Συμπαράσταση του Π.Α.ΜΕ. στον αγώνα των γιατρών του Γ.Ν.Χανίων

Κανένα σχόλιο

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου που αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τις εφημερίες και τις βάρδιες τεσσάρων (4) μηνών. Καταγγέλλουμε και τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των τακτικών αποδοχών στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου, όπου περιλαμβάνονται και οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί. Ζητάμε να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους. Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και στα υπόλοιπα νοσοκομεία τη χώρας, ως συνέπεια της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως παλαιότερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση στις πληρωμές έρχεται να προστεθεί στα ήδη μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Νοσοκομείου είναι μερικά από τα αποτελέσματα των πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τις συνέπειες της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της υγείας υφίστανται οι υγειονομικοί αλλά και όλες οι λαϊκές οικογένειες.

"Sponsored links"

Γνωρίζουμε ότι κοινός στόχος των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ελάχιστη ή καθόλου κρατική χρηματοδότηση, ως επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία και στους ασθενείς – πελάτες και θα πρέπει να είναι κερδοφόρες. Αυτό εννοούν όταν λένε ότι τα δημόσια νοσοκομεία να είναι ανταγωνιστικά προς τις ιδιωτικές κλινικές, να λειτουργούν δηλαδή με τους ίδιους όρους, με βάση τους νόμους της αγοράς. Έτσι, τα νοσοκομεία θα γίνουν ελκυστικά πεδία επένδυσης για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Για να είναι όμως κερδοφόρο, το νοσοκομείο – επιχείρηση, θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό φθηνότερους εργαζόμενους, με χαμηλούς μισθούς, με μειωμένα ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα και θα πρέπει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των ασθενών – πελατών.

  • γι’ αυτό δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό
  • γι’ αυτό και η πλειοψηφία των ελάχιστων προσλήψεων αφορούν συμβασιούχους, επικουρικούς, προγράμματα stage, δηλαδή εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης και με λίγα δικαιώματα.
  • γι΄αυτό ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Η ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας αποσκοπεί στο να γίνουμε φθηνότεροι εργαζόμενοι για να εξασφαλίζονται μεγαλύτερα κέρδη στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις. Οι εξελίξεις αυτές αλλά και τα σημερινά προβλήματα του νοσοκομείου χρειάζεται να βρεθούν στο στόχαστρο όχι μόνο των υγειονομικών αλλά ολόκληρου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Προτείνουμε την δημιουργία επιτροπής αγώνα από σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής που θα οργανώνει ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για την ουσιαστική αναβάθμιση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των υγειονομικών και θα καλύπτει πλήρως και τις λαϊκές ανάγκες. Καλούμε τα σωματεία του Νοσοκομείου, όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην δημιουργία επιτροπής αγώνα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live