Απάντηση του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης σε ανοικτή επιστολή

Κανένα σχόλιο

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής με τίτλο «με αφορμή πρόσφαντα συμβάντα στο Ναυτικό Μουσείο» που δημοσίευσε στις 8 Απριλίου η εφημερίδα μας και η οποία αναφερόταν στην διαγραφή του γνωστού γιατρού Μανώλη Μιχαηλάκη από μέλος, μας εστάλη για δημοσίευση το ακόλουθο κείμενο από το Ναυτικό μουσείο. Δεν ήταν στις προθέσεις μας η δημοσιοποίηση του θέματος ούτε στη Γ.Σ. ούτε και μετά. Δυστυχώς προκληθήκαμε και στις δύο περιπτώσεις.

Θα εκτιμούσαμε εάν τα υπογράφοντα την ανοικτή επιστολή προσφάτως εγγραφέντα μέλη του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, πριν γράψουν περί της δήθεν « ανοίκειας » απόφασης και άλλα συναφή εις βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου για την διαγραφή του κ. Εμμ. Μιχαηλάκη από μέλος του Μουσείου, είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία να πληροφορηθούν και από το Δ.Σ. ποιοι ήσαν οι λόγοι της διαγραφής.νΔυστυχώς δεν το θέλησαν παρ΄ όλο που τους το ζητήσαμε γιατί εάν αυτό συνέβαινε δεν θα υπήρχε το έρεισμα για να στηρίξουν τα αναφερόμενα.

"Sponsored links"

Θα μπορούσαμε εις απάντηση να δημοσιεύαμε το πλήρες αιτιολογικό της αποφάσεως του Δ.Σ. Δεν το πράττομε από ευαισθησία προς αποφυγή περαιτέρω μείωσης του κύρους του κ. Μιχαηλάκη. Το διαβιβάζομε όμως ταχυδρομικώς στους υπογράφοντας προς ενημέρωση τους με την επισήμανση ότι όλα όσα αναφέρονται είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά, υπογεγραμμένα από όλο το Δ.Σ. περιλαμβανομένου και του κ. Μιχαηλάκη και εξακολουθούν να είναι στην διάθεση οιουδήποτε μέλους του Ν.Μ.Κ. Δεν μπορούμε όμως να μη δώσουμε απάντηση προς γενική ενημέρωση των αναγνωστών.

Ανταποδίδοντας τιμή για την προσφορά του κ. Μιχαηλάκη, ο Πρόεδρος του Ν.Μ.Κ. του επρότεινε να θέσει υποψηφιότητα στις περσινές αρχαιρεσίες, ζήτησε την στήριξη του Δ.Σ. και της Γ.Σ. και μετά την εκλογή του τον συνέστησε ως Αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. το οποίο και τον εξέλεξε.νΠως είναι όμως δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος ( σύμφωνα με τους επιστολογράφους) « αναδεικνύει τα ύψιστα χαρακτηριστικά ενός κοινωνικού λειτουργού» να χρησιμοποιεί την μέθοδο της συκοφαντίας για να πλήξει το κύρος του Δ.Σ., Εκκλησιαστικούς θεσμούς βλάπτοντας το κοινό θρησκευτικό αίσθημα αλλά και το κύρος του Στρατεύματος και ιδιαίτερα του Πολεμικού μας Ναυτικού που τυγχάνει να είναι και ο φορέας ίδρυσης του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης;

Πως είναι δυνατόν «με την πλούσια παιδεία του» να χρησιμοποιεί χυδαίες εκφράσεις σε συνεδρίαση του Δ.Σ. (και όχι μόνο) υποβαθμίζοντας το επίπεδο συζητήσεων και απαξιώνοντας τα παριστάμενα μέλη;νΠως είναι δυνατόν ο άνθρωπος αυτός ο οποίος (σύμφωνα πάντα με την επιστολή) ¨ στα χρόνια της Χούντας ετίμησε τα Χανιά και τα δημοκρατικά πιστεύω του λαού μας ¨ να προσβάλλει το Στράτευμα και ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό σε συνεδρίαση του Δ.Σ. και με ιδιαίτερη θρασύτητα ενώπιον αξιωματικών αποστράτων να λέγει ότι « επί Χούντας οι μισοί Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ήσαν φυλακισμένοι στο Έλλη και εδέρνοντο και οι άλλοι μισοί τους έδερναν »!!!

Και εσείς κύριοι επιστολογράφοι και Επίτιμε Υποναύαρχε Μπουζάκη που τ΄ ακούσατε αυτά στην Γ.Σ. χωρίς να αντιδράσετε, τι υπονοείτε λέγοντας ότι ο κ. Μιχαηλάκης «έλεγε τα πράγματα με τ΄ όνομα τους »; Μήπως τα επιβεβαιώνετε; Εξηγήστε μας.νΓια όλα τα παραπάνω η « ευαίσθητη συνείδηση του δεν το συνεβούλευσε » να ζητήσει την παραμικρή συγνώμη παρ΄ όλο που του δόθηκε η ευκαιρία. Σε σχέση με την σοβαρότητα των παραπάνω τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην επιστολή αποτελούν « σταγόνα εν τω ωκεανώ » γι΄ αυτό και αναφερόμεθα επιγραμματικά.

Δεν υπάρχει στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης το δόγμα « ενός ανδρός αρχή ». Εξ άλλου στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. το καταστατικό προβλέπει και την συμμετοχή του Διοικητού Ν.Κ. και του Δημάρχου ή εκπροσώπων τους με δικαίωμα ψήφου. Οι διαδικασίες που εφαρμόζονται είναι απόλυτα δημοκρατικές και υπήρξαν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος ανήκε στους μειοψηφούντας κατά την λήψη αποφάσεων. Η απόφαση διαγραφής του κ. Μιχαηλάκη ελήφθη με μυστική ψηφοφορία και ήταν ομόφωνη.

Προφανώς είναι ανημέρωτοι οι επιστολογράφοι όταν λέγουν ότι « η απόφαση για τη χρήση του ποσού της προσφοράς ανήκε αποκλειστικά και μόνο στη Γ.Σ. ». Ανήκε στο Δ.Σ. και η διαδικασία χρήσης κατοχυρώθηκε με Ιδιωτικό Συμφωνητικό το οποίο προσυπέγραψε ο κ. Μιχαηλάκης ( αυτό βέβαια έπαυσε να ισχύει από τη στιγμή που του επεστράφησαν τα 47.000€).

Κλείνοντας την απάντηση μας θα θέλαμε να επισημάνουμε στους επιστολογράφους ότι εκτιμούμε το πρόσφατα εκδηλωθέν ενδιαφέρον τους για την πορεία του Μουσείου, καθώς και την πρόθεση τους να είναι ενεργά μέλη. Αυτό το ζητάμε πάντοτε από τα μέλη μας γιατί έτσι αναπτύσσομε το οικοδόμημα πάνω στα θεμέλια που έθεσε ο ιδρυτής φορέας που είναι το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο το προικοδότησε με εκθέματα, του εκχώρησε το κτίριο και μαζί με το Δήμο Χανίων το στηρίζουν διαχρονικά.

Για το Δ .Σ.

Ο Πρόεδρος

"Sponsored links"

Κωνσταντίνος Μανιουδάκης

Αντιναύαρχος ε.α.

Ο Γ. Γραμματέας

Αναστάσιος Κοντός

Αντιπλοίαρχος ε.α.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live