Μ. Στρατάκης: Πρόσβαση όλων των πρατηριούχων στα διυλιστήρια

Κανένα σχόλιο

Ανάγκη χωροθέτησης νέων δεξαμενών διακίνησης καυσίμων στην Κρήτη — Ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης, έφερε στη βουλή με Ερώτησή του προς τον Υπ.Ανάπτυξης, το θέμα της πρόσβασης όλων των πρατηριούχων στα διυλιστήρια και την ανάγκη χωροθέτησης νέων δεξαμενών διακίνησης καυσίμων στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, η Ερώτηση του κ.Στρατάκη έχει ως εξής:

diilistiria Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει τη λειτουργία των εταιρειών πετρελαιοειδών ως καρτέλ στην αγορά της Κρήτης καθώς και τις προτάσεις των βενζινοπωλών του Νομού Ηρακλείου προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα.

"Sponsored links"

Οι πρατηριούχοι του Νομού Ηρακλείου επανέρχονται επαναδιατυπώνοντας το πάγιο αίτημά τους για άμεση χωροθέτηση και εγκατάσταση νέων δεξαμενών διακίνησης των υγρών καυσίμων στην περιφέρεια και τα νησιά, καθώς, ως γνωστόν, σήμερα λίγες εταιρείες νέμονται τα δικαιώματα διατήρησης και χρήσης των κεντρικών δεξαμενών διακίνησης των καυσίμων, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, στην Κρήτη τρεις εταιρείες ελέγχουν το 90% της αγοράς.

Επίσης υπογραμμίζεται η ανάγκη να επιτραπεί άμεσα η ελεύθερη πρόσβαση του κλάδου τους στα διυλιστήρια, υπέρ της οποίας έχει άλλωστε αποφανθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου αρχικά να μην αποθαρρύνονται οι πρατηριούχοι από το να επενδύσουν, έπειτα να απελευθερωθούν από τις συμβάσεις αποκλειστικής συνεργασίας με τις εταιρείες καθώς και να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές προς όφελος του καταναλωτή.

Επειδή οι βενζινοπώλες δεν αντιτίθενται στην εγκατάσταση ταμειακών μηχανών, αρκεί να βρεθεί ένα σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών που να εξασφαλίζει την ποιότητα και την ποσότητα των καυσίμων, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο πώλησης καυσίμων στα σούπερ μάρκετ, οι πρατηριούχοι επισημαίνουν πως όπου έχει εφαρμοστεί, έχει οδηγήσει στη δημιουργία καρτέλ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα των πρατηριούχων του Νομού Ηρακλείου και αφενός να προβεί στην αύξηση των δεξαμενών διακίνησης υγρών καυσίμων στην Κρήτη, καθώς, μέχρι σήμερα, λίγες εταιρείες νέμονται τα δικαιώματα διατήρησης και χρήσης τους, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού και αφετέρου να επιτραπεί άμεσα η ελεύθερη πρόσβαση του κλάδου στα διυλιστήρια.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live