Συμπαράσταση στον Αγώνα των φοιτητών από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

Κανένα σχόλιο

Συμπαραστεκόμαστε ως σύλλογος στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην εφαρμογή του νόμου – πλαίσιο, και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τον περάσει μέσα από τις πρυτανικές εκλογές. Ο αγώνας των φοιτητών, για τα Πανεπιστήμια σήμερα, είναι συνέχεια του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας, και του αγώνα για την υπεράσπιση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Θεωρούμε απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και προκλητική την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει από το παράθυρο τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, καθώς και την εφαρμογή του νόμου – πλαίσιο.

Η φιλολογία που έχει αναπτυχθεί περί «μειοψηφιών» που εμποδίζουν το έργο της κυβέρνησης, μας θυμίζει αυτά που λέγονταν την περίοδο των απεργιών για το ασφαλιστικό που τότε «μειοψηφίες» ήταν όλοι οι εργαζόμενοι στη Δ.Ε.Η., τους Δήμους, τα σχολεία, οι μηχανικοί και όλοι όσοι απεργούσαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης. Πρόκειται για μια οργουελική αντιστροφή της πραγματικότητας. Στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές και σε όποιες μορφές πάλης επιλέξουν και θα συμμετέχουμε σε όποια δραστηριότητα των συλλόγων τους μας ζητηθεί.

"Sponsored links"

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Πετράκης Νεκτάριος

Ο Γραμματέας

Ρίζος Σεραφείμ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live