Έγινε αποδεκτή η πρόταση μας για τιμωρία των στελεχών των καρτέλ με βαριές ποινές!!!

Κανένα σχόλιο

Στις 14-12-2010 δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Υπουργό κ. Χρυσοχοίδη το σχέδιο νόμου για τον Ανταγωνισμό και για την μάχη με τα καρτέλ.

Το νομοσχέδιο έχει καλά στοιχεία και ορισμένα κακά που ελπίζουμε να διορθωθούν έως την κατάθεσή του.

Με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι υιοθέτησε το Υπουργείο την πρόταση που τον Μάιο του τρέχοντος έτους 2100 συμπολίτες μας συνυπέγραψαν. Την πρόταση για την τιμωρία των στελεχών των πολυεθνικών, των golden boys που επί σειρά ετών έμεναν ατιμώρητοι.

"Sponsored links"

Η πρόταση μας ήταν αποτέλεσμα γνώσης στον πολυετή αγώνα κατά του καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου. Ήταν ξεκάθαρο ότι οι φυσικοί αυτουργοί των «εγκλημάτων» των καρτέλ δεν είχαν καμία συνέπεια.

Προτείναμε την σκληρή τους τιμωρία. Προτείναμε να τους παίρνουν πίσω τα μπόνους. Προτείναμε να καθιερωθεί καθεστώς επιείκειας για να τους δελεάσουν να ανοίξουν το στόμα τους και να καταδώσουν τις παρανομίες των εταιρειών τους.

Έγιναν όλα δεκτά!!!!!!!!!!!!!!!

2100 έλληνες στήριξαν την προσπάθεια αυτή με την υπογραφή τους. Πιστεύουμε ότι από την ώρα που θα ψηφιστεί και μετά θα αλλάξουν τα πράγματα για τα καρτέλ στην Ελλάδα αφού πλέον τα κάστρα τους θα έχουν και εσωτερικούς εχθρούς, τα στελέχη που θα φοβούνται για το τομάρι τους.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Αναρτήσαμε στο διαδικτυο την πρόταση τον Απρίλιο του 2010 και συλλέξαμε υπογραφές έως τις αρχές Μάιου. Στην παρακάτω διεύθυνση είναι οι 1893 ηλεκτρονικές υπογραφές, οι υπόλοιπες ήταν χειρόγραφες.

http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?45kl98df

Καταθέσαμε την πρόταση στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του νέου νόμου και την κοινοποιήσαμε σε Βουλευτές και Υπουργούς

Με προσωπικές συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα (Υπουργούς, Βουλευτές, Συμβούλους Υπουργών) και με ηλεκτρονική ενημέρωση αναλύσαμε τα οφέλη της πρότασης.

"Sponsored links"

Η Πολιτική ηγεσία κατανόησε τα θετικά της πρότασης και την αποδέχτηκε

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Υπεύθυνοι για τις παραβάσεις της νομοθεσίας είναι πλέον, εκτός των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων, και όσοι είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τις παράνομες πολιτικές (άρθρο 25, παράγραφος 2). Δηλαδή οι διευθυντές πωλήσεων, οι εμπορικοί διευθυντές, οι γενικοί διευθυντές, οι περιφερειακοί διευθυντές ακόμα και οι οικονομικοί διευθυντές. Όσοι εμπλέκονται στις βρωμιές.

Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 2 ετών για τους υπευθύνους (άρθρο 44, παράγραφος 1)

Με την προβλεπόμενη ποινή των 2 ετών, τα παραπτώματα εμπίπτουν στον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με βάση τον οποίον η Πολιτεία μπορεί να τους δεσμεύσει όλα τα χρήματα που κέρδισαν από τις παράνομες πρακτικές (μπονους στελεχών). Άρα και οικονομικό πλήγμα για τα στελέχη.

Δυνατότητα προστίμου και στα φυσικά πρόσωπα-στελέχη των εταιρειών

Τα φυσικά πρόσωπα ευθύνονται με ολόκληρη την περιουσία τους για την πληρωμή των προστίμων της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς την εταιρεία

Επίσης το νομοσχέδιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση μας για επιεική στάση όσων στελεχών «ανοίξουν το στόμα τους» και μαρτυρήσουν τις παρανομίες των εταιρειών τους. Η πρακτική αυτή αποτελεί πρωτογενή πρόταση των 2100 πολιτών που την στήριξαν και την υπέγραψαν.

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν την πρόταση μας είτε υπέγραψαν είτε όχι. Το αποτέλεσμα είναι μια απόδειξη ότι πολλά μπορούνε να αλλάξουν στον τόπο μας αν δράσουμε και δεν σωπάσουμε.

Με εκτίμηση

Φλωράς Γιώργος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live