Η κατάληψη “Rosa Nera” δεν είναι κατάληψη χορτοφαγική

Κανένα σχόλιο

Αυτή ήταν η επισήμανση που μας έγινε από άνθρωπο μέσα από την κατάληψη. Αφορμή στάθηκε το χθεσινό κείμενο – ενημέρωση της εφημερίδας μας για το ταξίδι των 2 καϊκιών της Κίνησης Free Gaza προς Γάζα. Σε σημείο στο οποίο αναφερόταν στην παραμονή τους στα Χανιά, στην ενημέρωση που παραθέτει μέσω της ιστοσελίδας της Κίνησης (www.freegaza.org) η Lauren Booth, και πιο συγκεκριμένα εκεί όπου αναγραφόταν για την φιλοξενία τους από τους υποστηρικτές μέσα στην κομμούνα (Rosa Nera), αναφέρεται σε ένα «πλουσιοπάροχο χορτοφαγικό γεύμα».

Όπως μας πληροφορήσανε, η “Rosa Nera” δεν αποτελεί χορτοφαγική κολεκτίβα χωρίς βεβαίως να αποκλείονται οι χορτοφάγοι ή να βρίσκονται στο στόχαστρο ή να είναι δακτυλοδεικτούμενοι. Όμως, στο γεύμα που παράθεσαν προς τα μέλη του πληρώματος υπήρχαν επίσης ντόπιο κρασί και μπύρες και σύγκλινα και απάκια και άλλες λιχουδιές, τις οποίες, απ’ ότι φαίνεται, δεν πρόλαβε να δοκιμάσει εκείνη τη μέρα η Lauren Booth μένοντας προσηλωμένη στο πολύχρωμο (χορτοφαγικό) πιάτο της. Αυτό είναι δικιά της υπόθεση. Εν τέλει, απλό είναι και ας τονισθεί, δε βγήκε η βραδιά μόνο με μπρόκολα, ρύζια και καλομπόκια…

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live