Σειρά επαφών είχε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Σειρά συναντήσεων είχε χθες στα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας για θέματα αρμοδιότητας του. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης , κ. Χρήστο Φράγκο , με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Μπαρμπαρούση καθώς και με φορείς των Χανίων. Μετά τις συναντήσεις ο Γ.Γ. έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

TSO45KAS5 small Σήμερα στα Χανιά γίνεται μια σειρά από επαφές όπως συνηθίζω να έχω, ξεκίνησα από τον Στρατηγό στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπως συναντιέμαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τώρα τον επισκέφτηκα στο γραφείο του, συζητήσαμε διάφορα θέματα που άπτονται της αστυνόμευσης στο νησί, και με την ευκαιρία της επίσκεψης τον συνεχάρην για τις περιπτώσεις που έχουν διαλευκανθεί και τις διάφορες επιτυχίες στις υποθέσεις σε Ρέθυμνο , Χανιά, και Ηράκλειο και βέβαια υπάρχει ο διαρκής, ο συνεχής αγώνας για όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις δεδομένου ότι η παραβατικότητα είναι κάτι που καθημερινά γεννάει δεν είναι ένα καινούργιο θέμα και δεν λύνεται με απλά λόγια αλλά με συνεχή προσπάθεια από τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ αλλά και όλους τους άλλους οι οποίοι βοηθούν στο έργο τους.

"Sponsored links"

Στην συνέχεια είχαμε μια συνεργασία με τον κ. Μπαρμπαρούση τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής με την αφορμή την επίσκεψή του και την ενασχόλησή του στα Χανιά και στο Ρέθυμνο τις τελευταίες μέρες που έχουμε διάφορες εστίες πυρκαγιών . Κάναμε μια συζήτηση, έγινε μια ενημέρωση για τις πυρκαγιές και για το πώς, με ποιο τρόπο η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες περιπτώσεις .Αυτό βέβαια αφορά και την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Δεν σας κρύβω ότι και με την ενοποίηση του αρμόδιου Υπουργείου είμαστε πολύ κοντύτερα πλέον και η συνεργασία είναι πολύ πιο στενή, αλλά και η βοήθεια του ενός προς τον άλλον.

Ερ. Είχατε καμιά ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών για το που βρίσκεται το προεδρικό διάταγμα για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας?

Απ. Απ ότι συζητήσαμε με τον κ. Φράγκο, αυτό πέρασε απ το Λογιστήριο έγινε και η εξουσιοδότηση με τους ειδικούς φρουρούς κλπ. και περιμένει τον Σεπτέμβρη την πρώτη δόση των ενισχύσεων και ότι παράλληλα προχωρά και στην ίδρυση των ΤΑΕ. Στο Ρέθυμνο στα Ανώγεια που ήδη έγινε, στον Αποκόρωνα και στις Μοίρες στην Μεσαρά.

Ερ. Αύριο θα δώσετε το παρόν στην σύσκεψη για το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης στο Ελαφονήσι ?

Απ. Η Περιφέρεια έχει πάρει θέση. Η Περιφέρεια κάνει την μελέτη. Θα έλεγα λοιπόν ότι έχει πάρει και σαφέστατη θέση και έχει αναθέσει την μελέτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Όπως ξέρετε είναι μια κοινή προσπάθεια έχει γίνει μια προσπάθεια της Περιφέρειας και μέσω του ΟΑΔΥΚ ανατέθηκε στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας , χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ολοκληρώνεται, και γίνεται αν δεν απατώμαι η παραλαβή στις 20 του Σεπτέμβρη , και θα υπάρξει και η τοπική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες. Άρα καλά κάνει ο Νομάρχης και ενημερώνει στην παρούσα φάση από την άλλη όμως επισήμως θα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε όταν έχουμε πάρει στα χέρια μας την μελέτη και από τον Σεπτέμβρη θα ανοίξει η διαβούλευση.

Πρέπει να έχουμε την ανάπτυξη που ονειρευόμαστε για έναν τόπο, από την άλλη όμως θα πρέπει να συνοδεύεται από βιώσιμη ανάπτυξη. Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει, προστατεύομε το περιβάλλον αλλά υπάρχει και ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος Τομέας που προχωράει. Άρα λοιπόν θέλουμε μέσα από αυτό το «ζύμωμα» να βγει τι συγκεκριμένα μπορεί να γίνει εκεί και υπό ποίους όρους. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν και πάνω απ όλα δεν θέλουμε να αδικηθεί η φύση και οι άνθρωποι που ζουν εκεί. Άρα λοιπόν τι έχουμε; Έχουμε υπόψη μας τον άνθρωπο και αυτόν θα στηρίξουμε.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live