Ζητά κυρώσεις κατά της Ελλάδας…

Κανένα σχόλιο

Κυρώσεις κατά της Ελλάδας ζητάει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αγκέλικα Μπέερ για το βέτο. Σε συνέντευξή της στη Deutsche Welle, η Μπέερ μιλάει για «προκλητικό ελληνικό εθνικισμό» και θέτει προϋποθέσεις «εάν θέλει η Ελλάδα να ανήκει στην Ευρώπη».
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εάν στρέψουμε το βλέμμα στα Βαλκάνια, θα δούμε ότι η Μακεδονία έχει αναμορφώσει τις ένοπλες δυνάμεις της, μετέχει στην αποστολή του NATO στο Αφγανιστάν και μάλιστα έχει και θύματα. Την ίδια ώρα είναι ο εθνικισμός που επικρατεί στην Ελλάδα, ο οποίος μπλοκάρει τη διεύρυνση του NATO, που είναι μια διεύρυνση για την ειρήνη.

clip_image001Και αυτό είναι επικίνδυνο. Ας μην ξεχνούμε ότι οι χώρες αυτές, δηλαδή η Αλβανία, η Κροατία και η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, έκαναν μεγάλες προσπάθειες στα πεδία της οικονομίας, της πολιτικής έναντι των μειονοτήτων. Δε μπορούμε λοιπόν τώρα να τους κλείσουμε την πόρτα, λέγοντας ότι δεν εννοούσαμε αυτά που σας λέγαμε σοβαρά. Αναμένω λοιπόν από τη Γερμανία και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες να ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε αυτή να ανοίξει το δρόμο στην ένταξη των Σκοπίων.

"Sponsored links"

Άλλωστε το 1995, η Αθήνα υπέγραψε ότι το ζήτημα του ονόματος δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την ένταξη της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO (..) Θα είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί για ποιο λόγο επιτρέπει κανείς στον προκλητικό ελληνικό εθνικισμό να αποφασίζει για το μέλλον του NATO (..) Επιβάλλεται να καταστήσουμε σαφές στην Ελλάδα ότι εάν θέλει να ανήκει στην Ευρώπη θα πρέπει ανταποκριθεί στο ζητούμενο της σταθερότητας στην περιοχή».

Πηγή: tsakidia.blogspot.com

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live