχη και στιγμιαία επιλογή μας. Διότι επί μία Ι0ετία σε κάθε περίπτωση και σε κάθε ρεπορτάζ του για θέματα που αφορούν το Δήμο Ιναχωρίου Και γενικά την περιοχή Ελαφονησίου ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε την άποψη του Δήμου Ιναχωρίου για το θέμα. Και όχι μόνο αυτό.

Με κακόβουλα ρεπορτάζ και ψευδή σχόλια προσπάθησε επανειλημμένα να παραπληροφορήσει κι όχι να πληροφορήσει ως είχε εκ του νόμου υποχρέωση να κάνει, την κοινή γνώμη.. Κραυγαλέες τέτοιες περιπτώσεις ήταν το ρεπορτάζ του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΚΥΔΩΝ» για την υλοποίηση του έργου Περιβαλλοντικής Προστασίας, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛON» του ΥΠΕΧΩΔΕ και το οποίο παρουσίασε ως «ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ» στην περιοχή Ελαφονήσου.

Όπως επίσης και η τελευταία παρουσίαση των δηλώσεων των τεσσάρων Βουλευτών, για την Ε.Π.Μ. Ελαφονησίου διανθισμένη με μονόπλευρα και αυθαίρετα σχόλια του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού και τα οποία προβλήθηκαν επί τέσσερις συνεχείς ημέρες σε 10λεπτα ρεπορτάζ σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, χωρίς να υπάρχει η υπεύθυνη γνώμη μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί τη μελέτη ή των μελετητών και φυσικά ούτε του Δήμου Ιναχωρίου, είτε διά μέσω του Δημάρχου ούτε διά μέσω του επικεφαλής της αντιπολίτευσης ή διά μέσω του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιναχωρίου.

Όλα τα παραπάνω όπως είναι εύλογο δημιούργησαν αγανάκτηση κι όχι μόνο, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και κατοίκων της περιοχής. Προκειμένου να προστατευθεί το καλό κλίμα και η ηρεμία θεωρήσαμε σκόπιμο να προβούμε στη συγκεκριμένη σύσταση προς τον Τηλεοπτικό συνεργείο του Σταθμού «ΚΥΔΩΝ». Ας ελπίσουμε ότι, όλα αυτά δεν θα συνεχιστούν στο μέλλον. Αν συνεχιστούν όμως, είμαστε βέβαιοι ότι η επίθεση λάσπης κατά του Δήμου Ιναχωρίου θα ενταθεί και θα επεκταθεί και κατά προσώπων προκειμένου να μας εκφοβίσουν. Όμως αυτό δεν θα το πετύχουν.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live