Οι Ρουφιάνοι της Γης

Κανένα σχόλιο

Είναι πλανήτης ρουφιάνων η Γη; Και βέβαια είναι, με κεφαλαία και φωτεινά γράμματα. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα το είδος έχει εξελιχθεί, έχει τόσο πολλαπλασιαστεί, που ενδημεί ακόμη και σε δορυφόρους και όχι μόνο σε υπουργικές ή πρωθυπουργικές κρεβατοκάμαρες, πάντα κατά περίπτωση. Ο Φίλιππος ο Β’ ο Μακεδών είχε γεμίσει την Αθήνα με πράκτορες, ενώ οι άρχοντες του Περσικού κράτους είχαν τους δικούς τους πληροφοριοδότες και δολοφόνους. Παλαιότερα τους έλεγαν, απλώς, ρουφιάνους.

secret_agent_1 Κατόπιν τους είπαν κατασκόπους. Μετά μυστικούς πράκτορες και αμέσως μετά σκέτους πράκτορες. Μισθοδοτούνται, κυρίως, από τα μυστικά κονδύλια των διαφόρων υπουργείων ή υπηρεσιών και είναι δυνατόν να ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα και να είναι συγχρόνως ρουφιανοπράκτορες. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος απόδειξε πόσο πολύτιμες είναι οι πληροφορίες τους και ο δεύτερος απόδειξε πως νικά ΜΟΝΟ αυτός που διαθέτει τους καλύτερους στο είδος τους.

"Sponsored links"

Όσο για την περίοδο του ψυχρού πολέμου; Εκεί να δεις! Ο Σόσο, χαϊδευτικό του Ιωσήφ Στάλιν από τη μητέρα του , αντιμετωπίζοντας την απειλή και από τους δικούς του και από την καπιταλιστική Δύση , ανήγαγε το «επάγγελμα» σε επίπεδα ζηλευτά. Έτσι έγινε, έτσι γίνεται, έτσι θα γίνεται. Η πληροφορία είναι απαραίτητη , είναι πολύτιμη και θα πρέπει να αμείβεται αδρά.

Ως εδώ , τι το παράξενο; Τι το επικίνδυνο; Τι το εντυπωσιακό; Το επικίνδυνο αναφύεται και προβάλλει εφιαλτικό, όταν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών αυτονομούνται και γίνονται Υπερκυβέρνηση. Τότε μπορεί να πάρει φωτιά ο πλανήτης και να καούμε όλοι μας. Όρα δολοφονία Κέννεντυ, δολοφονία Λούθερ Κίνγκ, απόβαση στην Κούβα, πλαστά κατηγορητήρια την περίοδο του Σταλινισμού, παντοδυναμία Χούβερ, αλλά και αμφιλεγόμενες πληροφορίες για το οπλοστάσιο του Ιράκ.

Αυτές τις μέρες στην Τουρκία «βρωμά μπαρούτι». Αλληλοτρώγεται και αλληλοσπαράζεται ολόκληρος ο κόσμος των μυστικών της υπηρεσιών. Η αλήθεια για την δράση αυτών των ανθρώπων δεν αποκαλύπτεται σχεδόν ποτέ. Αποτελούν ένα κουβάρι, ένα σκοτεινό κουβάρι, που, ακόμη αι αυτοί που είναι μέσα, όσο και να το θέλουν, δεν κατέχουν όλα τα στοιχεία, για να γίνουν κάποια στιγμή πιστευτοί.

Δεν θα θελα να προκαλέσω, αλλά μελετώντας την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου αμέσως μετά την μεταπολίτευση, αδυνατώ να εξηγήσω τα σκαμπανεβάσματά της «φυσιολογικά». Σήμερα διανύομε περίοδο έντασης. Προσωπικά τη βρίσκω φτιαχτή. Τι σημαίνει αυτό; Θα το δούμε σύντομα. Όλα τα παράξενα στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών είναι απόλυτα φυσικά.

ΦΩΤΗΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live