Αποφάσεις 3ης συνεδρίασης Δ.Ε. ΓΕΩΤΕΕ/Π.Κ.

Κανένα σχόλιο

Συνεδρίασε στις 13 Μαρτίου 2009 η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Π.Κ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου στο Ηράκλειο. Η Δ.Ε. αρχικά ενημερώθηκε: Για την προκήρυξη που πρόκειται να εκδοθεί για την κάλυψη μιας θέσης ΠΕ Γεωτεχνικών στην υπηρεσία του Παραρτήματος Κρήτης  Για τη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., που έγινε στα Τρίκαλα στις 20 & 21 Φεβρουαρίου  Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Ως τακτικό μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου, προτάθηκε το μέλος της Δ.Ε. του Παραρτήματος Κρήτης Αν. Βασιλειάδης

"Sponsored links"

  1. Ως εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Κρήτης στη ΝΟΚΕ Χανίων ορίστηκε ο Ντουντουνάκης Ελευθέριος (αντιπρόεδρος της Δ.Ε.).
  2. Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κ. θα παρακολουθεί στενά την τύχη της πρότασης της Επιτροπής που συγκροτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης για τη διαχείριση του προβλήματος που δημιουργείται από το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι των φοινίκων και θα παρέμβει εάν κριθεί απαραίτητο (η Επιτροπή έχει παραδώσει το πόρισμά της στην Περιφέρεια από το τέλος Φεβρουαρίου).
  3. Ορίστηκαν τα μέλη της Δ.Ε. Παπαδάκης Γιάννης, Χρονάκης Γιώργης και Λασηθιωτάκης Γιάννης ως συντονιστές των ενεργειών της Δ.Ε. για την διαμόρφωση και προώθηση της αναπτυξιακής πρότασης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το νομό Λασιθίου.
  4. Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας από τους Μανωλιούδη Στ.(γεωλόγο), Παπαδακάκη Νικ.(δασολόγο), Κριτσωτάκη Μαρ.(γεωλόγο), Φασουλά Μπ.(γεωλόγο), Μιχελάκη Μηνά (γεωλόγο) και τον Ρουμπελάκη Ι. (γεωπόνο), που θα επεξεργαστεί τις παρατηρήσεις – προτάσεις που θα υποβάλει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κ., για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδιαζόμενου νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου.
  5. Αποφασίστηκε να γίνουν άμεσες ενέργειες για την προβολή των συνεπειών από την έλλειψη γεωτεχνικού προσωπικού στις υπηρεσίες που έχουν ως αντικείμενο την μελέτη, εκτέλεση και συντήρηση μεγάλων οδικών έργων στην Κρήτη.
  6. Εγκρίθηκε η συμπλήρωση της ομάδας εργασίας που είχε συγκροτήσει το Παράρτημα για τις λατομικές περιοχές στο Ν. Ηρακλείου με την αντίστοιχη του ΤΕΕ/ΤΑΚ ώστε να λειτουργήσουν ως ενιαία ομάδα των Επιμελητηρίων.
  7. Συζητήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Παρ. Κρήτης), Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης και ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη δημιουργία Δικτύου Προώθησης και Πιστοποίησης Κρητικού Ελαιολάδου και αποφασίστηκε η κατ’ αρχήν συμφωνία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια όμως και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον Creta Cert.
  8. Το Παράρτημα Κρήτης καλύπτεται από τις ενέργειες του κεντρικού ΓΕΩΤ.Ε.Ε., σε σχέση με την άρνηση του ΕΛΓΑ να εφαρμόσει την απόφαση του ΑΣΕΠ, που δικαιώνει 19 συμβασιούχους γεωπόνους.
  9. Συζητήθηκε το ζήτημα σε σχέση με το δικαίωμα εκπόνησης μελετών εκτέλεσης ιδιωτικών έργων που αφορούν αξιοποίηση υδατικών πόρων και χρήση νερού και αποφασίστηκε να τεθεί το όλο ζήτημα ενώπιον του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
  10. Εγκρίθηκε η υποβολή προτάσεων προς το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε σχέση με τις καταρτίσεις που αφορούν τα λεγόμενα «πράσινα επαγγέλματα».

Για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης

Ο Πρόεδρος

Καμπιτάκης Κων/νος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live